Ένας πλανήτης, αλλιώτικος! (Μέρος Γ’)

Ξεχώρισα τον έντονο φόβο της Μαρίγιας ότι κάτι δεν της πήγαινε καλά και περίμενε με ένταση να συνδεθεί το πλήρωμα του ιονόπτερου ώστε να ανιχνεύσει τι συνέβη στους εγκεφάλους τους.- από τον Αστροβάμονα

07-95924brain2-0

(Συνέχεια από προηγούμενο)

2,5 ώρες αργότερα συγκεντρωθήκαμε όλοι στην κεντρική αίθουσα εργασιών, προκειμένου να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις.

Τελευταίοι προσήλθαν το ιατρικό προσωπικό και οι 5 του πληρώματος του ιονόπτερου, με εμφανώς παγωμένες εκφράσεις στα πρόσωπά τους.

Έριξα μια κλεφτή ματιά στην Μαρίγια και την είδα να τους παρακολουθεί ανήσυχη ενώ παράλληλα άνοιγε τα καπάκια των νευρωνικών επαφών στα μπράτσα της πολυθρόνας της. Έκανα κι εγώ το ίδιο και με έντονη ανησυχία έβαλα τα χέρια μου μέσα στα καλούπια με τις επαφές.

Αισθάνθηκα την αδημονία και την ανησυχία όσων μελών είχαν συνδεθεί και ξεχώρισα τον έντονο φόβο της Μαρίγιας ότι κάτι δεν της πήγαινε καλά και περίμενε με ένταση να συνδεθούν και τα μέλη του πληρώματος του ιονόπτερου ώστε να ανιχνεύσει τι πραγματικά συνέβη στους εγκεφάλους τους.

Εξέπεμπε μια έντονη ταραχή που διέτρεχε όλο το δίκτυο και επηρέαζε έναν-έναν όλους όσους συνδέονταν. Όλοι ήμασταν βέβαιοι, βαθιά μέσα μας, ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας από τις πλέον συνταρακτικές στιγμές της ανθρωπότητας, που ίσως να σήμαινε ακόμα και την καταστροφή μας, αν κάτι πήγαινε πολύ στραβά. Και υπήρχε πάντοτε, εκεί έξω, μια ασύλληπτου μεγέθους νόηση, που όμως αδυνατούσαμε να εντοπίσουμε.

vac-yellow1Καθίσαμε όλοι στις θέσεις μας. Μόλις συνδέθηκε και ο τελευταίος, ο επικεφαλής του ιατρείου του σκάφους, προσπάθησε να αναλάβει πρώτος την νοητική ενημέρωση ώστε να μας πεί τι διεπίστωσε όταν, ξαφνικά, τα φώτα της αίθουσας χαμήλωσαν και στο κέντρο της κυκλικής διάταξης των θέσεων, πάνω στο ανυψωμένο βάθρο, ένα φωτεινό ολόγραμμα, ελλειψοειδούς, διάφανου κίτρινου αντικειμένου άρχισε να σχηματίζεται.

Γύρισα το κεφάλι στην οροφή της αίθουσας και με έκπληξη διεπίστωσα ότι οι ολογραφικοί προβολείς ήταν σβηστοί! Τότε, πώς προβάλλονταν οι εικόνες; Παρατήρησα ότι η ανησυχία μου διέτρεξε το δίκτυο, αφού ένας-ένας όλοι οι παρακαθήμενοι γύριζαν και κοιτούσαν έκπληκτοι μιά τους σβηστούς προβολείς και μια τα ολογράμματα που σχηματίζονταν από το πουθενά.

Μια σκέψη διέτρεξε τον νού μου κι αυτή είχε καταπραϋντική επίδραση. Όλα προβάλλονταν από την νευρωνική διεπαφή μέσω δικτύου, απ’ ευθείας στο οπτικό κέντρο του εγκεφάλου μου. Είδα και τους υπόλοιπους να μοιράζονται αυτή τη σκέψη. Συγκεντρωθήκαμε στις εικόνες.

vac-thumb-sΌλος ο φόβος και η ανησυχία μέσα μας καταλάγιασαν απότομα και μείναμε να παρατηρούμε αποσβολωμένοι ένα δεύτερο παρόμοιο αντικείμενο, σε απόχρωση πράσινη, να σχηματίζεται παραδίπλα. Αισθάνθηκα, μέσω της νευρωνικής διεπαφής, όλα τα μέλη του σκάφους να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το πρωτοφανές γεγονός και συνειδητοποίησα ότι κανείς από εμάς δεν δημιουργούσε την ψευδαίσθηση ολογραφικής αναπαράστασης που βλέπαμε μπροστά μας.

Αν όχι εμείς, τότε ποιός; Και πώς, μέσω της απομονωμένης διεπαφής;

(συνεχίζεται…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s