A’ ANGEL

“Η ικανότητα της να πετά, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι άνθρωποι που την έχουν δει, θυμίζει οπωσδήποτε Επιστήμονα.” – της Πέμη Γκανά

Ποια είναι η A angel;

colors_by_numyumy-da67pr2.jpgΤο κύριο χαρακτηριστικό της, εκείνο που την διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους super ήρωες είναι προφανώς, η ικανότητά της να διαταράσσει τον χωροχρόνο. Τώρα πως το καταφέρνει αυτό είναι πραγματικά άξιο απορίας και έχει προκαλέσει παγκόσμιες συζητήσεις επί συζητήσεων, όπως ακριβώς η εμφάνιση αλλά και οι πραγματικές προθέσεις της.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως είχε εμφανιστεί, ξαφνικά, μπροστά τους και κάνανε λόγο για ένα πλάσμα ονειρικό, βγαλμένο κατ ευθείαν από τα παραμύθια. Μιλούσαν για μια νέα γυναίκα με όμορφα γαλάζια μάτια και ολόξανθα, χρυσά μαλλιά πάντα πιασμένα σε μια ελαφριά κοτσίδα, τους εντυπωσίαζε η ηρεμία και η γλυκύτητα που ανέβλυζε η ματιά της. Συμπονετική και ευγενική.

Έφευγε μόνο όταν σιγουρευόταν πως είχε σώσει τους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη. Όπως τα παιδιά που είχε απεγκλωβίσει από το κατεστραμμένο σχολείο στον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε και άλλαξε την γεωγραφία της Ανατολικής Ακτής. Ή στην περίπτωση του φλεγόμενου Ουρανοξύστη σε μια πόλη της νότιας Ιαπωνίας. Έσβησε με μιας την φωτιά και σώθηκαν πάνω από πενήντα χιλιάδες άνθρωποι.

Φορούσε γκρίζα στολή σαν αυτή των Διαχειριστών, μα τα μακριά της μαλλιά παρέπεμπαν σε Πωλητή. Η ικανότητα της να πετά, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι άνθρωποι που την έχουν δει, θυμίζει οπωσδήποτε Επιστήμονα.

Κάποιοι διατείνονται, πως η A angel- έτσι την είχαν ονομάσει μιας και η πραγματική της ταυτότητα αποτελεί ακόμη και σήμερα μεγάλο μυστήριο- είναι διαβολικά κακή, και ορκίζονται πως τα μαλλιά της γίνονταν φίδια σαν το προϊστορικό Ελληνικό τέρας, την Μέδουσα. Τα μάτια της, κόκκινα, πετούν, λέει, φλόγες όταν θυμώνει, και με ένα μόνο κοίταγμα και μιαν απόκοσμη κραυγή είχε γκρεμίσει το Golden Τower, της 25ης Λεωφόρου…
Στο θυμό της επάνω, όλοι το θυμούνται με τρόμο, και με ένα τίναγμα των χεριών της είχε καταστρέψει την Big Βright και είχε αποκόψει το Μανχάταν από την υπόλοιπη χώρα.

Και δυστυχώς, για ανθρώπινο γένος, η Α angel έχει λόγους να είναι μόνιμα θυμωμένη για το παγκόσμιο απολυταρχικό καθεστώς που είχε εγκαθιδρυθεί μετά το Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο το 2683 μ.Χ από την μια, για την αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων της γης από την άλλη, καθώς και για την ερημοποίηση των 2/ 3 του πλανήτη και η συγκέντρωση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων σε ελάχιστα εκτάρια γης και σε πλωτές πολιτείες.

Επίσης όλοι υποπτεύονταν πως πίσω από την μεγάλη έκρηξη της Diamond Ρerl, της 3ης μεγαλύτερης στοάς εξόρυξης διαμαντιών στην νότια Αφρική βρισκόταν η A angel. Είχαν θρηνήσει πάνω από επτά χιλιάδες άντρες τότε, ήταν γύρω στο 2817μ.Χ και είχε καταγραφεί σαν το μεγαλύτερο εργατικό δυστύχημα όλων των εποχών. Το γιατί το προξένησε αποτελεί ακόμη και σήμερα αντικείμενο κοινωνιολογικής και ανθρωπολογικής μελέτης.

Και η διαταραχή του χωροχρόνου; Ζούσε απλά σε μια άλλη διάσταση ή ζούσε εδώ και τώρα και απλά ανέτρεχε τους περασμένους αιώνες; Ήταν εξωγήινη που τηλεμεταφερόταν όπου έκρινε αναγκαίο; Πολλά τα ερωτηματικά, και προς το παρών, αναπάντητα.


Ο Μεγάλος Παγκόσμιος Πόλεμος

“Οι χώρες αντιμάχονταν φαινομενικά για την θρησκεία – και έξυπνα οι κυβερνήσεις την χρησιμοποίησαν, γιατί ήταν ένας λόγος που γινόταν αντιληπτός και ευκόλως αποδεκτός από τον πληθυσμό.”

speedpaint_11_by_proxygreen-d65seft.jpg

Ότι ο πλανήτης αργά ή γρήγορα θα εμπλεκόταν σ έναν καταστροφικό πόλεμο που ενδεχομένως να εξαφάνιζε το ανθρώπινο είδος, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια, το είχαν όλοι καταλάβει, και όχι βέβαια μόνο από τους ψευδοπροφήτες όπου, εκεί γύρω στα τέλη του 2600μ.Χ, είχαν γίνει η μάστιγα των διαφόρων θρησκειών, αλλά από την περιρρέουσα γεωοικονομικοπολιτική κατάσταση της Γης.

Οι χώρες αντιμάχονταν φαινομενικά για την θρησκεία – και έξυπνα οι κυβερνήσεις την χρησιμοποίησαν, γιατί ήταν ένας λόγος που γινόταν αντιληπτός και ευκόλως αποδεκτός από τον πληθυσμό-. Ο βασικός όμως λόγος ήταν η εκμετάλλευση του νερού, όπου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που άλλαξαν τον παγκόσμιο χάρτη (καθώς ολόκληρες περιοχές της Ασίας, της Αμερικής και της Ευρώπης καταποντίστηκαν κάτω από τον υδάτινο όγκο των ωκεανών) η παρατεταμένη λειψυδρία, που κρατά ακόμη και αυτήν την στιγμή, ερημοποίησε τον μισό πλανήτη Γη.

war_of_the_worlds_by_kaaaay-d4picsx.jpgΗ ζωή έγινε πραγματικά δύσκολη για τους επιζήσαντες όπου στοιβάχτηκαν σε τεράστιους Ουρανοξύστες χωριζόμενοι αναλόγως από τα αρχικά των ονομάτων τους, την καταγωγή και την φυλή τους. Απαγορεύτηκε μερικώς η έξοδός τους από τους Ουρανοξύστες και μόνο οι διαπιστευμένοι με κυβερνητικές σφραγίδες κατάφερναν να βγουν από τις ιδιόμορφες φυλακές τους.

Σχολεία, και πρόχειρα νοσοκομεία εγκαθιδρύθηκαν μέσα σε κάθε Ουρανοξύστη που λέγεται ότι φιλοξενούσε ο καθένας πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες ανθρώπους.
Η τάξη ήταν δουλειά της Αστυνομίας που με τον καιρό από εκτελεστικό όργανο έγινε η απόλυτη εξουσία.
Η γνωστή μας πια Αρχή.

Με την γέννησή τους οι άνθρωποι χωρίζονταν σε ομάδες. Οι Επιστήμονες- όπου οι έχοντες πάνω από 166 δείκτη νοημοσύνης απ τα σπάργανα ακόμα διαλέγονταν και αποκόπτονταν από τις οικογένειές τους, οι Δάσκαλοι, οι Πωλητές, οι Εργάτες και οι Διαχειριστές.

Και ενώ οι άνθρωποι υπόφεραν, μια ελίτ ξεπήδησε από τα συντρίμμια του υπέργηρου πλανήτη.
Μια παγκόσμια οικονομικοπολιτική ένωση ισχυρών ανθρώπων που αρχικά συμμάχησαν για το κοινό καλό και την σωτηρία της ανθρωπότητας.

Οι Επιστήμονες όλοι, με κοινή απόφαση μεταφέρθηκαν στο Μανχάταν, όπου δημιουργήθηκε μια παγκόσμια κοινότητα σοφών με κύριο στόχο να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα του πλανήτη. Η λύση, μετά από χρόνια, αποφασίστηκε πως ήταν μια καθώς ο πλανήτης διαλυόταν: Εγκατάλειψη της Γης.

Το πρότζεκτ ήταν να βρεθεί το καύσιμο, με το οποίο θα εφοδιαζόταν ο διαγαλαξιακός στόλος που ήδη είχε μπει στα σκαριά. Οι Επιστήμονες απερίσπαστοι άρχισαν την εφαρμογή της πυρηνικής σύντηξης.

Και ενώ όλα τα κράτη συμπορεύτηκαν για κάμποσες- λίγες δεκαετίες- προσπαθώντας να κρατηθούν αλλά και να κρατήσουν στην ζωή το ανθρώπινο γένος, η ελίτ διασπάστηκε.

war_of_the_worlds_dawn_by_nikedorchain.pngΤο αφαλατωμένο νερό δεν μπορούσε πλέον να φτάσει με ασφάλεια στις πόλεις, γιατί οι Ελεύθεροι -εκείνοι δηλαδή που αρνήθηκαν να ενταχτούν στους Ουρανοξύστες και στο μερικώς ελεγχόμενο τρόπο ζωής κινούνταν στο περιθώριο και την παρανομία, ζώντας στις παρυφές των πόλεων- κάνανε συχνές επιδρομές και καταστρέφοντας τους αγωγούς κλέβανε το πολύτιμο αγαθό.

