Στη δίνη του απόλυτου εφιάλτη. Β’

“Είδαμε ζώα και ανθρώπους να πεθαίνουν ουρλιάζοντας και τη σάρκα τους να μετατρέπεται σε γαλάζια ζελατινώδη μάζα που κυλούσε στους υπονόμους σε ρυάκια, ειδικά αν τύχαινε να βρέχει..” – από τον Αστροβάμονα

(…συνέχεια από το προηγούμενο)

Όλα άρχισαν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, στα μέσα του έβδομου μήνα, από την ερήμωση της εχθρικής ηπείρου. Είχαν προηγηθεί κάποια θανατικά κοπαδιών εκατομμυρίων ψαριών. Υποθέσαμε ότι υπήρξε εξάπλωση μολύνσεων λόγω των συνεπειών του φονικότερου πολέμου που γνώρισε ο πλανήτης.

orig

Ώσπου ξαφνικά, σε πολλές από τις παραλίες μας, οι λουόμενοι άρχισαν να ουρλιάζουν μαζικά, να διπλώνονται στα δύο και να πεθαίνουν κατά χιλιάδες με φρικτό τρόπο. Λίγη ώρα αργότερα, ένα ανοιχτό γαλάζιο υγρό άρχιζε να βγαίνει από κάθε άνοιγμα του δέρματός τους.

Καταλάβαμε. Το κυανό βακτήριο, μέσα από άπειρα εκατομμύρια πολλαπλασιασμούς σε κάθε είδους κύτταρα-ξενιστές, ενσωμάτωσε DNA που έκανε το κυτταρόπλασμά του πυκνότερο, εξισορρόπησε τις ωσμωτικές πιέσεις εκατέρωθεν της κυτταρικής του μεμβράνης και αύξησε κατά πολύ την βιωσιμότητά του στο θαλασσινό νερό. Έτσι, αποψιλώνει σταδιακά και την θάλασσα από κάθε μορφή ζωής.
dead-fish
Κινηθήκαμε άμεσα, απαγορεύοντας κάθε ωκεάνια δραστηριότητα. Το ψάρεμα σταμάτησε, οι θαλάσσιες μεταφορές κόπηκαν. Πολλά από τα πλοία μας, που ήταν σε πορεία εκείνες τις μέρες, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους . Οι άνθρωποι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν παράκτιες πόλεις και οικισμούς και τραβήχτηκαν στα ορεινά. Φυσικά για μπάνια και θαλάσσια σπορ δεν γινόταν πια λόγος.

Μάταιο. Τα θαλασσοπούλια που τρέφονταν με ψάρια, πετώντας και πεθαίνοντας εν πτήση, κατάφεραν να μεταφέρουν το κυανό βακτήριο σε όλους τους επιφανειακούς ταμιευτήρες υδάτων. Κι ο γαλάζιος θάνατος σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη. Μόνη ελπίδα για τους λιγοστούς επιζώντες, οι υδροφόροι ορίζοντες που περιείχαν διηθημένο νερό και που, για σιγουριά, το βράζαμε κι αυτό πρίν το χρησιμοποιήσουμε για να πιούμε ή να ποτίσουμε τα λίγα ζώα και φυτά που μας απέμειναν.

Όσοι, κάποτε, διαβάσετε το κείμενο αυτό, που σας το γράφω χαράζοντας –άχρηστα πλέον- φύλλα χρυσού και που θα τα θάψω στον πάτο του πηγαδιού, ελπίζω να διδαχθείτε επαρκώς ώστε να μην επαναλάβετε αυτά τα λάθη. Ο βιολογικός πόλεμος δεν κάνει διάκριση εχθρών και φίλων, δυστυχώς.


Επίλογος

Η ανίχνευση με ραντάρ υπεδάφους και στην συνέχεια η αρχαιολογική σκαπάνη προχώρησαν αρκετά βαθιά, όπου το συγκεκριμένο πολύτιμο κείμενο, σε αρχικά άγνωστη γλώσσα, βρέθηκε χαραγμένο με αιχμηρό εργαλείο σε 12 μεγάλα φύλλα χρυσού. Ίσως ήταν αυτός ο λόγος που διατηρήθηκε ανέπαφο για πάνω από 60.000.000 χρόνια, σε έναν πλανήτη που έχει παραμείνει, όλο αυτό το διάστημα, μια ξηρή έρημος, με αραιή ατμόσφαιρα, χωρίς καθόλου οξυγόνο.
maxresdefault

Έτσι, μεταφράζοντάς το, εξηγήθηκε πλέον γιατί βρέθηκαν πάνω του βαθύτατα διαβρωμένες, σχεδόν αγνώριστες, μεγαλιθικές κατασκευές από έναν άγνωστο πολιτισμό, βαθιές χαράδρες με ίχνη από νερό, ξηρές κοίτες ποταμών, αβαθείς περιοχές σαν από λίμνες ή θάλασσες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος ότι κάποτε υπήρξε ζωή πάνω του. Μόνο παράξενες πέτρες με σχήματα που θύμιζαν οστά αλλά χωρίς κάποια δομή που να επιβεβαιώνει ότι όντως ήταν απολιθώματα.
nasa-570Όταν καταφέραμε να το μεταφράσουμε και δημοσιεύθηκε το περιεχόμενο του, όλη η Διαπλανητική Ομοσπονδία πέρασε μέρες ανατριχίλας και νύχτες βυθισμένες στον εφιάλτη.


Υστερόγραφο Αστροβάμονος: Αν, κατά σύμπτωση, η περιγραφή, σας θυμίζει τον “δικό σας” πλανήτη Άρη, ξανασκεφτείτε το. Δεν απέχετε πολύ από την “τύχη” του. Έχετε όλη την δύναμη να το κατορθώσετε και δεν θα είστε οι μόνοι στο Σύμπαν που έγιναν τόσο πολύ παρελθόν, λες και δεν υπήρξαν ποτέ.

nasa-curiosity-fossilized-spine-edited-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s