“Μικρή ερωτική ιστορία με προκαθορισμένο τέλος”

Μην με διώξεις απόψε, λάβε το σαν την τελευταία επιθυμία ενός θανατοποινίτη, γιατί μόνο με θάνατο μοιάζει το να σε αποχωριστώ.” – από τον Βαγγέλη Ρουσσάκη

feeling_desperate_by_healzo.png
‘’Είμαι ερωτευμένος, είμαι ερωτευμένος μαζί σου αθεράπευτα και τίποτα δεν μπορεί να τ’ αλλάξει αυτό. Και τώρα, που θες να με πετάξεις σε μια νύχτα έξω απ’ την ζωή σου, εγώ ψάχνω σωσίβιο, να μην πνιγεί ότι έζησα με σένα, και αν θες να κρυφτώ σε μια σχισμή του δωματίου σου, υπόσχομαι, δεν θα πιάνω πολύ χώρο και θα αναπνέω απειροελάχιστα, να μην κλέβω απ’ τον αέρα σου.
Αν θες ακόμα, ζήτησε μου ένα σύμπαν με θαλάσσια αστέρια και ασημίζοντες αρμούς και θα το ανακαλύψω, μόνο για να με κρατήσεις, για λίγο ακόμα δικό σου.Ας είμαι ο επαίτης ενός κυττάρου έρωτα σου, ενός κυττάρου που δεν θα νιώθω ποτέ.Θα σε στολίζω νηρηίδα, εσύ θα παίζεις μαζί μου σαν ένα φθηνό, σπασμένο παιγνίδι. Θα σε ικετεύω τις νύχτες για ένα χάδι, που ποτέ δεν θα μου δίνεις, άσημος, χλωμός παλιάτσος σε ένα δρόμο που με διώχνει κάθε μέρα και πιο έντονα.
Μην με διώξεις απόψε, λάβε το σαν την τελευταία επιθυμία ενός θανατοποινίτη, γιατί μόνο με θάνατο μοιάζει το να σε αποχωριστώ. ‘Ενας διαρκής, επίπονος θανατος σε θεοσκότεινο κελί, που η άνοιξη δεν θα ξανά ανατείλει.
Γι’ αυτό, άσε με να μείνω εδώ σε μια γωνίτσα απ’ τα φώτα σου. Δε θα καταλάβεις πως υπάρχω, μόνο θα αναπνέω τον παράδεισο απ’ τον αιθέρα σου, μόνο θα γαληνεύω, πρωτόλειο ξημέρωμα ευτυχίας, σε έναν κόσμο δίχως λέξεις, σε ένα κόσμο με μόνη ποίηση εσένα.
Άσε με λοιπόν. Πόσο να κοστίζει ένα τίποτα, βαφτισμένο πάντα; Πόσο να κοστίζει μια καταπακτή π’ ανθίζει για κάποιον η ευτυχία;
Άφησε με να μείνω…”
Αυτά έγραφε σ’ εκείνο το σημείωμα, που εκείνη βρήκε κάτω απ’ την πόρτα. Εκείνη δεν πήρε έκτοτε ούτ’ ένα τηλέφωνο, δεν έστειλε ούτ’ ένα γράμμα.Βλέπεις… δεν υπάρχει έρωτας ποτέ για δύο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s