Οι Νεοϋορκέζοι αποφάνθηκαν πως πίσω απ όλα κρύβονταν οι Ιάπωνες και οι Ιάπωνες πίστεψαν πως οι Ευρωπαίοι μηχανορραφούσαν, για ακόμη μια φορά.

Οι ψευδοπροφήτες εμφανίστηκαν μάλλον απροσδόκητα και άρχισαν να προειδοποιούν για τον επικείμενο πόλεμο. Οι άνθρωποι στους Ουρανοξύστες στασίασαν και διαλύοντας τα μπλόκα της Αρχής εξεγέρθηκαν και απαίτησαν από τις κυβερνήσεις τους να διασπαστούν, και η κάθε χώρα να διεκδικήσει τη γη και το νερό που της αναλογούσε, μα πάνω απ όλα ζήτησαν πίσω την θρησκεία τους.

fallout_by_proxygreen-d4am44i.jpgΚαι καθώς τα κράτη είχαν αποστείλει όλους τους Επιστήμονες στην Κοινότητα του Μανχάταν, στα χέρια τους είχαν ναι μεν πυρηνική ενέργεια, λειψή γνώση δε.Βγάλανε τους Θεούς τους από τα ερμάρια τους, θυμήθηκαν τις παλιές σφαγές και τους πολέμους στο όνομα Τους, και υπερτιμώντας τις δυνατότητες τους, στράφηκαν όλοι εναντίον όλων!

Ξεκίνησε λοιπόν, όχι απρόσμενα, ο Μεγάλος Παγκόσμιος Πόλεμος.Κράτησε μόνο 48 ώρες και φυσικά ήταν ο καταστροφικότερος όλων των προηγούμενων καταγραμμένων.

Το αποτέλεσμα ήταν η ερημοποίηση της Γης.
Οι επιζώντες αναγκάστηκαν να ζήσουν στο 1/3 του πλανήτη, σε υπόγειες στοές για τουλάχιστον εκατό χρόνια, φορώντας ειδικές μάσκες και στολές, και περιμένοντας την ραδιενέργεια να χαθεί και να γίνει και πάλι φιλόξενη η ατμόσφαιρα.

Με τα χρόνια οι άνθρωποι απέκτησαν ορισμένες μεταλλάξεις, όπως π.χ ο οργανισμός έγινε ανθεκτικός σε κάθε είδους ακτινοβολία, η όραση ενισχύθηκε και κατέληξαν να βλέπουν το ίδιο καλά και στο απόλυτο σκοτάδι.

Ακόμα μια δεξιότητα που παρατηρήθηκε ήταν η απόλυτη ευλυγισία στα χέρια και τα πόδια των επιζώντων, από την άλλη άλλαξε και η ανατομία του προσώπου, το κρανίο απίστευτα ανθεκτικό, το μέτωπο μεγαλύτερο, και οι σιαγόνες ιδιαίτερα ισχυρές.
Γύρω στα 2800μ.Χ έληξε ο παγκόσμιος συναγερμός και οι άνθρωποι βγήκαν στη επιφάνεια.
Συστάθηκε αμέσως μια οικουμενική Κυβέρνηση 25 ατόμων και κηρύχτηκε στρατιωτικός νόμος.

Το παγκόσμιο απολυταρχικό καθεστώς ήταν πια γεγονός.

mocm_pageant_3___motke_by_ixris-d3t8zd5.jpg

Ο Στρατός και η Αρχή ενοποιήθηκαν και έγιναν ένα σώμα σκληροτράχηλων ανδρών έτοιμο να καταπνίξει κάθε είδους αντίστασης.

Η γλώσσα αποφασίστηκε να είναι μία, ένα μείγμα αγγλοσαξονικών χαρακτήρων με χιντού καταληκτικά και ασιατική εκφορά. Η μια κοινή γλώσσα ονομάστηκε «Γαία» και οποιαδήποτε άλλη απαγορεύτηκε, όπως απαγορεύτηκαν οι θρησκείες, τα σύμβολα, και τα μέχρι τώρα ονόματα των ανθρώπων που αναφέρονταν Αγίους της παλιάς Γης και των παλιών θρησκειών.

Οι επιζήσαντες μετεγκαταστάθηκαν αρχικά σε τεράστιο σιλό, και έπειτα σε πλωτές πολιτείες όπου ορθώθηκαν οι καινούργιοι, γνωστοί μέχρι και σήμερα Μεγαλοουρανοξύστες, που στεγάζουν περίπου πενήντα με εβδομήντα χιλιάδες κόσμο ο καθένας. Τα πάντα από την πιο απλή ασχολία έως και τα όνειρα των ανθρώπων ελέγχονται από τον Κεντρικό Υπολογιστή. Καθημερινές μετρήσεις αίματος, ορμονών, συναισθημάτων, και ψυχογραφημάτων έγιναν η πρωινή ρουτίνα των ανθρώπων.

Ο Κεντρικός επιλέγει το ταίρι του καθενός, και δίχως συμβόλαια και γάμους ξεκινούν οι Οικογένειες. Οι Οικογένειες μπορούν να έχουν μέχρι δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, παρεμβαίνοντας δε στις κυήσεις, εξαλείφθηκαν όλες οι κληρονομικές αρρώστιες και το προσδόκιμο επιβίωσης εκτινάχτηκε στα 150 με 180 χρόνια.

Απαγορεύτηκε αυστηρά η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών και γυναικών. Έρχονται σε επαφή με σκοπό μόνο την τεκνοποίηση και μόνο τις καθορισμένες ημέρες της ωορρηξίας των γυναικών.
Στρατιές υπάκουων ανθρώπων συστάθηκαν και η ανθρωπότητα για πρώτη φορά από καταβολής κόσμου άρχισε να κινείται σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο και προ πάντων ελεγχόμενο.

Φυσικά και το Νέο Σύστημα είχε πληγές. Η Αρχή έχοντας τεράστια δύναμη συμμάχησε με κατώτατα κυβερνητικά στελέχη και πήραν τον οικονομικό έλεγχο του Μπρούκλιν, πουλώντας τα περίφημα freedom peels, χάπια ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους μέχρι 30 χρόνων, καθώς έδινε μια ελάχιστη δίλεπτη ψευδαίσθηση ελευθερίας. Η Κυβέρνηση ουδόλως πτοήθηκε. Όσο η πλειοψηφία των ανθρώπων βρισκόταν υπό πλήρη έλεγχο και υποταγή, η διαφθορά δεν απασχολούσε την Οικουμενική Κυβέρνηση. Αρκεί να κινούνται αργά μα σταθερά τα γρανάζια της μηχανής.

mask.jpg

Βέβαια υπήρχε μια ακόμη πληγή, οι Ανένταχτοι…
Οι Ανένταχτοι, σαν τους παλιούς Ελεύθερους, αρνούνταν να συμβιβαστούν στον νέο τρόπο ζωής, ζούσαν νομαδικά και κινούνταν μόνο την νύχτα, διατηρούσαν-ανεπίτρεπτες- σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους και μάλιστα έκαναν όσα παιδιά ήθελαν. Δημιουργούσαν αναταραχές, σποραδικές βέβαια, δίχως να είναι σε θέση να πλήξουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Όταν δε οι ταραξίες συλλαμβάνονται στέλνονται στην Diamond Ρerl, στην Νότια Αφρική, όπου υποχρεώνονται να δουλεύουν στην στοά εξόρυξης διαμαντιών για την υπόλοιπη ζωή τους.
Η Diamond Perl ήταν πολύ σημαντική καθώς ο αδάμας ήταν η βάση του καυσίμου του διαγαλαξιακού στόλου.


Η καθημερινή ζωή της A angel

 Ξυπνά πάντα στις 4.55 το πρωί. Πίνει το υποχρεωτικό πρωινό πρωτεϊνών, εμπλουτισμένο με αντιβιοτικά και αντικαταθλιπτικά, και κάνει την καθημερινή αναβάθμιση των ονείρων.”

Στην ερώτηση που ταλανίζει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα έως και σήμερα «ποια είναι η A angel» η μόνη βεβαίως που γνωρίζει την αλήθεια είναι η ίδια. Και εκείνη είναι μια απλή -φαινομενικά- γυναίκα, καθημερινή, σαν αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε “της διπλανής πόρτας”…

Κάνει μια βαρετή δουλειά, σαν τις περισσότερες, δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις ή δεξιότητες. Δουλεύει σ ένα κεντρικό πολυκατάστημα στο Μπρούκλιν που πουλά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, και συγκεκριμένα είναι μια απλή Πωλητής στον τομέα της «Συσκευής για Καλό Ύπνο».

brooklyn_bridge_by_takmaj-d5ds6vr.jpgΟ υποψήφιος αγοραστής επιλέγει τον τύπο του ύπνου καθώς και το όνειρο που επιθυμεί, και εκείνη του παραδίδει τους κωδικούς, την αντίστοιχη μάσκα καθώς και το κατάλληλο χάπι νανοτεχνολογίας. Φορά την μαύρη ολόσωμη φόρμα των Πωλητών με δυο κίτρινες ρίγες στο δεξί μπράτσο και έχει τα μακριά μαλλιά της πιασμένα σε κότσο.

