A’ ANGEL-ΚΕΙΜΕΝΟ A’2:”Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”

“[Οι χώρες αντιμάχονταν φαινομενικά για την θρησκεία – και έξυπνα οι κυβερνήσεις την χρησιμοποίησαν, γιατί ήταν ένας λόγος που γινόταν αντιληπτός και ευκόλως αποδεκτός από τον πληθυσμό.” – της Πέμη Γκανά

speedpaint_11_by_proxygreen-d65seft.jpg

(…συνέχεια από το προηγούμενο)

Ο Μεγάλος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ότι ο πλανήτης αργά ή γρήγορα θα εμπλεκόταν σ έναν καταστροφικό πόλεμο που ενδεχομένως να εξαφάνιζε το ανθρώπινο είδος, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια, το είχαν όλοι καταλάβει, και όχι βέβαια μόνο από τους ψευδοπροφήτες όπου εκεί γύρω στα τέλη του 2600μ.Χ είχαν γίνει η μάστιγα των διαφόρων θρησκειών, αλλά από την περιρρέουσα γεωοικονομικοπολιτική κατάσταση της Γης.

Οι χώρες αντιμάχονταν φαινομενικά για την θρησκεία – και έξυπνα οι κυβερνήσεις την χρησιμοποίησαν, γιατί ήταν ένας λόγος που γινόταν αντιληπτός και ευκόλως αποδεκτός από τον πληθυσμό-. Ο βασικός όμως λόγος ήταν η εκμετάλλευση του νερού, όπου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που άλλαξαν τον παγκόσμιο χάρτη (καθώς ολόκληρες περιοχές της Ασίας, της Αμερικής και της Ευρώπης καταποντίστηκαν κάτω από τον υδάτινο όγκο των ωκεανών) η παρατεταμένη λειψυδρία, που κρατά ακόμη και αυτήν την στιγμή, ερημοποίησε τον μισό πλανήτη Γη.

war_of_the_worlds_by_kaaaay-d4picsx.jpgΗ ζωή έγινε πραγματικά δύσκολη για τους επιζήσαντες όπου στοιβάχτηκαν σε τεράστιους Ουρανοξύστες χωριζόμενοι αναλόγως από τα αρχικά των ονομάτων τους, την καταγωγή και την φυλή τους. Απαγορεύτηκε μερικώς η έξοδός τους από τους Ουρανοξύστες και μόνο οι διαπιστευμένοι με κυβερνητικές σφραγίδες κατάφερναν να βγουν από τις ιδιόμορφες φυλακές τους.

Σχολεία, και πρόχειρα νοσοκομεία εγκαθιδρύθηκαν μέσα σε κάθε Ουρανοξύστη που λέγεται ότι φιλοξενούσε ο καθένας πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες ανθρώπους.
Η τάξη ήταν δουλειά της Αστυνομίας που με τον καιρό από εκτελεστικό όργανο έγινε η απόλυτη εξουσία.
Η γνωστή μας πια Αρχή.

Με την γέννησή τους οι άνθρωποι χωρίζονταν σε ομάδες. Οι Επιστήμονες- όπου οι έχοντες πάνω από 166 δείκτη νοημοσύνης απ τα σπάργανα ακόμα διαλέγονταν και αποκόπτονταν από τις οικογένειές τους, οι Δάσκαλοι, οι Πωλητές, οι Εργάτες και οι Διαχειριστές.

Και ενώ οι άνθρωποι υπόφεραν, μια ελίτ ξεπήδησε από τα συντρίμμια του υπέργηρου πλανήτη.
Μια παγκόσμια οικονομικοπολιτική ένωση ισχυρών ανθρώπων που αρχικά συμμάχησαν για το κοινό καλό και την σωτηρία της ανθρωπότητας.

Οι Επιστήμονες όλοι, με κοινή απόφαση μεταφέρθηκαν στο Μανχάταν, όπου δημιουργήθηκε μια παγκόσμια κοινότητα σοφών με κύριο στόχο να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα του πλανήτη. Η λύση, μετά από χρόνια, αποφασίστηκε πως ήταν μια καθώς ο πλανήτης διαλυόταν: Εγκατάλειψη της Γης.

Το πρότζεκτ ήταν να βρεθεί το καύσιμο, με το οποίο θα εφοδιαζόταν ο διαγαλαξιακός στόλος που ήδη είχε μπει στα σκαριά. Οι Επιστήμονες απερίσπαστοι άρχισαν την εφαρμογή της πυρηνικής σύντηξης.

