Α’ ANGEL – κείμενο Β’:”Η καθημερινή ζωή της Α’ Αngel

 Ξυπνά πάντα στις 4.55 το πρωί. Πίνει το υποχρεωτικό πρωινό πρωτεϊνών, εμπλουτισμένο με αντιβιοτικά και αντικαταθλιπτικά, και κάνει την καθημερινή αναβάθμιση των ονείρων.”- από τη Πέμη Γκανά

Κείμενο β.Η καθημερινή ζωή της A angel

Στην ερώτηση που ταλανίζει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα έως και σήμερα «ποια είναι η A angel» η μόνη βεβαίως που γνωρίζει την αλήθεια είναι η ίδια. Και εκείνη είναι μια απλή -φαινομενικά- γυναίκα, καθημερινή, σαν αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε “της διπλανής πόρτας”…

Κάνει μια βαρετή δουλειά, σαν τις περισσότερες, δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις ή δεξιότητες. Δουλεύει σ ένα κεντρικό πολυκατάστημα στο Μπρούκλιν που πουλά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, και συγκεκριμένα είναι μια απλή Πωλητής στον τομέα της «Συσκευής για Καλό Ύπνο».

brooklyn_bridge_by_takmaj-d5ds6vr.jpgΟ υποψήφιος αγοραστής επιλέγει τον τύπο του ύπνου καθώς και το όνειρο που επιθυμεί, και εκείνη του παραδίδει τους κωδικούς, την αντίστοιχη μάσκα καθώς και το κατάλληλο χάπι νανοτεχνολογίας. Φορά την μαύρη ολόσωμη φόρμα των Πωλητών με δυο κίτρινες ρίγες στο δεξί μπράτσο και έχει τα μακριά μαλλιά της πιασμένα σε κότσο.

Ξυπνά πάντα στις 4.55 το πρωί. Πίνει το υποχρεωτικό πρωινό πρωτεϊνών, εμπλουτισμένο με αντιβιοτικά και αντικαταθλιπτικά, και κάνει την καθημερινή αναβάθμιση των ονείρων. Ο Κεντρικός αναπροσαρμόζει τα δεδομένα και της παραδίδει τους νέους κωδικούς.

(Το σύστημα πρέπει να ελέγχει τα πάντα, διότι αν κάποιος πελάτης δει το λάθος όνειρο ο Κεντρικός θα μπλοκάρει καθώς δεν θα είναι σε θέση να σκανάρει και να ελέγξει, ορμόνες, ορμές και αντιδράσεις και αυτό, ίσως, δημιουργήσει πρόβλημα στην ήρεμη ζωή των Πολιτών).

Η Α angel είναι Αδέσμευτη. Αυτό σημαίνει πως το σύστημα δεν της έχει βρει ακόμη το ιδανικό ταίρι, μα καθώς είναι ακόμη 40 ετών, έχει περίπου δυο δεκαετίες περιθώριο έως ότου βρεθεί ο κατάλληλος και να μπορέσει και η ίδια να τεκνοποιήσει. Βέβαια, ποτέ δεν την είχε απασχολήσει το θέμα Οικογένεια και Παιδιά, πρωτίστως γιατί ήταν δουλειά του Κεντρικού και όχι δική της, αλλά και γιατί εάν κατέληγε να ζήσει Αδέσμευτη θα αποσυρόταν στα τέλη της ζωής της στο «Παραντάις», μια όαση όπου οι ηλικιωμένοι δίχως αρρώστιες μπορούν να ζήσουν όπως επιθυμούν, αποσυνδεμένοι μάλιστα από τον Κεντρικό.

Η ίδια δεν είχε γνωρίσει ποτέ και κανέναν που να έχει επιστρέψει από το Παραντάις, αντιθέτως είχε αποχαιρετήσει κατά καιρούς διάφορους. Η μη επιστροφή των ηλικιωμένων ήταν ένα δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος, έτσι τουλάχιστον διατείνονταν οι Διαχειριστές που περήφανοι συνόδευαν στο πλοίο τους λιγοστούς Αδέσμευτους και τους χάζευαν καθώς το καράβι χανόταν στον ορίζοντα.