Ξυπνά πάντα στις 4.55 το πρωί. Πίνει το υποχρεωτικό πρωινό πρωτεϊνών, εμπλουτισμένο με αντιβιοτικά και αντικαταθλιπτικά, και κάνει την καθημερινή αναβάθμιση των ονείρων. Ο Κεντρικός αναπροσαρμόζει τα δεδομένα και της παραδίδει τους νέους κωδικούς.

(Το σύστημα πρέπει να ελέγχει τα πάντα, διότι αν κάποιος πελάτης δει το λάθος όνειρο ο Κεντρικός θα μπλοκάρει καθώς δεν θα είναι σε θέση να σκανάρει και να ελέγξει, ορμόνες, ορμές και αντιδράσεις και αυτό, ίσως, δημιουργήσει πρόβλημα στην ήρεμη ζωή των Πολιτών).

Η Α angel είναι Αδέσμευτη. Αυτό σημαίνει πως το σύστημα δεν της έχει βρει ακόμη το ιδανικό ταίρι, μα καθώς είναι ακόμη 40 ετών, έχει περίπου δυο δεκαετίες περιθώριο έως ότου βρεθεί ο κατάλληλος και να μπορέσει και η ίδια να τεκνοποιήσει. Βέβαια, ποτέ δεν την είχε απασχολήσει το θέμα Οικογένεια και Παιδιά, πρωτίστως γιατί ήταν δουλειά του Κεντρικού και όχι δική της, αλλά και γιατί εάν κατέληγε να ζήσει Αδέσμευτη θα αποσυρόταν στα τέλη της ζωής της στο «Παραντάις», μια όαση όπου οι ηλικιωμένοι δίχως αρρώστιες μπορούν να ζήσουν όπως επιθυμούν, αποσυνδεμένοι μάλιστα από τον Κεντρικό.

Η ίδια δεν είχε γνωρίσει ποτέ και κανέναν που να έχει επιστρέψει από το Παραντάις, αντιθέτως είχε αποχαιρετήσει κατά καιρούς διάφορους. Η μη επιστροφή των ηλικιωμένων ήταν ένα δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος, έτσι τουλάχιστον διατείνονταν οι Διαχειριστές που περήφανοι συνόδευαν στο πλοίο τους λιγοστούς Αδέσμευτους και τους χάζευαν καθώς το καράβι χανόταν στον ορίζοντα.

Οι μέρες κυλούσαν ήρεμα δίχως εξάρσεις και αλλαγές για την Α angel μέχρι την ημέρα που η ΗΒ corporation κάλεσε όλους τους Πωλητές της Συσκευής για Καλό Ύπνο για να κάνει μια ομαδική επίδειξη του τελευταίου μοντέλου Διακοπών.

corporate_lobby_by_ianllanas-d63pask.jpg

Ο στόχος ήταν να μην υπάρχει μετακίνηση των πολιτών κατά την διάρκεια των επταήμερων διακοπών τους, καθώς η ανταλλαγή απόψεων και η γνωριμία με άλλους ανθρώπους αποπροσανατόλιζε τους ήσυχους ανθρώπους, και είχε παρατηρηθεί πως οι ορμόνες και η αδρεναλίνη ανέβαιναν ανεπαίσθητα, μα σταθερά, και αυτό βεβαίως δεν είναι καλό, καθόλου καλό στην πραγματικότητα, για την γενικότερη σταθερότητα που χρειάζεται η Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Η HB corporation διάλεξε τους πιο ήρεμους από τους Πωλητές, και τους παρουσίασε την Συσκευή. Ήταν πολύ απλό, ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει τον προορισμό των διακοπών του και μέσα από το διαμέρισμά του, με την χρήση ενός μπισκότου με γεύση βανίλιας ή και σοκολάτας μεταφέρεται όπου θέλει, εικονικά, για μάξιμουμ 7 ημέρες.

«Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το μπισκότο απελευθερώνει την ορμόνη που σε συνδυασμό με το εξελιγμένο ρομπότ νανοτεχνολογίας επιδρά κατευθείαν στους νευρώνες του εγκεφάλου! Εξαιρετική πρόταση καθώς το Υποκείμενο, έχοντας πάρει το ειδικό χάπι τροφής και νερού δεν χρειάζεται να καταναλώνει τίποτα περισσότερο. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό σε παγκόσμια κλίμακα. Τεράστια εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Φανταστείτε τι εφαρμογές μπορεί να έχει η νέα Συσκευή στην καλυτέρευση της ζωής μας» είχε πει συγκινημένος και ιδιαιτέρως περήφανος ο Διαχειριστής της HB corporation.

Και πραγματικά, οι Πωλητές πήγαν νοερά σε μέρη μάλλον εξωτικά, στην Ασία για παράδειγμα κάποιοι για μπάνια, στην Αφρική κάποιοι άλλοι.
Η A angel απλά θέλησε να ταξιδέψει στις θάλασσες της Μεσογείου ή τέλος πάντων σε ό,τι είχε απομείνει από αυτήν.

Το περίεργο είναι πως βρέθηκε να περιπλανάται σε μια μάλλον αρχαία πόλη. Παράξενα τροχοφόρα και δίκυκλα έκαναν την εμφάνισή τους από τα σοκάκια της πόλης, φωνές δυνατές, γέλια ανεπίτρεπτα, εκκλησίες, μα και περίεργες ξύλινες κατασκευές σαν μικροσκοπικά πλοία που μετέφεραν αγκαλιασμένους ανθρώπους…

Η Α angel έβγαλε μια δυνατή κραυγή τρόμου, και πετάχτηκε έντρομη. Οι ενδείξεις της σήμαναν συναγερμό. Της συστήθηκε χαλάρωση και απομακρύνθηκε από τον χώρο επίδειξης. Γύρισε την καθορισμένη ώρα στο διαμέρισμά της. Μα την κατέτρωγε αυτό που μόλις είχε βιώσει, μα το χειρότερο; Την γοήτευσε!
Βενετία;
Κάπως έτσι άκουσε κάποιους να λένε την πόλη, μιλώντας σε μια γλώσσα πρωτόγονη, σχεδόν τραγουδιστή.

venice_streets_by_acemitangocu-d3f849w.jpg

Περίεργο, όσο και αν έψαξε στα δεδομένα του Κεντρικού Υπολογιστή δεν βρήκε καμία πόλη που να ονομάζεται έτσι. Μόνο μια αναφορά για μια περιοχή. Μιας Ιταλίας, από την παλιά Γη…
Έδωσε όλα τα στοιχεία και τα νέα δεδομένα και περιέργως η Βενετία της φανερώθηκε σε ολόγραμμα και ήταν όπως ακριβώς την είδε με τα ίδια της τα μάτια.

Έκανε, άθελά της η A angel, ένα τεράστιο άλμα πίσω στο παρελθόν. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεθάψει ξεχασμένες ανθρώπινες μνήμες. Στην αρχή νόμιζε πως όλα ήταν στο μυαλό της μα γρήγορα -και κυρίως δίχως η ίδια να το αντιληφθεί το πως- όλη η “ονείρωξη” απόκτησε υπόσταση. Παρόλο που ήταν μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση η Α angel άρχισε τα ταξίδια στο χρόνο.
Σαν παρατηρητής της ιστορίας αρχικά και πολύ σύντομα σαν μέλος της κάθε κοινωνίας.


H Golden Tower

“Φλόγες τύλιξαν την περιοχή. Έφυγε γελώντας. Ποτέ ξανά δεν θα ήταν η ίδια.”

koaloqo_by_universe_of_dusk-d8ewvnv
Ο εφιάλτης ξεκίνησε όταν ένα βράδυ η Α angel γυρνούσε θυμωμένη από τη δουλειά της. Ένα ελαττωματικό μικροτσίπ εξερράγη και θεωρήθηκε υπεύθυνη. Της έγινε παρατήρηση και της έσβησαν πόντους και κουπόνια από την επόμενη πληρωμή της, επίσης της επιβλήθηκε ποινή μη εξαγοράσιμης κοινωνικής εργασίας.

8d4cfab09bfcd85f8e15fcdfbfa99b75-d3ajtb0

Στον δρόμο της επιστροφής μια ύποπτη κινητικότητα υπέπεσε στην αντίληψή της. Ήταν λοιπόν το υπόγειο της Golden Τower, όπου είχε στηθεί το μυστικό αρχηγείο του εγκλήματος της πόλης! Τα freedom peels…
Η Α angel μπρος στην ανακάλυψή της δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα της, τίναξε θυμωμένη τα χέρια της και τότε έγινε κάτι απρόσμενο…ισοπέδωσε την Golden Τower. Ξαφνιάστηκε. Η όψη της μονομιάς άλλαξε, το πρόσωπο της έγινε άγριο, τραχύ, τα μαλλιά της ζωντάνεψαν, τα μάτια της έγιναν κόκκινα. Φλόγες τύλιξαν την περιοχή. Έφυγε γελώντας. Ποτέ ξανά δεν θα ήταν η ίδια.
Η καινούργια της δύναμη δεν την πτόησε. Το αντίθετο. Φαντάστηκε πως σε συνδυασμό με τα ταξίδια στον χρόνο θα μπορούσε να ασκήσει εξουσία πάνω στην Αρχή. Ονειρεύτηκε τον εαυτό της Αρχή της Αρχής. Βέβαια έπρεπε να κρύψει τα συναισθήματα και τις ορμόνες από τον Κεντρικό, για αυτό αυτόματα σχεδίασε την επόμενη κίνησή της. Μια επίσκεψη στους Ανένταχτους.
Χαμογέλασε νιώθοντας δυνατή, και επέστρεψε στο διαμέρισμά της, ξάπλωσε στην πολυθρόνα της και προγραμμάτισε τις κατάλληλες συνθήκες. Είδε την Ανατολική Ακτή συννεφιασμένη και τα παιδιά να τραγουδούν.
Οι πρώτες ενδείξεις μπέρδεψαν τον Κεντρικό, μα γνωρίζοντας το πρωινό περιστατικό με το μικροτσίπ, της συστήθηκε ήπια φαρμακευτική αγωγή και δυο ώρες περισσότερου ύπνου.
Υπάκουα η Α-Angel πήρε το χάπι της για Καλό Ύπνο και σύντομα ταξίδεψε σε λιβάδια. Οι τελευταίες μετρήσεις της κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικές από τον Κεντρικό.

