A’ ANGEL:”Το σχέδιο”

“Η A angel ξανακοίταξε τον ωκεανό, πράγματι, πάνω από είκοσι τεράστιοι υδροστρόβιλοι κατευθύνονταν προς τις ακτές με ασύλληπτη ταχύτητα..” – από την Πέμη Γκανά

apocalypse_by_acidbl00d-d1exmv0Η A angel την ημέρα που πήρε το Ημερήσιο Βραβείο του Καλύτερου Πωλητή της Module για Καλό Ύπνο αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της. Αργά περπάτησε όλη την 25η Λεωφόρο χαζεύοντας το ασυνήθιστο πορτοκαλί του ουρανού.

Συνήθως το χρώμα του στερεώματος είναι μοβ, καθώς αντανακλάται από τον ωκεανό και μπερδεμένο με τις αναθυμιάσεις που βγάζουν τα φουγάρα των εργοστασίων- άγνωστο τι παράγουν-, δίνει ένα απόκοσμο μεταλλικό χρώμα, μάλιστα λέγεται πως όταν οι πρώτοι επιζήσαντες βγήκαν από τις υπόγειες πολιτείες μετά τον καταστροφικό Μεγάλο Παγκόσμιο Πόλεμο χάσανε με μιας την όρασή τους, αλλά φυσικά μπορεί να είναι ένας ακόμα αστικός μύθος που με τα χρόνια γιγαντώθηκε σαν να ήταν η αλήθεια.

Ο ήλιος, αδύναμος τους τελευταίους δύο αιώνες, δεν μπορεί να διαπεράσει το βαρύ σύννεφο που καλύπτει το Brooklyn, ο τεχνητός φωτισμός των Ανθρώπων λαμπερός συμβάλλει στην δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού, και γιατί όχι, όμορφου μοβ χρώματος της ατμόσφαιρας. Η A angel, λοιπόν, κατέληξε μετά από αρκετή ώρα στον Ζωολογικό Κήπο.

Στάθηκε υπάκουα στην ουρά περιμένοντας την σειρά της για να σκανάρει ο Κεντρικός τους βιορυθμούς της, καθώς και την ίριδα του ματιού της, έναν επιπρόσθετο έλεγχο, καθώς η Αρχή είχε πληροφορίες πως οι Ανένταχτοι σχεδίαζαν ένα χτύπημα κατά της Παγκόσμιας Οικουμενικής Κυβέρνησης μέσα σε πόλη, αυτή την φορά.

apocalypse___chloros_by_yayashin

Ο Ζωολογικός Κήπος καταλάμβανε μεγάλη έκταση, και βρισκόταν τοποθετημένος στο κέντρο μιας πλωτής προκυμαίας, σκεπασμένος από έναν επιβλητικό κρυστάλλινο θόλο, όπου ολογράμματα ζώων της Παλαιάς Γης βοσκούσαν αμέριμνα πάνω σε πράσινο θολό τζάμι, ή ξαπλωμένα με έντονη ρεμπελιά και βαριεστημάρα κοιτούσαν την ζωή τους πίσω στους αιώνες. Απόκοσμοι βρυχηθμοί αναστάτωναν την ησυχία των επισκεπτών, που πλέον είχαν χάσει την οξύτητα της ακοής των Παλαιών Ανθρώπων καθώς ζούσαν περιβαλλόμενοι από ησυχία.

Ο Κήπος – που καθόλου κήπος δεν ήταν στην πραγματικότητα- ήταν γεμάτος κόσμο, και κυρίως με μικρά παιδιά που χαμογελούσαν ενθουσιασμένα. Ελεύθερα ζώα δεν είχαν δει ποτέ, ούτε βεβαίως και θα έβλεπαν καθώς είχαν παντελώς εκλείψει από τις τεράστιες καταστροφές που συντελούνται επτά και πλέον αιώνες.

Η A angel παρατήρησε πως τα περισσότερα από τα παιδιά φορούσαν την Γκρίζα ολόσωμη φόρμα των Διαχειριστών με δυο κόκκινες ρίγες στο αριστερό χέρι. Για λίγες μόνο στιγμές σκέφτηκε πόσο τυχερά θα είναι, καθώς σαν Διαχειριστές, δικαιούνται μεγαλύτερο διαμέρισμα, και κάποια άλλα προνόμια που τους διαφοροποιούσαν από τους υπόλοιπους Πωλητές και Εργάτες.

