A’ ANGEL- Κειμενο Α’1: “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η A’ ANGEL;”

“Η ικανότητα της να πετά, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι άνθρωποι που την έχουν δει, θυμίζει οπωσδήποτε Επιστήμονα.” – της Πέμη Γκανά

colors_by_numyumy-da67pr2.jpg

Κείμενο Α.

Ποια είναι η A angel;

Το κύριο χαρακτηριστικό της, εκείνο που την διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους super ήρωες είναι προφανώς, η ικανότητά της να διαταράσσει τον χωροχρόνο. Τώρα πως το καταφέρνει αυτό είναι πραγματικά άξιο απορίας και έχει προκαλέσει παγκόσμιες συζητήσεις επί συζητήσεων, όπως ακριβώς η εμφάνιση αλλά και οι πραγματικές προθέσεις της. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είχε εμφανιστεί, ξαφνικά, μπροστά τους και κάνανε λόγο για ένα πλάσμα ονειρικό, βγαλμένο κατ ευθείαν από τα παραμύθια. Μιλούσαν για μια νέα γυναίκα με όμορφα γαλάζια μάτια και ολόξανθα, χρυσά μαλλιά πάντα πιασμένα σε μια ελαφριά κοτσίδα, τους εντυπωσίαζε η ηρεμία και η γλυκύτητα που ανέβλυζε η ματιά της. Συμπονετική και ευγενική. Έφευγε μόνο όταν σιγουρευόταν πως είχε σώσει τους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη. Όπως τα παιδιά που είχε απεγκλωβίσει από το κατεστραμμένο σχολείο στον μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε και άλλαξε την γεωγραφία της Ανατολικής Ακτής. Ή στην περίπτωση του φλεγόμενου Ουρανοξύστη σε μια πόλη της νότιας Ιαπωνίας. Έσβησε με μιας την φωτιά και σώθηκαν πάνω από πενήντα χιλιάδες άνθρωποι.
Φορούσε γκρίζα στολή σαν αυτή των Διαχειριστών, μα τα μακριά της μαλλιά παρέπεμπαν σε Πωλητή. Η ικανότητα της να πετά, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι άνθρωποι που την έχουν δει, θυμίζει οπωσδήποτε Επιστήμονα.
Κάποιοι διατείνονται, πως η A angel- έτσι την είχαν ονομάσει μιας και η πραγματική της ταυτότητα αποτελεί ακόμη και σήμερα μεγάλο μυστήριο- είναι διαβολικά κακή, και ορκίζονται πως τα μαλλιά της γίνονταν φίδια σαν το προϊστορικό Ελληνικό τέρας, την Μέδουσα. Τα μάτια της, κόκκινα, πετούν, λέει, φλόγες όταν θυμώνει, και με ένα μόνο κοίταγμα και μιαν απόκοσμη κραυγή είχε γκρεμίσει το Golden Τower, της 25ης Λεωφόρου…
Στο θυμό της επάνω, όλοι το θυμούνται με τρόμο, και με ένα τίναγμα των χεριών της είχε καταστρέψει την Big Βright και είχε αποκόψει το Μανχάταν από την υπόλοιπη χώρα.
Και δυστυχώς, για ανθρώπινο γένος, η Α angel έχει λόγους να είναι μόνιμα θυμωμένη. Το παγκόσμιο απολυταρχικό καθεστώς που είχε εγκαθιδρυθεί μετά το Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο το 2683 μ.Χ από την μια, η αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων της γης από την άλλη, καθώς και η ερημοποίηση των 2/ 3 του πλανήτη και η συγκέντρωση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων σε ελάχιστα εκτάρια γης και σε πλωτές πολιτείες.
Επίσης όλοι υποπτεύονταν πως πίσω από την μεγάλη έκρηξη της Diamond Ρerl, της 3ης μεγαλύτερης στοάς εξόρυξης διαμαντιών στην νότια Αφρική βρισκόταν η A angel. Είχαν θρηνήσει πάνω από επτά χιλιάδες άντρες τότε, ήταν γύρω στο 2817μ.Χ και είχε καταγραφεί σαν το μεγαλύτερο εργατικό δυστύχημα όλων των εποχών. Το γιατί το προξένησε αποτελεί ακόμη και σήμερα αντικείμενο κοινωνιολογικής και ανθρωπολογικής μελέτης.
Και η διαταραχή του χωροχρόνου; Ζούσε απλά σε μια άλλη διάσταση ή ζούσε εδώ και τώρα και απλά ανέτρεχε τους περασμένους αιώνες; Ήταν εξωγήινη που τηλεμεταφερόταν όπου έκρινε αναγκαίο; Πολλά τα ερωτηματικά, και προς το παρών, αναπάντητα.

2 thoughts on “A’ ANGEL- Κειμενο Α’1: “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η A’ ANGEL;”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s