Το σχέδιο

“Η A angel ξανακοίταξε τον ωκεανό, πράγματι, πάνω από είκοσι τεράστιοι υδροστρόβιλοι κατευθύνονταν προς τις ακτές με ασύλληπτη ταχύτητα..”

apocalypse_by_acidbl00d-d1exmv0

Η A angel την ημέρα που πήρε το Ημερήσιο Βραβείο του Καλύτερου Πωλητή της Module για Καλό Ύπνο αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της. Αργά περπάτησε όλη την 25η Λεωφόρο χαζεύοντας το ασυνήθιστο πορτοκαλί του ουρανού.

Συνήθως το χρώμα του στερεώματος είναι μοβ, καθώς αντανακλάται από τον ωκεανό και μπερδεμένο με τις αναθυμιάσεις που βγάζουν τα φουγάρα των εργοστασίων- άγνωστο τι παράγουν-, δίνει ένα απόκοσμο μεταλλικό χρώμα, μάλιστα λέγεται πως όταν οι πρώτοι επιζήσαντες βγήκαν από τις υπόγειες πολιτείες μετά τον καταστροφικό Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο χάσανε με μιας την όρασή τους, αλλά φυσικά μπορεί να είναι ένας ακόμα αστικός μύθος που με τα χρόνια γιγαντώθηκε σαν να ήταν η αλήθεια.

Ο ήλιος, αδύναμος τους τελευταίους δύο αιώνες, δεν μπορεί να διαπεράσει το βαρύ σύννεφο που καλύπτει το Brooklyn, ο τεχνητός φωτισμός των Ανθρώπων λαμπερός συμβάλλει στην δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού, και γιατί όχι, όμορφου μοβ χρώματος της ατμόσφαιρας. Η A angel, λοιπόν, κατέληξε μετά από αρκετή ώρα στον Ζωολογικό Κήπο.

Στάθηκε υπάκουα στην ουρά περιμένοντας την σειρά της για να σκανάρει ο Κεντρικός τους βιορυθμούς της, καθώς και την ίριδα του ματιού της, έναν επιπρόσθετο έλεγχο, καθώς η Αρχή είχε πληροφορίες πως οι Ανένταχτοι σχεδίαζαν ένα χτύπημα κατά της Παγκόσμιας Οικουμενικής Κυβέρνησης μέσα σε πόλη, αυτή την φορά.

apocalypse___chloros_by_yayashin

Ο Ζωολογικός Κήπος καταλάμβανε μεγάλη έκταση, και βρισκόταν τοποθετημένος στο κέντρο μιας πλωτής προκυμαίας, σκεπασμένος από έναν επιβλητικό κρυστάλλινο θόλο, όπου ολογράμματα ζώων της Παλαιάς Γης βοσκούσαν αμέριμνα πάνω σε πράσινο θολό τζάμι, ή ξαπλωμένα με έντονη ρεμπελιά και βαριεστημάρα κοιτούσαν την ζωή τους πίσω στους αιώνες. Απόκοσμοι βρυχηθμοί αναστάτωναν την ησυχία των επισκεπτών, που πλέον είχαν χάσει την οξύτητα της ακοής των Παλαιών Ανθρώπων καθώς ζούσαν περιβαλλόμενοι από ησυχία.

Ο Κήπος – που καθόλου κήπος δεν ήταν στην πραγματικότητα- ήταν γεμάτος κόσμο, και κυρίως με μικρά παιδιά που χαμογελούσαν ενθουσιασμένα. Ελεύθερα ζώα δεν είχαν δει ποτέ, ούτε βεβαίως και θα έβλεπαν καθώς είχαν παντελώς εκλείψει από τις τεράστιες καταστροφές που συντελούνται επτά και πλέον αιώνες.

Η A angel παρατήρησε πως τα περισσότερα από τα παιδιά φορούσαν την Γκρίζα ολόσωμη φόρμα των Διαχειριστών με δυο κόκκινες ρίγες στο αριστερό χέρι. Για λίγες μόνο στιγμές σκέφτηκε πόσο τυχερά θα είναι, καθώς σαν Διαχειριστές, δικαιούνται μεγαλύτερο διαμέρισμα, και κάποια άλλα προνόμια που τους διαφοροποιούσαν από τους υπόλοιπους Πωλητές και Εργάτες.

Παρόλο που στην Γη δεν υπάρχουν πλέον τάξεις, τα προνόμια των Διαχειριστών είναι κάπως μεγαλύτερα σε σχέση με των υπολοίπων. Οι Επιστήμονες βρίσκονται στην κορυφή της ιδιότυπης πυραμίδας καθώς η Οικουμενική Κυβέρνηση τους είχε επιτρέψει να μπορούν να πετάνε, κάτι που αυστηρά απαγορεύεται για όλους τους υπόλοιπους.

Η A angel στάθηκε μπροστά στο ολόγραμμα ενός Phorusrhacidae που βρισκόταν πλάι πλάι με έναν μικροσκοπικό ζώο που οι Παλιοί Άνθρωποι το είχαν εξημερώσει και ζούσε μαζί τους. “Πόσο φρικτή”, σκέφτηκε, “θα πρέπει να ήταν η ζωή στην Παλιά Γη καθώς οι άνθρωποι θα πρέπει να ήταν αναγκασμένοι να ζουν με αυτά τα μαλλιαρά Υποκείμενα”.

Περιπλανήθηκε αδιάφορα, γιατί πολύ σύντομα έχασε κάθε ενδιαφέρον για τα ολογράμματα.

the_lure_of_tesseract_by_rohmah1-d6u3er4.jpg

Η αλήθεια είναι πως η Α angel ήθελε να περάσει λίγο χρόνο μακριά από τον Κεντρικό του διαμερίσματός της φοβούμενη πως ίσως μάντευε κάποια από τα σχέδιά της. Κοίταξε για λίγο τον ωκεανό, “Πως να ήταν η ζωή σ αυτό ακριβώς το σημείο της Παλαιάς Γη πριν αρχίσει η κατάρρευση” Χαμογέλασε.

Ήταν πολύ τυχερή που είχε ανακαλύψει αυτήν την ρωγμή στον χωροχρόνο και μπορούσε να περιπλανηθεί στους αιώνες, μα και άτυχη συνάμα, γιατί ο Κεντρικός δεν θα μπορούσε εύκολα να ξεγελαστεί. Αγόρασε αφηρημένη δυο μπισκότα πρωτεΐνης με γεύση μήλο, μέντα και καρότο, μέσα σε ένα λευκό μαλακό κουτάκι.

Μάσησε το πρώτο και καθώς έβαλε και το δεύτερο στο στόμα της άρχισε να χτυπά η Πρώτη Προειδοποιητική Σειρήνα. Η Πρώτη προειδοποιούσε αόριστα για κάποιον κίνδυνο, π.χ για έναν επερχόμενο, μέτριας έντασης σεισμό, ή κάποιο απροσδόκητο τσουνάμι, απ΄ αυτά που εμφανίζονται δίχως να έχει υπάρξει κάποιο γεωλογικό φαινόμενο. Ο κόσμος αργά, ήρεμα και δίχως ίχνος πανικού άρχισε να πλησιάζει τις εξόδους.

Μα εντελώς απροειδοποίητα, και η A angel δεν το είχε ξαναζήσει ποτέ, άρχισε να χτυπά δίχως την σωστή προβλεπόμενη σειρά η Πέμπτη Σειρήνα, προειδοποιώντας για τον φοβερό υδροστρόβιλο, που το Brooklyn, πάντα φοβόταν. Η A angel ξανακοίταξε τον ωκεανό, πράγματι, πάνω από είκοσι τεράστιοι υδροστρόβιλοι κατευθύνονταν προς τις ακτές με ασύλληπτη ταχύτητα. Οι χοάνες τους είχαν μήκος εκατοντάδων μέτρων και όλοι μαζί κάλυπταν μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

lighthouse_port_by_tryingtofly-d9sbft9.jpg

Τα σιδερένια τείχη των Πλωτών Πολιτειών ορθώθηκαν αστραπιαία και ασπίδες από “κρασπ” θόλο κάλυψαν τις Πολιτείες. Ταυτόχρονα οι Σειρήνες προειδοποιούσαν την υπόλοιπη Ενδοχώρα. Η χώρα δεχόταν επίθεση. Λογικά, όση και αν ήταν η μανία της φύσης και το καταστροφικό μένος του Υπέργηρου Πλανήτη για τους Επιζήσαντες, οι Άνθρωποι ήταν έτοιμοι και αυτή την φορά να καταστείλουν την επίθεση του καταρρέοντος μα ακόμα ζωντανού Πλανήτη και να προστατευτούν.