Παρόλο που στην Γη δεν υπάρχουν πλέον τάξεις, τα προνόμια των Διαχειριστών είναι κάπως μεγαλύτερα σε σχέση με των υπολοίπων. Οι Επιστήμονες βρίσκονται στην κορυφή της ιδιότυπης πυραμίδας καθώς η Οικουμενική Κυβέρνηση τους είχε επιτρέψει να μπορούν να πετάνε, κάτι που αυστηρά απαγορεύεται για όλους τους υπόλοιπους.

Η A angel στάθηκε μπροστά στο ολόγραμμα ενός Phorusrhacidae που βρισκόταν πλάι πλάι με έναν μικροσκοπικό ζώο που οι Παλιοί Άνθρωποι το είχαν εξημερώσει και ζούσε μαζί τους. “Πόσο φρικτή”, σκέφτηκε, “θα πρέπει να ήταν η ζωή στην Παλιά Γη καθώς οι άνθρωποι θα πρέπει να ήταν αναγκασμένοι να ζουν με αυτά τα μαλλιαρά Υποκείμενα”.
Περιπλανήθηκε αδιάφορα, γιατί πολύ σύντομα έχασε κάθε ενδιαφέρον για τα ολογράμματα.

the_lure_of_tesseract_by_rohmah1-d6u3er4.jpg

Η αλήθεια είναι πως η Α angel ήθελε να περάσει λίγο χρόνο μακριά από τον Κεντρικό του διαμερίσματός της φοβούμενη πως ίσως μάντευε κάποια από τα σχέδιά της. Κοίταξε για λίγο τον ωκεανό, “Πως να ήταν η ζωή σ αυτό ακριβώς το σημείο της Παλαιάς Γη πριν αρχίσει η κατάρρευση” Χαμογέλασε.

Ήταν πολύ τυχερή που είχε ανακαλύψει αυτήν την ρωγμή στον χωροχρόνο και μπορούσε να περιπλανηθεί στους αιώνες, μα και άτυχη συνάμα, γιατί ο Κεντρικός δεν θα μπορούσε εύκολα να ξεγελαστεί. Αγόρασε αφηρημένη δυο μπισκότα πρωτεΐνης με γεύση μήλο, μέντα και καρότο, μέσα σε ένα λευκό μαλακό κουτάκι.

Μάσησε το πρώτο και καθώς έβαλε και το δεύτερο στο στόμα της άρχισε να χτυπά η Πρώτη Προειδοποιητική Σειρήνα. Η Πρώτη προειδοποιούσε αόριστα για κάποιον κίνδυνο, π.χ για έναν επερχόμενο, μέτριας έντασης σεισμό, ή κάποιο απροσδόκητο τσουνάμι, απ΄ αυτά που εμφανίζονται δίχως να έχει υπάρξει κάποιο γεωλογικό φαινόμενο. Ο κόσμος αργά, ήρεμα και δίχως ίχνος πανικού άρχισε να πλησιάζει τις εξόδους.

Μα εντελώς απροειδοποίητα, και η A angel δεν το είχε ξαναζήσει ποτέ, άρχισε να χτυπά δίχως την σωστή προβλεπόμενη σειρά η Πέμπτη Σειρήνα, προειδοποιώντας για τον φοβερό υδροστρόβιλο, που το Brooklyn, πάντα φοβόταν. Η A angel ξανακοίταξε τον ωκεανό, πράγματι, πάνω από είκοσι τεράστιοι υδροστρόβιλοι κατευθύνονταν προς τις ακτές με ασύλληπτη ταχύτητα. Οι χοάνες τους είχαν μήκος εκατοντάδων μέτρων και όλοι μαζί κάλυπταν μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

lighthouse_port_by_tryingtofly-d9sbft9.jpg

Τα σιδερένια τείχη των Πλωτών Πολιτειών ορθώθηκαν αστραπιαία και ασπίδες από “κρασπ” θόλο κάλυψαν τις Πολιτείες. Ταυτόχρονα οι Σειρήνες προειδοποιούσαν την υπόλοιπη Ενδοχώρα. Η χώρα δεχόταν επίθεση. Λογικά, όση και αν ήταν η μανία της φύσης και το καταστροφικό μένος του Υπέργηρου Πλανήτη για τους Επιζήσαντες, οι Άνθρωποι ήταν έτοιμοι και αυτή την φορά να καταστείλουν την επίθεση του καταρρέοντος μα ακόμα ζωντανού Πλανήτη και να προστατευτούν.

