Από το χέρι

 

“Το καρότσι ακούστηκε να φρενάρει απότομα και να ντελαπάρει στην ράμπα του πεζοδρομίου.” – από τη Στέλλα Κόρδη

fishing_with_grandpa_by_mwaukie_krueges

“Νομίζω ότι γίνεσαι και πάλι εγωιστής”, άκουσα την φωνή από πίσω μου. Περπατούσαν εξίσου βιαστικά,ήταν μια υγρή μέρα,βαριόμουν αφόρητα..

Κοντοστάθηκα,δήθεν ότι δένω το κορδόνι μου,δήθεν ότι ξαφνικά θυμήθηκα ότι το ραντεβού μου ήταν εδώ,σε αυτή την γωνία κι όχι στο ίδιο καφέ που πήγαινα ,σχεδόν κάθε μέρα τον τελευταίο καιρό για να παρατηρώ,απαρατήρητη,τους πάντες.
Τους άφησα να προσπεράσουν..

Ήταν η φωνή του κοριτσιού; Ο λόγος που ,με τόση αποφασιστικότητα, ξεστόμισε; Έπρεπε να δω το πρόσωπό της. Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα πρέπει να φταίω εγώ” , ακούστηκε εκνευρισμένη η φωνή του άντρα.  Κανείς δεν με καταλαβαίνει εμένα. Πονάω παντού,
ο γιατρός μου είπε να μην μετακινούμαι όταν έχει τόση υγρασία κι εσύ με έχεις βάλει να σπρώχνω ένα καρότσι ,που εξαρχής σου είπα να μην κουβαλήσεις μαζι σου!!”

Το καρότσι ακούστηκε να φρενάρει απότομα και να ντελαπάρει στην ράμπα του πεζοδρομίου.Μάλιστα..τα νεύρα, ξέρεις, δε βοηθάνε την κατάσταση..” Είχε βάλει τα χέρια στις τσέπες του παντελονιού της και κοιτούσε τον άντρα αποφασιστικά.Θα τον έκανε να καταλάβει.
Σου εξήγησε και η ίδια. Την χρειάζονται στην δουλειά και σήμερα σηκώθηκε πάλι με το ζόρι.Εχει αδυνατίσει. Τουλάχιστον, έφτιαξε φαγητό..! Νομίζω, παππού, ότι εάν που και που της έλεγες ότι την αγαπάς και ότι θα τα καταφέρει,θα χαμογελούσε συχνότερα. Σε μενα πώς το λες; Ξανασκέψου το.”
Έσκυψε και έβαλε την κούκλα της προσεκτικά ξανά στο καρότσι. Ένα κοριτσάκι,το πολύ 6χρονών,με κοτσίδια ανάκατα,ιδρωμένο,που μόλις γύριζε από την παιδική χαρά.Κατάλαβα..εγώ φταίω πάντα. Έχε χάρη που εσένα σου έχω αδυναμία.”

Και την πήρε από το χέρι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s