“A’ Angel: H Angel στον τομέα Β14”

“Ο άνεμος λες και διαπερνούσε τα χαλάσματα κάνοντας έναν περίεργο συριγμό, που η ευαίσθητη ακοή των Καινούργιων Ανθρώπων απλά δεν τον άντεχε.”- από την Πέμη Γκανά

dystopian_nights_by_markusvogt-daj48nnΑκολουθώντας ήρεμα τον Ανένταχτο, η A angel έφτασε στις παρυφές του Τομέα Β14. Ο Β14 σηματοδοτούσε τα όρια του πλωτού κατοικήσιμου Brooklyn. Από εκεί και πέρα ξεκινούσε, μια μάλλον, αχαρτογράφητη περιοχή της Παλαιάς Πόλης.

Οι άντρες της Αρχής μαζί με τα MD ρομποτικά υποστηρικτικά είχαν εξουσιοδότηση να εξερευνούν έως και τον Τομέα Β15, σίγουρα όμως όχι πιο μακριά, γιατί ο κίνδυνος από τους Ανένταχτους ήταν υπολογίσιμος. Εξ άλλου το ζητούμενο ήταν να κρατηθούν μακριά οι επαναστάτες και οι δολιοφθορές τους, και όχι να έρθει η Αρχή σε ευθεία σύγκρουση μαζί τους.

Μια τακτική που είχε και στο παρελθόν, αλλά και τώρα, επικριθεί σαν λάθος χειρισμός. Εγκαταλείποντας δίχως ιδιαίτερα προφυλάξεις τον Β14 η A angel με κόπο κράτησε τους βιορυθμούς της σε φυσιολογικά επίπεδα, μισόκλεισε τα μάτια της εστιάζοντας στην φιγούρα του προπορευόμενου άντρα. «Είναι περίεργο» σκέφτηκε «Είναι περίεργο, γιατί δεν φυλάσσεται από την Αρχή ο τελευταίος Τομέας». Η απάντηση ήρθε πριν καλά καλά ολοκληρώσει την σκέψη της.

Το προειδοποιητικό μπίπερ την ειδοποίησε πως βρισκόταν στα όρια της κατοικημένης περιοχής. Η A angel σταμάτησε να προχωρά. Έριξε μια ματιά γύρω της. Δίχως τον τεχνικό ανθρώπινο φωτισμό, η περιοχή έμοιαζε, τουλάχιστον, θλιβερή. Ερημιά. Βαριά μοβ σύννεφα υγρασίας και σκόνης κάλυπταν τα πάντα.

Παντού ερειπωμένα απομεινάρια μιας παλιάς ζωής, μισοθαμένα στο χώμα, ανατριχιαστικά υπολείμματος ενός πολιτισμού που είχε χαθεί για πάντα, τείχη κτιρίων που είχαν από καιρό καταρρεύσει και γκρεμιστεί, καλώδια, σπασμένη άσφαλτος και ανάμεσά τους γιγαντωμένη, μαραμένη βλάστηση και σκουπίδια που σέρνονταν κατά την επιταγή του ανέμου.

Ο άνεμος λες και διαπερνούσε τα χαλάσματα κάνοντας έναν περίεργο συριγμό, που η ευαίσθητη ακοή των Καινούργιων Ανθρώπων απλά δεν τον άντεχε. Έκλεισε τα αυτιά της απότομα. Ο Ανένταχτος σταμάτησε και εκείνος, γύρισε πίσω και πλησιάζοντας την έβγαλε από την δεξιά τσέπη της ολόσωμης φόρμας ένα Σύστημα Ελέγχου Βιορυθμών, το ρύθμισε, και απαλά το πέρασε στο χέρι της.