Οι εγκλωβισμένοι Άνθρωποι μέσα στον Ζωολογικό Κήπο κουλουριάστηκαν, αμίλητοι πάντα, σε εμβρυακή στάση, και κάλυψαν τα κεφάλια και τα αυτιά τους με τις ειδικές μάσκες που πάντα φέραν μαζί τους για παν ενδεχόμενο. Ούτε ψίθυρος δεν ακουγόταν παρά μόνο το τρομαχτικό ουρλιαχτό του αέρα και ο συριγμός των Σειρήνων.

Οι έξοδοι σφραγίστηκαν την στιγμή ακριβώς που ένα απόσπασμα της Αρχής έκανε την εμφάνισή του. Φορώντας μπλε στολές τους και ολόμαυρες κράνη που έκρυβαν τα χαρακτηριστικά τους, κρατώντας όπλα ακινητοποίησης και δίχως κουβέντες, οι τέσσερις Άντρες κατευθύνθηκαν σε μια ομάδα Εργατών που φορούσαν Κόκκινες στολές με πράσινες ρίγες στο δεξί χέρι.

Συνέλαβαν τρεις από αυτούς, μαζί με δυο παιδιά, την ώρα που οι υδροστρόβιλοι παρέσερναν όποιον δεν είχε καταφέρει να μπει μέσα σε κάποιον θόλο. Κορμιά ανθρώπων εκτοξεύονταν εκατοντάδες μέτρα μακριά, κάποια άλλα έσκαγαν, άψυχα, στην κρυστάλλινη τζαμαρία του Ζωολογικού Κήπου, και κάποιοι άλλοι βρήκαν το φρικτό τέλος τους μέσα στον ωκεανό.

Τα ουρλιαχτά τους, όχι, δεν ακούγονταν…Τα πάντα τελειώσαν σχεδόν αμέσως, όπως συνήθως. Οι σειρήνες απότομα έπαψαν. Τα σιδερένια τείχη κατέβηκαν το ίδιο γρήγορα όπως ανέβηκαν. Οι κρασπ θόλοι κατέβηκαν και αυτοί. Η Γη είχε ακόμη μια φορά νικηθεί. Οι έξοδοι άνοιξαν ταυτόχρονα σε όλες τις Πλωτές Πολιτείες και φυσικά και στον Ζωολογικό Κήπο.

resistance_briefing_room_by_tryingtofly-d9ud6qg

Οι Άντρες του αποσπάσματος της Αρχής παίρνοντας μαζί τους τους συλληφθέντες Εργάτες, έριξαν μια ματιά και στους υπόλοιπους Ανθρώπους που άρχισαν να σηκώνονται τινάζοντας τις φόρμες τους. Η A angel ένιωσε ένα απροσδιόριστο και πρωτόγνωρο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας, καθώς η ματιά της έπεσε σε έναν Εργάτη. Εκείνος έκανε ένα ανεπαίσθητο νεύμα ζητώντας της να μην μιλήσει. Οι βιορυθμοί της την πρόδωσαν.

Ένας Άντρας της Αρχής αποκόπηκε από το απόσπασμα και την πλησίασε, εκείνη στάθηκε προσοχή, ως όφειλε, και τον κοίταξε. Ο Άντρας σκάναρε την ίριδα της, και έφυγε από μπροστά της. Εξαφανίστηκε μαζί με τους συναδέλφους του και τους συλληφθέντες. Η A angel ανασυντάχθηκε τόσο γρήγορα που ξαφνιάστηκε ευχάριστα και η ίδια.

“Το πορτοκαλί του ουρανού είναι προειδοποίηση” σκέφτηκε. Χαμογέλασε. Και ακολούθησε ήρεμη τον άντρα με την φόρμα του Εργάτη. Είχε μπροστά της έναν Ανένταχτο.
Το σχέδιο της άρχιζε επιτέλους να υλοποιείται!

*κρασπ: πολύ ανθεκτικό διάφανο υλικό


Τομέας Β14

“Ο άνεμος λες και διαπερνούσε τα χαλάσματα κάνοντας έναν περίεργο συριγμό, που η ευαίσθητη ακοή των Καινούργιων Ανθρώπων απλά δεν τον άντεχε.”

dystopian_nights_by_markusvogt-daj48nn

Ακολουθώντας ήρεμα τον Ανένταχτο, η A angel έφτασε στις παρυφές του Τομέα Β14. Ο Β14 σηματοδοτούσε τα όρια του πλωτού κατοικήσιμου Brooklyn. Από εκεί και πέρα ξεκινούσε, μια μάλλον, αχαρτογράφητη περιοχή της Παλαιάς Πόλης.

Οι άντρες της Αρχής μαζί με τα MD ρομποτικά υποστηρικτικά είχαν εξουσιοδότηση να εξερευνούν έως και τον Τομέα Β15, σίγουρα όμως όχι πιο μακριά, γιατί ο κίνδυνος από τους Ανένταχτους ήταν υπολογίσιμος. Εξ άλλου το ζητούμενο ήταν να κρατηθούν μακριά οι επαναστάτες και οι δολιοφθορές τους, και όχι να έρθει η Αρχή σε ευθεία σύγκρουση μαζί τους.

Μια τακτική που είχε και στο παρελθόν, αλλά και τώρα, επικριθεί σαν λάθος χειρισμός. Εγκαταλείποντας δίχως ιδιαίτερα προφυλάξεις τον Β14 η A angel με κόπο κράτησε τους βιορυθμούς της σε φυσιολογικά επίπεδα, μισόκλεισε τα μάτια της εστιάζοντας στην φιγούρα του προπορευόμενου άντρα. «Είναι περίεργο» σκέφτηκε «Είναι περίεργο, γιατί δεν φυλάσσεται από την Αρχή ο τελευταίος Τομέας». Η απάντηση ήρθε πριν καλά καλά ολοκληρώσει την σκέψη της.

Το προειδοποιητικό μπίπερ την ειδοποίησε πως βρισκόταν στα όρια της κατοικημένης περιοχής. Η A angel σταμάτησε να προχωρά. Έριξε μια ματιά γύρω της. Δίχως τον τεχνικό ανθρώπινο φωτισμό, η περιοχή έμοιαζε, τουλάχιστον, θλιβερή. Ερημιά. Βαριά μοβ σύννεφα υγρασίας και σκόνης κάλυπταν τα πάντα.

space_marine_6___cybernetic_invasion_by_markusvogt-d6kt3pj.jpgΠαντού ερειπωμένα απομεινάρια μιας παλιάς ζωής, μισοθαμένα στο χώμα, ανατριχιαστικά υπολείμματος ενός πολιτισμού που είχε χαθεί για πάντα, τείχη κτιρίων που είχαν από καιρό καταρρεύσει και γκρεμιστεί, καλώδια, σπασμένη άσφαλτος και ανάμεσά τους γιγαντωμένη, μαραμένη βλάστηση και σκουπίδια που σέρνονταν κατά την επιταγή του ανέμου.

Ο άνεμος λες και διαπερνούσε τα χαλάσματα κάνοντας έναν περίεργο συριγμό, που η ευαίσθητη ακοή των Καινούργιων Ανθρώπων απλά δεν τον άντεχε. Έκλεισε τα αυτιά της απότομα. Ο Ανένταχτος σταμάτησε και εκείνος, γύρισε πίσω και πλησιάζοντας την έβγαλε από την δεξιά τσέπη της ολόσωμης φόρμας ένα Σύστημα Ελέγχου Βιορυθμών, το ρύθμισε, και απαλά το πέρασε στο χέρι της.

Η A angel ξαφνιάστηκε, ήταν πανομοιότυπο με το δικό της. Ο άντρας έκανε νόημα να βγάλει το δικό της, η A angel υπάκουσε, μάλλον ενθουσιασμένη, και ο άντρας με μια απότομη κίνηση το πήρε και το έσπασε πατώντας το πολλές φορές με την βαριά μπότα του, δίχως όμως θυμό.

Η A angel τον κοίταξε κατ ευθείαν στα μάτια, η κίτρινη απόχρωση του βυθού του την γαλήνεψε. Τίποτα πάνω του δεν πρόδιδε το ¨ανένταχτο¨ του χαρακτήρα του. Το αντίθετο μάλιστα. Έμοιαζε ήρεμος, σαν όλους τους Άντρες που είχε γνωρίσει και συναναστραφεί ως τα τώρα.

-Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε, της είπε ο Ανένταχτος. Από εδώ και πέρα ο Κεντρικός δεν μπορεί να σε ελέγξει, το ΣΕΒ που σου δίνουμε αλλάζει τις μετρήσεις σου δίχως να γίνει αντιληπτό από τον Κεντρικό.