Οι μέρες κυλούσαν ήρεμα δίχως εξάρσεις και αλλαγές για την Α angel μέχρι την ημέρα που η ΗΒ corporation κάλεσε όλους τους Πωλητές της Συσκευής για Καλό Ύπνο για να κάνει μια ομαδική επίδειξη του τελευταίου μοντέλου Διακοπών.

corporate_lobby_by_ianllanas-d63pask.jpg

Ο στόχος ήταν να μην υπάρχει μετακίνηση των πολιτών κατά την διάρκεια των επταήμερων διακοπών τους, καθώς η ανταλλαγή απόψεων και η γνωριμία με άλλους ανθρώπους αποπροσανατόλιζε τους ήσυχους ανθρώπους, και είχε παρατηρηθεί πως οι ορμόνες και η αδρεναλίνη ανέβαιναν ανεπαίσθητα, μα σταθερά, και αυτό βεβαίως δεν είναι καλό, καθόλου καλό στην πραγματικότητα, για την γενικότερη σταθερότητα που χρειάζεται η Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Η HB corporation διάλεξε τους πιο ήρεμους από τους Πωλητές, και τους παρουσίασε την Συσκευή. Ήταν πολύ απλό, ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει τον προορισμό των διακοπών του και μέσα από το διαμέρισμά του, με την χρήση ενός μπισκότου με γεύση βανίλιας ή και σοκολάτας μεταφέρεται όπου θέλει, εικονικά, για μάξιμουμ 7 ημέρες.

«Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το μπισκότο απελευθερώνει την ορμόνη που σε συνδυασμό με το εξελιγμένο ρομπότ νανοτεχνολογίας επιδρά κατευθείαν στους νευρώνες του εγκεφάλου! Εξαιρετική πρόταση καθώς το Υποκείμενο, έχοντας πάρει το ειδικό χάπι τροφής και νερού δεν χρειάζεται να καταναλώνει τίποτα περισσότερο. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό σε παγκόσμια κλίμακα. Τεράστια εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Φανταστείτε τι εφαρμογές μπορεί να έχει η νέα Συσκευή στην καλυτέρευση της ζωής μας» είχε πει συγκινημένος και ιδιαιτέρως περήφανος ο Διαχειριστής της HB corporation.

Και πραγματικά, οι Πωλητές πήγαν νοερά σε μέρη μάλλον εξωτικά, στην Ασία για παράδειγμα κάποιοι για μπάνια, στην Αφρική κάποιοι άλλοι.
Η A angel απλά θέλησε να ταξιδέψει στις θάλασσες της Μεσογείου ή τέλος πάντων σε ό,τι είχε απομείνει από αυτήν.

Το περίεργο είναι πως βρέθηκε να περιπλανάται σε μια μάλλον αρχαία πόλη. Παράξενα τροχοφόρα και δίκυκλα έκαναν την εμφάνισή τους από τα σοκάκια της πόλης, φωνές δυνατές, γέλια ανεπίτρεπτα, εκκλησίες, μα και περίεργες ξύλινες κατασκευές σαν μικροσκοπικά πλοία που μετέφεραν αγκαλιασμένους ανθρώπους…

Η Α angel έβγαλε μια δυνατή κραυγή τρόμου, και πετάχτηκε έντρομη. Οι ενδείξεις της σήμαναν συναγερμό. Της συστήθηκε χαλάρωση και απομακρύνθηκε από τον χώρο επίδειξης. Γύρισε την καθορισμένη ώρα στο διαμέρισμά της. Μα την κατέτρωγε αυτό που μόλις είχε βιώσει, μα το χειρότερο; Την γοήτευσε!
Βενετία;
Κάπως έτσι άκουσε κάποιους να λένε την πόλη, μιλώντας σε μια γλώσσα πρωτόγονη, σχεδόν τραγουδιστή.

venice_streets_by_acemitangocu-d3f849w.jpg

Περίεργο, όσο και αν έψαξε στα δεδομένα του Κεντρικού Υπολογιστή δεν βρήκε καμία πόλη που να ονομάζεται έτσι. Μόνο μια αναφορά για μια περιοχή. Μιας Ιταλίας, από την παλιά Γη…
Έδωσε όλα τα στοιχεία και τα νέα δεδομένα και περιέργως η Βενετία της φανερώθηκε σε ολόγραμμα και ήταν όπως ακριβώς την είδε με τα ίδια της τα μάτια.

Έκανε, άθελά της η A angel, ένα τεράστιο άλμα πίσω στο παρελθόν. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεθάψει ξεχασμένες ανθρώπινες μνήμες. Στην αρχή νόμιζε πως όλα ήταν στο μυαλό της μα γρήγορα -και κυρίως δίχως η ίδια να το αντιληφθεί το πως- όλη η “ονείρωξη” απόκτησε υπόσταση. Παρόλο που ήταν μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση η Α angel άρχισε τα ταξίδια στο χρόνο.
Σαν παρατηρητής της ιστορίας αρχικά και πολύ σύντομα σαν μέλος της κάθε κοινωνίας.

(συνεχίζεται..)


Διαβάστε τα προηγούμενα μέρη της ιστορίας της A’ Angel:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s