space_marine_6___cybernetic_invasion_by_markusvogt-d6kt3pj.jpgΗ A angel ξαφνιάστηκε, ήταν πανομοιότυπο με το δικό της. Ο άντρας έκανε νόημα να βγάλει το δικό της, η A angel υπάκουσε, μάλλον ενθουσιασμένη, και ο άντρας με μια απότομη κίνηση το πήρε και το έσπασε πατώντας το πολλές φορές με την βαριά μπότα του, δίχως όμως θυμό. Η A angel τον κοίταξε κατ ευθείαν στα μάτια, η κίτρινη απόχρωση του βυθού του την γαλήνεψε. Τίποτα πάνω του δεν πρόδιδε το ¨ανένταχτο¨ του χαρακτήρα του. Το αντίθετο μάλιστα. Έμοιαζε ήρεμος, σαν όλους τους Άντρες που είχε γνωρίσει και συναναστραφεί ως τα τώρα.
-Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε, της είπε ο Ανένταχτος. Από εδώ και πέρα ο Κεντρικός δεν μπορεί να σε ελέγξει, το ΣΕΒ που σου δίνουμε αλλάζει τις μετρήσεις σου δίχως να γίνει αντιληπτό από τον Κεντρικό. Όπου και να είσαι, ότι και να κάνεις, ή νιώθεις, αυτό θα δείχνει σταθερά ήπιες ενδείξεις, το μόνο που δεν έχουμε, ακόμη, καταφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξετάσεις αίματος, έτσι είσαι υποχρεωμένη να τις κάνεις καθημερινά όπως συνήθιζες.
Της χαμογέλασε.
-Είστε πολλοί; ρώτησε η Α angel.
-Περισσότεροι απ όσους φαντάζεσαι!
-Και ζείτε στο Β15;
-Και όχι μόνο!
-Και ανάμεσά μας;
-….Ίσως…
-Ταξιδεύω στον χρόνο, είπε η A angel, και αμέσως το μετάνοιωσε.
Ο Ανένταχτος την κοίταξε. Κούνησε το κεφάλι του. Τίποτα στην έκφρασή του προσώπου δεν μαρτυρούσε τα συναισθήματά του.
-Αν έρθεις μαζί μας θα ζεις μέσα στον κίνδυνο, ελεύθερη όμως, αν μείνεις μαζί τους θα μας βοηθήσεις. Σκέψου το.
-Δεν θέλω να φύγω, δεν έχει κάτι κακό η ζωή μου, και δεν με ενδιαφέρει να σας βοηθήσω.
-Σε ελέγχουν.
Η A angel κούνησε τους ώμους της.
-Με διευκολύνουν, είπε απλά.
Ο Ανένταχτος χαμογέλασε. Κοίταξε πίσω του.
-Με κατάλαβες πριν, γιατί δεν μίλησες στους Άντρες της Αρχής για μένα;
-Γιατί ήθελα να σας βρω, θέλω να συνεχίσω να ζω την ζωή που ήδη έχω, αλλά ταυτόχρονα να μπορώ να ξεγελώ τον Κεντρικό όποτε το χρειάζομαι, για τα ταξίδια μου.
Κοιτάχτηκαν.
-Πρέπει να φύγεις τότε, και αφού ταξιδεύεις στο χρόνο, πήγαινε στην Diamond Perl. Εκεί θα καταλάβεις γιατί η Γη μας επιτίθεται.
-Η Γη καταρρέει.
-Η Γη απλά εκδικείται, την διέκοψε ο Ανένταχτος.
-Ούτε που με νοιάζει τι κάνει ο πλανήτης. Που θα σε βρω;
-Θα σε βρίσκουμε εμείς, εάν αλλάξεις γνώμη, θα το καταλάβουμε.
Είπε, και με μια κίνηση γρήγορη για τα δεδομένα των Νέων Ανθρώπων, μπήκε σε μια μισοκατεστραμμένη είσοδο υπόγειας στοάς, απομεινάρι των Ανθρώπων της Παλιάς Γης.
-Πως θα το καταλάβετε; του φώναξε, μα απόκριση δεν πήρε.
Αργά έκανε μεταβολή και ξαναμπήκε στον Β14. Από μακριά είδε τους Άντρες της Αρχής. Δεν της δώσανε σημασία, και η A angel χαμογέλασε.
Ο Κεντρικός τελικά ξεγελιέται …

(συνεχίζεται)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s