“Οι νύχτες μου χωρίς”

“Όμως είμαι απόλυτα πιστός. Γιατί κάθε σάρκα είναι προορισμένη ν’ αναπνέει για ένα σκοπό και για ένα σκοπό μόνο.” – από τον Βαγγέλη Ρουσσάκη


schoene_jugend_by_annanoke-da20cmx
Θέλω να είσαι καλά.. Κι ας μην πηγάζει από μένα αυτό το καλά.
Με ρωτούσες πάντα αν είναι δυνατό ν’ αγαπάει κανείς έτσι. Τώρα πια έχω την απάντηση. Την απάντηση: της ευτυχισμένης και συνάμα δυστυχισμένης συγκυρίας. Αυτής που με καθιστά ανολοκλήρωτο σε ανθρώπινα χρόνια μα ολοκληρωμένο σαν ένα αέναο αστέρι, στα χρόνια που δεν έχουν μέτρημα ανθρώπινων ρολογιών.Γιατί μπορεί να αγαπάει κανείς έτσι, αρκεί να μπορεί να σπάει το εγώ του σε χίλια κομμάτια κάθε νύχτα που σαν σκιά θα περνάει και θα σκίζει την άχρηστη σάρκα. Θα σκεφτεί κανείς πως είμαι βλάσφημος, γι’ αυτό το “άχρηστη”.
Όμως είμαι απόλυτα πιστός. Γιατί κάθε σάρκα είναι προορισμένη ν’ αναπνέει για ένα σκοπό και για ένα σκοπό μόνο. Για μια ύπαρξη λουσμένη στο φως, ένα φως που φεύγει και δεν φεύγει ποτέ από το πάνω μέρος της καρδιάς και των σφυγμών του δευτερολέπτου που θα θελήσει να κρυφτεί σαν έρμαιο πίσω απ’ τα σχοινιά.Από σχοινιά που θα το κινήσουν για να φύγει και να την διώξει και αυτήν μακρυά, σαν μια Νηρηίδα χαμένη σε ένα βυθό που είναι βγαλμένος από τις τρικυμίες ενός σπασμένου χαμόγελου.Και μόλις θα φύγει εμπρός απ’ τα μάτια σου, μεμιάς θα χαθούν και οι φάροι που είχες να δεις, σε μια αιωνιότητα αναμονών και χαμένων εικόνων.

Μην κλάψεις. Θα είμαι καλά, στις νύχτες μου χωρίς. Θα είμαι καλά, και θα είσαι. Κι ας μην περιλαμβάνει η λίστα ταξιδιού τα ονόματα μας στο ίδιο βαγόνι.

Θα πετάξω τις μέρες
Για να έχω μόνο
Τις νύχτες μου χωρις
Για να έχει λόγο η απέλπιδα ευχή
Στον άνεμο
Στις νύχτες μου χωρίς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s