-Όπου και να είσαι, ό,τι και να κάνεις, ή νιώθεις, αυτό θα δείχνει σταθερά ήπιες ενδείξεις, το μόνο που δεν έχουμε, ακόμη, καταφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξετάσεις αίματος, έτσι είσαι υποχρεωμένη να τις κάνεις καθημερινά όπως συνήθιζες.
Της χαμογέλασε.
-Είστε πολλοί; ρώτησε η Α angel.
-Περισσότεροι απ όσους φαντάζεσαι!
-Και ζείτε στο Β15;
-Και όχι μόνο!
-Και ανάμεσά μας;
-….Ίσως…
-Ταξιδεύω στον χρόνο, είπε η A angel, και αμέσως το μετάνοιωσε.
Ο Ανένταχτος την κοίταξε. Κούνησε το κεφάλι του. Τίποτα στην έκφρασή του προσώπου δεν μαρτυρούσε τα συναισθήματά του.
-Αν έρθεις μαζί μας θα ζεις μέσα στον κίνδυνο, ελεύθερη όμως, αν μείνεις μαζί τους θα μας βοηθήσεις. Σκέψου το.
-Δεν θέλω να φύγω, δεν έχει κάτι κακό η ζωή μου, και δεν με ενδιαφέρει να σας βοηθήσω.
-Σε ελέγχουν.
Η A angel κούνησε τους ώμους της.
-Με διευκολύνουν, είπε απλά.
Ο Ανένταχτος χαμογέλασε. Κοίταξε πίσω του.
-Με κατάλαβες πριν, γιατί δεν μίλησες στους Άντρες της Αρχής για μένα;
-Γιατί ήθελα να σας βρω, θέλω να συνεχίσω να ζω την ζωή που ήδη έχω, αλλά ταυτόχρονα να μπορώ να ξεγελώ τον Κεντρικό όποτε το χρειάζομαι, για τα ταξίδια μου.
Κοιτάχτηκαν.
-Πρέπει να φύγεις τότε, και αφού ταξιδεύεις στο χρόνο, πήγαινε στην Diamond Perl. Εκεί θα καταλάβεις γιατί η Γη μας επιτίθεται.
-Η Γη καταρρέει.
-Η Γη απλά εκδικείται, την διέκοψε ο Ανένταχτος.
-Ούτε που με νοιάζει τι κάνει ο πλανήτης. Που θα σε βρω;
-Θα σε βρίσκουμε εμείς, εάν αλλάξεις γνώμη, θα το καταλάβουμε.
Είπε, και με μια κίνηση γρήγορη για τα δεδομένα των Νέων Ανθρώπων, μπήκε σε μια μισοκατεστραμμένη είσοδο υπόγειας στοάς, απομεινάρι των Ανθρώπων της Παλιάς Γης.
-Πως θα το καταλάβετε; του φώναξε, μα απόκριση δεν πήρε.
Αργά έκανε μεταβολή και ξαναμπήκε στον Β14. Από μακριά είδε τους Άντρες της Αρχής. Δεν της δώσανε σημασία, και η A angel χαμογέλασε.
Ο Κεντρικός τελικά ξεγελιέται …


Η Περιπλάνηση

“Οι Παλιοί Άνθρωποι ήταν στα σίγουρα ομορφότεροι από τους Καινούργιους. Χαμογελαστοί, με ολόλευκα μικρά δόντια, και μάλλον χαριτωμένα άκαμπτα άκρα.”

colors_by_numyumy-da67pr2

Τις επόμενες ημέρες η A angel, ανενόχλητη, έκανε τα άλματα στον χρόνο που τόσο επιθυμούσε. Αμέσως όμως συνειδητοποίησε πως δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση.

Όσο και να προετοιμαζόταν σωματικά μα και ψυχικά, εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του Κεντρικού, κατέληγε πάντα σε άγνωστους τόπους, δίχως να γνωρίζει, στην ουσία, τίποτα απολύτως για την περιοχή ή ακόμα και την Παλιά Ήπειρο που επισκεπτόταν.

Και ακόμη χειρότερα, δεν ήξερε σε ποια ακριβώς χρονική στιγμή βρισκόταν. Προφανώς οι πληροφορίες για την Παλαιά Γη δεν είναι επαρκείς ή η Παγκόσμια Οικουμενική Κυβέρνηση δεν θέλει να διαταραχθεί η ηρεμία των πολιτών, καθώς η σύγκριση της Παλιάς Γης με την Καινούργια ήταν μάλλον τρομακτική.

Τα πρώτα της ταξίδια της A angel ήταν τουλάχιστον σοκαριστικά καθώς έντρομη είδε πως η όψη του Πλανήτη Γη των Παλαιών Ανθρώπων, ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή, που είχε η ίδια, συνηθίσει. Ο αέρας καθαρός, φρέσκος, το φως φυσικό και άπλετο, το χρώμα του ουρανού απέραντο γαλάζιο που ακτινοβολούσε αήττητο, ο Ήλιος μεσουρανούσε φωτεινός, και προπάντων ζεστός. Δεν υπήρχαν τα μοβ βαριά σύννεφα της υγρασίας, που η αδύναμη αντανάκλαση του ήλιου αδυνατούσε να διαπεράσει. Όλα έμοιαζαν γαλήνια, φωτεινά, αρμονικά. Τα πάντα σε αφθονία.

landscape_plane_by_t_3_t-da01m4f

Το νερό τρεχούμενο, καθαρό, πόσιμο. Δέντρα και φυτά. Λουλούδια και χορτάρι. Μικρά ζώα απόλυτα εναρμονισμένα με το περιβάλλον, και εντυπωσιακά πουλιά με ενοχλητικά κρωξίματα. Όμορφες πόλεις, δίχως τα τροχοφόρα που είχε δει και τρομάξει στην πρώτη της περιπλάνηση στην Παλαιά Βενετία.

Και αν ο Πλανήτης Γη την γέμιζε αγαλλίαση, φόβος δυνατός την πλημμύριζε σ αυτά τα πρώτα ταξίδια, την A angel, για τους Ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους. Αρχικά αρκέστηκε στο να παρατηρεί κρυμμένη, τις συνήθειες των Παλιών Ανθρώπων, αδυνατώντας να καταλάβει την γλώσσα και τους ήχους τους. Και η αλήθεια είναι πως όλοι αυτοί οι παλιοί ήχοι τους, την τρόμαζαν.

Η A angel, έχοντας την υπερευαίσθητη ακοή των Καινούργιων, έκλεινε συχνά τα αφτιά της καθώς της ακουγόταν στριγκή η χροιά της φωνής τους, και τρομαχτικά δυνατά, τα γέλια. Οι χειρονομίες τους επίσης την εξέπληξαν, μάλλον δυσάρεστα. Αγκαλιάζονταν αυτοί οι Άνθρωποι, έχοντας ανεπίτρεπτη σωματική επαφή. Είδε έντρομη, Άνδρες να περπατάνε κρατώντας τις συντρόφους τους από το χέρι, να αγγίζονται και ακουμπούν ο ένας τα χείλη του άλλου. Ξαφνιασμένη παρατηρούσε τα όμορφα χαρακτηριστικά των προσώπων, τα χρώματα των ματιών- πόσο όμορφα και διαφορετικά από τα κίτρινα των Καινούργιων-, τα αστραφτερά βλέμματα, τα μικρά μέτωπά, και τα λαμπερά μαλλιά.

birds_of_truth___the_apocalypse_survivor_by_faramon-d7gjuchΟι Παλιοί Άνθρωποι ήταν στα σίγουρα ομορφότεροι από τους Καινούργιους. Χαμογελαστοί, με ολόλευκα μικρά δόντια, και μάλλον χαριτωμένα άκαμπτα άκρα. Και ήταν πολύχρωμα ντυμένοι, όλοι με διαφορετικά ρούχα κρατώντας τα παιδιά τους από το χέρι, δίχως τους Παιδαγωγούς Δασκάλους να ελέγχουν, να παρατηρούν, να σκανάρουν, και να καταγράφουν για τον λογαριασμό της Οικουμενικής Κυβέρνησης και της Αρχής, τις δραστηριότητες των μικρών. Μα και η παντελής έλλειψη αστυνόμευσης την αποπροσανατόλισε.

Η Αρχή είναι το κεντρικό γρανάζι του δικού της Κόσμου, δίχως την Αρχή δεν θα μπορούσε να στηθεί η Κεντρική Οικουμενική Κυβέρνηση, δίχως τον Νόμο των σκληροτράχηλων της Αρχής, η Γη- η A angel είχε διδαχτεί να πιστεύει- θα κατέστρεφε τον Πολιτισμό των Καινούργιων Ανθρώπων. Σε αυτόν όμως τον Παλιό Κόσμο, η Γη ζούσε αρμονικά με τους Ανθρώπους, δεν τους αντιμαχόταν, δεν τους πολεμούσε.

Δεν ακούγονταν σειρήνες εκκένωσης, δεν ορθώνονταν θόλοι από κρασπ, δεν απειλούσαν υδροστρόβιλοι τον Πολιτισμό, και οι σεισμοί δεν άλλαζαν την γεωγραφία του Πλανήτη. ¨Όχι τουλάχιστον ακόμα¨, σκέφτηκε η A angel…

Σαν να ξεχνιόταν τότε και έβγαινε δειλά από την κρυψώνα της και λαίμαργα ρουφούσε την ζέστη και τον καθαρό αέρα. Σπάνια, πολύ σπάνια, κάποιος Άνθρωπος έριχνε το βλέμμα του πάνω της, μα πολύ σύντομα, και προπάντων αφηρημένα, το βλέμμα την προσπερνούσε.

Η αλήθεια είναι πως τεχνολογικά οι Παλιοί Άνθρωποι βρίσκονταν αιώνες πίσω, και ίσως, υπέθεσε η A angel, αυτός να ήταν και ο λόγος που δεν τα κατάφεραν, και οδηγήθηκαν στον μαρασμό και την κατάρρευση…

Σε ένα από τα πρώτα ταξίδια στο χωροχρόνο, η A angel βρέθηκε- όχι απολύτως τυχαία – στην Diamond Perl που ο Ανένταχτος την είχε προτρέψει.