Οι εγκλωβισμένοι Άνθρωποι μέσα στον Ζωολογικό Κήπο κουλουριάστηκαν, αμίλητοι πάντα, σε εμβρυακή στάση, και κάλυψαν τα κεφάλια και τα αυτιά τους με τις ειδικές μάσκες που πάντα φέραν μαζί τους για παν ενδεχόμενο. Ούτε ψίθυρος δεν ακουγόταν παρά μόνο το τρομαχτικό ουρλιαχτό του αέρα και ο συριγμός των Σειρήνων.

Οι έξοδοι σφραγίστηκαν την στιγμή ακριβώς που ένα απόσπασμα της Αρχής έκανε την εμφάνισή του. Φορώντας μπλε στολές τους και ολόμαυρες κράνη που έκρυβαν τα χαρακτηριστικά τους, κρατώντας όπλα ακινητοποίησης και δίχως κουβέντες, οι τέσσερις Άντρες κατευθύνθηκαν σε μια ομάδα Εργατών που φορούσαν Κόκκινες στολές με πράσινες ρίγες στο δεξί χέρι.

Συνέλαβαν τρεις από αυτούς, μαζί με δυο παιδιά, την ώρα που οι υδροστρόβιλοι παρέσερναν όποιον δεν είχε καταφέρει να μπει μέσα σε κάποιον θόλο. Κορμιά ανθρώπων εκτοξεύονταν εκατοντάδες μέτρα μακριά, κάποια άλλα έσκαγαν, άψυχα, στην κρυστάλλινη τζαμαρία του Ζωολογικού Κήπου, και κάποιοι άλλοι βρήκαν το φρικτό τέλος τους μέσα στον ωκεανό.

Τα ουρλιαχτά τους, όχι, δεν ακούγονταν…Τα πάντα τελειώσαν σχεδόν αμέσως, όπως συνήθως. Οι σειρήνες απότομα έπαψαν. Τα σιδερένια τείχη κατέβηκαν το ίδιο γρήγορα όπως ανέβηκαν. Οι κρασπ θόλοι κατέβηκαν και αυτοί. Η Γη είχε ακόμη μια φορά νικηθεί. Οι έξοδοι άνοιξαν ταυτόχρονα σε όλες τις Πλωτές Πολιτείες και φυσικά και στον Ζωολογικό Κήπο.

resistance_briefing_room_by_tryingtofly-d9ud6qg

Οι Άντρες του αποσπάσματος της Αρχής παίρνοντας μαζί τους τους συλληφθέντες Εργάτες, έριξαν μια ματιά και στους υπόλοιπους Ανθρώπους που άρχισαν να σηκώνονται τινάζοντας τις φόρμες τους. Η A angel ένιωσε ένα απροσδιόριστο και πρωτόγνωρο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας, καθώς η ματιά της έπεσε σε έναν Εργάτη. Εκείνος έκανε ένα ανεπαίσθητο νεύμα ζητώντας της να μην μιλήσει. Οι βιορυθμοί της την πρόδωσαν.

Ένας Άντρας της Αρχής αποκόπηκε από το απόσπασμα και την πλησίασε, εκείνη στάθηκε προσοχή, ως όφειλε, και τον κοίταξε. Ο Άντρας σκάναρε την ίριδα της, και έφυγε από μπροστά της. Εξαφανίστηκε μαζί με τους συναδέλφους του και τους συλληφθέντες. Η A angel ανασυντάχθηκε τόσο γρήγορα που ξαφνιάστηκε ευχάριστα και η ίδια.

“Το πορτοκαλί του ουρανού είναι προειδοποίηση” σκέφτηκε. Χαμογέλασε. Και ακολούθησε ήρεμη τον άντρα με την φόρμα του Εργάτη. Είχε μπροστά της έναν Ανένταχτο.
Το σχέδιο της άρχιζε επιτέλους να υλοποιείται!

(συνεχίζεται)


*κρασπ: πολύ ανθεκτικό διάφανο υλικό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s