Και ενώ όλα τα κράτη συμπορεύτηκαν για κάμποσες- λίγες δεκαετίες- προσπαθώντας να κρατηθούν αλλά και να κρατήσουν στην ζωή το ανθρώπινο γένος, η ελίτ διασπάστηκε.

war_of_the_worlds_dawn_by_nikedorchain.pngΤο αφαλατωμένο νερό δεν μπορούσε πλέον να φτάσει με ασφάλεια στις πόλεις, γιατί οι Ελεύθεροι -εκείνοι δηλαδή που αρνήθηκαν να ενταχτούν στους Ουρανοξύστες και στο μερικώς ελεγχόμενο τρόπο ζωής κινούνταν στο περιθώριο και την παρανομία, ζώντας στις παρυφές των πόλεων- κάνανε συχνές επιδρομές και καταστρέφοντας τους αγωγούς κλέβανε το πολύτιμο αγαθό.

Οι Νεοϋορκέζοι αποφάνθηκαν πως πίσω απ όλα κρύβονταν οι Ιάπωνες και οι Ιάπωνες πίστεψαν πως οι Ευρωπαίοι μηχανορραφούσαν, για ακόμη μια φορά.

Οι ψευδοπροφήτες εμφανίστηκαν μάλλον απροσδόκητα και άρχισαν να προειδοποιούν για τον επικείμενο πόλεμο. Οι άνθρωποι στους Ουρανοξύστες στασίασαν και διαλύοντας τα μπλόκα της Αρχής εξεγέρθηκαν και απαίτησαν από τις κυβερνήσεις τους να διασπαστούν, και η κάθε χώρα να διεκδικήσει τη γη και το νερό που της αναλογούσε, μα πάνω απ όλα ζήτησαν πίσω την θρησκεία τους.

Και καθώς τα κράτη είχαν αποστείλει όλους τους Επιστήμονες στην Κοινότητα του Μανχάταν, στα χέρια τους είχαν ναι μεν πυρηνική ενέργεια, λειψή γνώση δε.Βγάλανε τους Θεούς τους από τα ερμάρια τους, θυμήθηκαν τις παλιές σφαγές και τους πολέμους στο όνομα Τους, και υπερτιμώντας τις δυνατότητες τους, στράφηκαν όλοι εναντίον όλων!

Ξεκίνησε λοιπόν, όχι απρόσμενα, ο Μεγάλος Παγκόσμιος Πόλεμος.Κράτησε μόνο 48 ώρες και φυσικά ήταν ο καταστροφικότερος όλων των προηγούμενων καταγραμμένων.

fallout_by_proxygreen-d4am44i.jpgΤο αποτέλεσμα ήταν η ερημοποίηση της Γης.
Οι επιζώντες αναγκάστηκαν να ζήσουν στο 1/3 του πλανήτη, σε υπόγειες στοές για τουλάχιστον εκατό χρόνια, φορώντας ειδικές μάσκες και στολές, και περιμένοντας την ραδιενέργεια να χαθεί και να γίνει και πάλι φιλόξενη η ατμόσφαιρα.

Με τα χρόνια οι άνθρωποι απέκτησαν ορισμένες μεταλλάξεις, όπως π.χ ο οργανισμός έγινε ανθεκτικός σε κάθε είδους ακτινοβολία, η όραση ενισχύθηκε και κατέληξαν να βλέπουν το ίδιο καλά και στο απόλυτο σκοτάδι.

Ακόμα μια δεξιότητα που παρατηρήθηκε ήταν η απόλυτη ευλυγισία στα χέρια και τα πόδια των επιζώντων, από την άλλη άλλαξε και η ανατομία του προσώπου, το κρανίο απίστευτα ανθεκτικό, το μέτωπο μεγαλύτερο, και οι σιαγόνες ιδιαίτερα ισχυρές.
Γύρω στα 2800μ.Χ έληξε ο παγκόσμιος συναγερμός και οι άνθρωποι βγήκαν στη επιφάνεια.
Συστάθηκε αμέσως μια οικουμενική Κυβέρνηση 25 ατόμων και κηρύχτηκε στρατιωτικός νόμος.

Το παγκόσμιο απολυταρχικό καθεστώς ήταν πια γεγονός.

(διαβάστε το επόμενο μέρος της ιστορίας…)


Διαβάστε επίσης : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Α’ ANGEL -ΚΕΙΜΕΝΟ Α΄

2 thoughts on “A’ ANGEL-ΚΕΙΜΕΝΟ A’2:”Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s