Και αυτό που είδε καθόλου δεν της άρεσε.
Και αυτό που ακολούθησε, θορύβησε για πρώτη φορά την Παγκόσμια Οικουμενική Κυβέρνηση.
Η A angel, η δαιμονική, για κάποιους, η σούπερ ήρωας, για κάποιους άλλους, είχε μόλις ¨γεννηθεί¨…


Diamond Perl

“Οι Ανένταχτοι υποβάλλονταν σε μια διαδικασία αφαίρεσης μνήμης”
25e7d236e7b9562a226eeb37c8896bc9
Αυτό που έγινε στην Diamond Perl, εκείνο το πρωινό, είναι ακόμα -υποτίθεται- αντικείμενο ανθρωπολογικής μελέτης. Η A angel, είπαν οι ελάχιστοι επιζώντες, εμφανίστηκε ακριβώς πάνω στην αλλαγή της βάρδιας όπου στρατιές Ανένταχτων, αλλά και άλλων Ανθρώπινων υβριδίων, υπάκουα κατευθύνονταν στην είσοδο της Κεντρικής Στοάς. Σκοτεινή αχανής έκταση που δίχως τον δυνατό, τεχνητό φωτισμό πρόσδιδε μια εφιαλτική, τρομακτική υπόσταση σε τούτο το κομμάτι της αφιλόξενης Αφρικής. Φόβος μύριζε έντονα. Επανδρωμένα αεροσκάφη και εξοπλισμένα με πυραύλους μικρού βεληνεκούς ντρόουν, επιτηρούσαν από αέρος, τους άλλοτε Επαναστατημένους Κατοίκους της Νέας Γης.
Η A angel συνειδητοποίησε -προφανώς- αυτό που επί αιώνες είχε αποσιωπηθεί από την Παγκόσμια Οικουμενική Κυβέρνηση. Οι Ανένταχτοι υποβάλλονταν σε μια διαδικασία αφαίρεσης μνήμης, κάτι που οι Επιστήμονες και η Κοινότητάς τους ουδέποτε είχε δώσει άδεια, φοβούμενοι την επίπτωση που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια παρέμβαση, όχι βεβαίως στον ψυχισμό των Ανθρώπων, αλλά στο μένος του ακόμα ζωντανού Υπέργηρου Πλανήτη που πολεμούσε και απειλούσε με αφανισμό την Ανθρωπότητα. Οι Ανένταχτοι μεταβάλλονταν σε άβουλους και πειθήνιους στρατιώτες της Οικουμενικής όπου σκάβανε μέχρι θανάτου στα σπλάχνα του Πλανήτη για να τροφοδοτήσουν τον Διαγαλαξιακό στόλο με τον ¨αδάμα¨, την πρώτη ύλη δηλαδή για την παρασκευή του Καυσίμου.
Η A angel σήκωσε τα χέρια, είπαν, και φωτιές άναψαν παντού, τα μαλλιά της ζωντάνεψαν, φίδια Μέδουσας, και το πρόσωπό της κοκκίνισε παίρνοντας την δαιμονική μορφή που αιώνες τώρα συντηρεί τον μύθο της! H Aangel διάλυσε σε λίγα μόνο λεπτά ό,τι είχαν φτιάξει οι Νέοι Άνθρωποι αμέσως μετά τον Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρασύροντας στον θάνατο χιλιάδες Ανθρώπους, βγάζοντας μια κραυγή που όμοιά της δεν είχε ακουστεί ποτέ στην Νέα Γη.
Πέταξε, όπως ακριβώς οι Επιστήμονες, κάνοντας δυο στροφές πάνω στην κατεστραμμένη Diamond Perl. Και χάθηκε έχοντας αποδώσει δικαιοσύνη…

H A’ Angel και οι ανένταχτοι

“Χτίστηκαν ναοί στο όνομά της, θυσιάστηκαν ζώα για την εύνοιά της, λατρεύτηκε όσο καμία άλλη θεότητα. Θρύλοι την συνόδευαν.”

femme_fatale_angel_by_basic204-db3psb5

Μετά την καταστροφή της Diamond Perl, που έδινε τον αδάμα, την πρώτη ύλη για την κίνηση του διαγαλαξιακού στόλου, και την συνειδητοποίηση πως ο καταρρέων πλανήτης Γη πολεμούσε όχι την ανθρώπινη υπόσταση αλλά την Παγκόσμια Οικουμενική, η Α angel αποφάσισε να συστρατευθεί με τον Πλανήτη και πολεμήσει την ίδια την Κυβέρνηση.
Τα ταξίδια της στον χωροχρόνο ήταν πια συχνότατα, καθώς επέστρεφε ξανά και ξανά στο παρελθόν ελπίζοντας πως θα έβρισκε ένα μικρό παραθυράκι να αποτρέψει τον Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Συνάντησε χαμένους, καταποντισμένους τόπους της Παλιάς Γης, πολιτισμούς που είχαν από αιώνες ξεχαστεί και η λήθη τούς είχε καταπιεί για πάντα.
Ανακατεύτηκε με τον κόσμο, έγινε ένα με αυτόν, καταλάβαινε , με κάποιον παράλογο τρόπο, την γλώσσα τους. Τους ερωτευόταν.
Και εκείνοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό της, τις Θεές τους.
Κάλι, την είπαν κάποιοι, Ίσις κάποιοι άλλοι.
Ήρα, Ήρα φώναξε έντρομος ένας νέος άντρας, σε μια χώρα παλιά και άγνωστη…Τον ερωτεύτηκε, αυτόν, η A angel.
Και τον ερωτεύτηκε παράφορα, σε βαθμό ανεπίτρεπτο για τους Νέους Ανθρώπους. Πήγαινε ξανά και ξανά στον τόπο αυτό. Και όπου πατούσε την θεοποιούσαν.
Χτίστηκαν ναοί στο όνομά της, θυσιάστηκαν ζώα για την εύνοιά της, λατρεύτηκε όσο καμία άλλη θεότητα. Θρύλοι την συνόδευαν. Και το όνομά της έμελλε να στιγματίσει την Ιστορία.
Και εκείνη άρχισε να αλλάζει. Έπαψε να φορά την ολόσωμη μαύρη φόρμα των Πωλητών και άρχισε να πετά, όπως ακριβώς μπορούσαν να πετούν οι Επιστήμονες στον δικό της κόσμο.
Μεθυσμένη από την καινούργια της ζωή περπατούσε άλλοτε ήρεμη με τα ξανθά της μαλλιά λυτά, και άλλοτε πάλι αγριεμένη με ολοκόκκινα μαλλιά που ζωντάνευαν και γίνονταν φίδια, το βλέμμα της πέτρωνε όποιον Παλιό Άνθρωπο τολμούσε να την κοιτάξει. Δυνατή, πίστεψε και η ίδια, πως πράγματι ήταν μια παλιά, ξεχασμένη Θεά. Ήταν εξ άλλου, πανίσχυρη, έχοντας καταφέρει να υποτάξει μέχρι και την ίδια την φύση. Αστραπές και σεισμοί, τρομεροί αέρηδες, ηφαίστεια, όλα, γίνονταν παιχνίδια και υποχείρια της.
Η Α angel σίγουρη πια πως ξεγελούσε τον Κεντρικό, τόλμησε , αρχικά, να μείνει βράδια ολόκληρα μακριά από το διαμέρισμά της. Ξέχασε , σταδιακά να μετρά τους βιορυθμούς της, ξέχασε ακόμη και την δουλειά της, ώσπου τέλος αποφάσισε πως η παλιά της ζωή δεν την κάλυπτε.
Και απαρνήθηκε την παλιά της φύση,
Έστρεψε το βλέμμα της στην χώρα της Ήρας.
Και έμεινε εκεί. Μα οι πράξεις της μαθαίνονταν, με κάποιον περίεργο τρόπο, στην Νέα Γη και σύντομα έγινε το ίνδαλμα των Ανένταχτων. Ήταν η ηγέτης που ζητούσαν απεγνωσμένα να τους συσπειρώσει και να τους οδηγήσει στην Μεγάλη Μάχη, που ονειρεύονταν, εναντίον της Παγκόσμιας Οικουμενικής Κυβέρνησης.
Τιμωρός τον Νέων και των Παλιών Ανθρώπων η A angel, που στο πρόσωπό τους έβλεπε την αδύναμη σαρκική υπόσταση, που τόσο απεχθανόταν, η έπαρση της ανωτερότητας της δε, την έκανε ακόμη πιο σκληρή. Η A angel, καταφέρνοντας να βρίσκεται ταυτόχρονα σε πολλές διαστάσεις, μανιασμένη, κατέστρεφε τους Μεγαλοουρανοξύστες, σήκωνε υδροστροβίλους, και μπορούσε να καταποντίσει ολόκληρα τμήματα των πλωτών Πολιτειών με ένα απλό τίναγμα των χεριών της.
Μα και ο Πλανήτης Γη δυναμωμένος από την απροσδόκητη νέα του σύμμαχο γινόταν όλο και πιο απρόβλεπτος, οι επιθέσεις του όλο και πιο σφοδρές, οι σειρήνες ηχούσαν συνεχώς στην Νέα Υόρκη και σ όλη την ενδοχώρα, τα νέα από την Παλιά Ευρώπη ήταν μάλλον δυσοίωνα, και η χώρα της Ιαπωνίας πάλευε να προστατεύει τους κατοίκους της δίχως μηχανισμούς κρασπ.
Η Παγκόσμια Κυβέρνηση συνέταξε επιτροπές από Επιστήμονες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μάθουν ποια είναι τελικά η A angel, και να την μελετήσουν έτσι ώστε να καταφέρουν, γνωρίζοντας τα τρωτά της σημεία, να την νικήσουν.
Είναι τάχα μια σούπερ ήρωας ή η προσωποποίηση του απόλυτου κακού, του Πλανήτη Γη, δηλαδή. Οι ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές μελέτες, όμως, δεν κατέληξαν πουθενά. Απολύτως.
Μα ούτε και συνδέθηκε ποτέ η A angel με την Pg 170, την πραγματική της ταυτότητα, γιατί η A angel στην πραγματικότητα ήταν μια απλή γυναίκα, μια Πωλητής της Συσκευής Για Καλόν Ύπνο.
Είχε σημάνει πια Παγκόσμιος Συναγερμός. Ο χωροχρόνος είχε διαταραχτεί πλέον οριστικά και η ολική καταστροφή του Πλανήτη ήταν, ζήτημα χρόνου, το τέλος διαφαινόταν πως ήταν πιο κοντά, από τις αρχικές προβλέψεις.
Τα πάντα ήταν στα χέρια της A angel. Ώσπου ο νέος άντρας, που λάτρεψε, έπαψε να αγαπά, μα και να φοβάται, την Ήρα. Αυτό, προφανώς, ήταν το τέλος της παντοδυναμίας της.
Και η Πτώση της A angel αλλά και του Νέου Κόσμου ήταν προ των πυλών…

Η οργή της A’ Angel

“Η οργή της ανεξέλεγκτη, τους κυνηγά, η Παλιά Γη διαλύεται και η A angel τυφλωμένη από το μίσος κραυγάζει, τα μαλλιά της κόκκινα ζωντανεύουν, ο άντρας φοβάται και εκλιπαρεί..”

colors_by_numyumy-da67pr2

Ο νεαρός άνδρας, έπαψε να αγαπά την Α.angel, μα το χειρότερο είναι πως έπαψε να νιώθει δέος. Οι ερωτικές συνευρέσεις τους ήταν όλο και πιο σπάνιες και η οργή που ένιωθε η A angel όλο και μεγαλύτερη.
Στην μανία της ξεσπούσαν θύελλες και τόποι εξαφανίζονταν, φωτιές κατέκαιγαν στο πέρασμά τους πολιτισμούς, οι ανθρώπινες ζωές έπαψαν να έχουν την οποιαδήποτε σημασία για εκείνην…
Και ο άντρας κρυβόταν.
Εκείνη την ημέρα τον βρήκε αγκαλιά με μια άλλη. Η οργή της ανεξέλεγκτη, τους κυνηγά, η Παλιά Γη διαλύεται και η A angel τυφλωμένη από το μίσος κραυγάζει, τα μαλλιά της κόκκινα ζωντανεύουν, ο άντρας φοβάται και εκλιπαρεί, μπαίνει μπρος από την ερωμένη του να την σώσει, τα κορμιά κομματιάζονται, η κραυγή της A angel σκίζει τον ουρανό, γονατισμένη δίπλα σε ό,τι απέμεινε από εκείνον ουρλιάζει για την χαμένη αγάπη της, τα στοιχειά της φύσης ξεχύνονται στο κάλεσμά της, τυφώνες ξεσπούν και τα έγκατα της γης ξερνούν λάβα, οι υδροστρόβιλοι της Νέας Γης εμφανίζονται αναπάντεχα, η ενδοχώρα δεν ειδοποιείται, οι πλωτές πολιτείες καταποντίζονται. Ο Πλανήτης Γη παίρνει την εκδίκησή του από την Οικουμενική καταστρέφοντας τα πάντα.
Σκοτάδι και θάνατος,
…Αλίμονο, το ανθρώπινο είδος χάθηκε….
Στέρεψε από δυνάμεις η A angel, σύρθηκε και έμεινε ξαπλωμένη, θρηνώντας τον χαμό του. Σταδιακά ξέχασε ακόμη και ποια ήταν.
Πέθανε, και ξαναγεννήθηκε σε ένα λευκό κελί.
Ρώτησε, της είπαν πως δεν υπάρχει κόσμος έξω από κει.Έμεινε να κοιτάζει τον ουρανό από ένα μικρό παράθυρο…Τέσσερα κάγκελα και μια σειρήνα, και σιωπές που διαρκούν αιώνια…


Αυτή είναι πραγματικά η Α angel

“Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε 3 μήνες μετά στο σπίτι της, φαινομενικά ήρεμη..”
colors_by_numyumy-da67pr2
“Η διπολική διαταραχή είναι μια ψυχική ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από βίαια επεισόδια μανίας και κατάθλιψης.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο ασθενής μπορεί να έχει υπερβολική αίσθηση υπεραξίας του εαυτού του που μπορεί να φτάσει σε παραληρητικές ιδέες μεγαλείου, π.χ ο ασθενής πιστεύει πως διαθέτει ειδικές δυνάμεις ικανές να σώσουν τον κόσμο. Ορισμένοι ασθενείς περνούν πολύ γρήγορα από την ευφορία και την αυξημένη τάση για βοήθεια και αλτρουισμό στον θυμό και στις επιθέσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα.”Όπως η ασθενής Α.α…
Φαινομενικά απολύτως υγιής, με εξαιρετική απόδοση στο σχολείο, το πανεπιστήμιο και την δουλειά.
Τίποτα δεν προμήνυε το βαρύ αυτό ψυχωτικό επεισόδιο μέχρι τα 35 χρόνια της όπου και γέννησε την κόρη της. Στην διάρκεια της κύησης παρατηρήθηκαν ήπιες εναλλαγές της διάθεσης και σε καμία περίπτωση κατάθλιψη. Αξιολογήθηκαν από τον μαιευτήρα της ως ελάσσονος σημασίας.
Κατά την διάρκεια της λοχείας η Α.α είχε το πρώτο μεγάλης έντασης ψυχωτικό επεισόδιο.
Πίστευε πως έβλεπε και συνομιλούσε με κάποιον Κεντρικό, μάλιστα ζητούσε συνεχώς αποτελέσματα εξετάσεων και “βιορυθμούς”. Μιλούσε δυνατά και γρήγορα, ο λόγος της ήταν γεμάτος ασυνάρτητα λογοπαίγνια και σύντομα έγινε εχθρικός. Διατεινόταν πως ήταν μια σούπερ ήρωας επιφορτισμένη με το βαρύ έργο της σωτηρίας του Πλανήτη και των Ανθρώπων.
Κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να απομακρυνθεί το παιδί της για να προστατευτεί από την μητέρα. Η μητέρα τότε ανέπτυξε μια φοβερή εμμονή για τον σύζυγό της. Άρχισε να έχει εξουσιαστική συμπεριφορά και έντονη σεξουαλική υπερδραστηριότητα. Όταν δε οι επιθυμίες της ασθενούς δεν τύγχαναν της δέουσας προσοχής εκείνη εκδήλωνε έντονη δυσφορία και επιθετικότητα.
Εισήχθη εσπευσμένα σε ψυχιατρική κλινική…
Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε 3 μήνες μετά στο σπίτι της, φαινομενικά ήρεμη. Σταδιακά και κάτω από παρακολούθηση επιτράπηκε η επανασύνδεση με την κόρη της κάτω από την κοινή επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού, ψυχοθεραπευτή, καθώς και των γονιών της.
Ο σύζυγος ένα χρόνο μετά ζήτησε διαζύγιο, και εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία.
Η Α.α έδειχνε να έχει σταθεροποιηθεί.
Δούλεψε σαν πωλήτρια σε κεντρικό κατάστημα των Αθηνών, δουλειά που δεν απαιτούσε ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες.
Η ασθενής πίστεψε πως έγινε καλά. Σταμάτησε απότομα την φαρμακευτική αγωγή, ενώ προσποιήθηκε πως εξακολουθούσε να την λαμβάνει…
Σταδιακά άρχισε να έχει σημαντικές μεταβολές όρεξης, διάσπαση προσοχής, και μειωμένη ανάγκη για ύπνο.
Άρχισε να παρακολουθεί τον πρώην σύζυγό της. Πίστεψε πως ήταν η αρχαία θεότητα Ήρα και εκείνος ένας άγνωστος κοινός θνητός. Τον ακολουθούσε παντού, και όσο εκείνος προσπαθούσε να την αποφύγει τόσο εκείνη θύμωνε.
Προσπάθησε να βάλει φωτιά στην πολυκατοικία που ο πρώην σύζυγός της διέμενε. Ευτυχώς οι ένοικοι το κατάλαβαν έγκαιρα και η φωτιά εύκολα περιορίστηκε.
Στο ταραγμένο μυαλό της πίστεψε πως έσωσε χιλιάδες ανθρώπους από έναν φλεγόμενο ουρανοξύστη της Ιαπωνίας.
Ο πρώην σύζυγος πήρε την επιμέλεια της κόρης τους και ενώ είχε ήδη εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία για τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρική κλινική η ασθενής Α.α επιτέθηκε με μαχαίρι στον σύζυγο και την κόρη τους…
Δυστυχώς, κατέληξαν και οι δυο.
Η ασθενής Α.α νοσηλεύεται ακόμη και σήμερα 3 χρόνια μετά την δολοφονία, έχοντας μερική συνείδηση του περιστατικού.
Εξ αλλού αγνοεί πως είχε μια κόρη και το μόνο που γνωρίζει είναι πως σκότωσε τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και την ερωμένη του, σε κάποιο απαγορευμένο ταξίδι στο παρελθόν, και αφού είχε ξεγελάσει τον Κεντρικό, τους βιορυθμούς της, και τους Ανένταχτους.

One thought on “A’ ANGEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s