“A’ Angel: η περιπλάνηση”

“Οι Παλιοί Άνθρωποι ήταν στα σίγουρα ομορφότεροι από τους Καινούργιους. Χαμογελαστοί, με ολόλευκα μικρά δόντια, και μάλλον χαριτωμένα άκαμπτα άκρα.” – από την Πέμη Γκανά

colors_by_numyumy-da67pr2

(συνέχεια από το προηγούμενο..)

Τις επόμενες ημέρες η A angel, ανενόχλητη, έκανε τα άλματα στον χρόνο που τόσο επιθυμούσε. Αμέσως όμως συνειδητοποίησε πως δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Όσο και να προετοιμαζόταν σωματικά μα και ψυχικά, εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του Κεντρικού, κατέληγε πάντα σε άγνωστους τόπους, δίχως να γνωρίζει, στην ουσία, τίποτα απολύτως για την περιοχή ή ακόμα και την Παλιά Ήπειρο που επισκεπτόταν.

Και ακόμη χειρότερα, δεν ήξερε σε ποια ακριβώς χρονική στιγμή βρισκόταν. Προφανώς οι πληροφορίες για την Παλαιά Γη δεν είναι επαρκείς ή η Παγκόσμια Οικουμενική Κυβέρνηση δεν θέλει να διαταραχθεί η ηρεμία των πολιτών, καθώς η σύγκριση της Παλιάς Γης με την Καινούργια ήταν μάλλον τρομακτική.

Τα πρώτα της ταξίδια της A angel ήταν τουλάχιστον σοκαριστικά καθώς έντρομη είδε πως η όψη του Πλανήτη Γη των Παλαιών Ανθρώπων, ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή, που είχε η ίδια, συνηθίσει. Ο αέρας καθαρός, φρέσκος, το φως φυσικό και άπλετο, το χρώμα του ουρανού απέραντο γαλάζιο που ακτινοβολούσε αήττητο, ο Ήλιος μεσουρανούσε φωτεινός, και προπάντων ζεστός. Δεν υπήρχαν τα μοβ βαριά σύννεφα της υγρασίας, που η αδύναμη αντανάκλαση του ήλιου αδυνατούσε να διαπεράσει. Όλα έμοιαζαν γαλήνια, φωτεινά, αρμονικά. Τα πάντα σε αφθονία.

landscape_plane_by_t_3_t-da01m4f

Το νερό τρεχούμενο, καθαρό, πόσιμο. Δέντρα και φυτά. Λουλούδια και χορτάρι. Μικρά ζώα απόλυτα εναρμονισμένα με το περιβάλλον, και εντυπωσιακά πουλιά με ενοχλητικά κρωξίματα. Όμορφες πόλεις, δίχως τα τροχοφόρα που είχε δει και τρομάξει στην πρώτη της περιπλάνηση στην Παλαιά Βενετία. Και αν Πλανήτης Γη την γέμιζε αγαλλίαση, φόβος δυνατός την πλημμύριζε σ αυτά τα πρώτα ταξίδια, την A angel, για τους Ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους. Αρχικά αρκέστηκε στο να παρατηρεί κρυμμένη, τις συνήθειες των Παλιών Ανθρώπων, αδυνατώντας να καταλάβει την γλώσσα και τους ήχους τους. Και η αλήθεια είναι πως όλοι αυτοί οι παλιοί ήχοι τους, την τρόμαζαν.

Η A angel, έχοντας την υπερευαίσθητη ακοή των Καινούργιων, έκλεινε συχνά τα αφτιά της καθώς της ακουγόταν στριγκή η χροιά της φωνής τους, και τρομαχτικά δυνατά, τα γέλια. Οι χειρονομίες τους επίσης την εξέπληξαν, μάλλον δυσάρεστα. Αγκαλιάζονταν αυτοί οι Άνθρωποι, έχοντας ανεπίτρεπτη σωματική επαφή. Είδε έντρομη, Άνδρες να περπατάνε κρατώντας τις συντρόφους τους από το χέρι, να αγγίζονται και ακουμπούν ο ένας τα χείλη του άλλου. Ξαφνιασμένη παρατηρούσε τα όμορφα χαρακτηριστικά των προσώπων, τα χρώματα των ματιών- πόσο όμορφα και διαφορετικά από τα κίτρινα των Καινούργιων-, τα αστραφτερά βλέμματα, τα μικρά μέτωπά, και τα λαμπερά μαλλιά.

Οι Παλιοί Άνθρωποι ήταν στα σίγουρα ομορφότεροι από τους Καινούργιους. Χαμογελαστοί, με ολόλευκα μικρά δόντια, και μάλλον χαριτωμένα άκαμπτα άκρα. Και ήταν πολύχρωμα ντυμένοι, όλοι με διαφορετικά ρούχα κρατώντας τα παιδιά τους από το χέρι, δίχως τους Παιδαγωγούς Δασκάλους να ελέγχουν, να παρατηρούν, να σκανάρουν, και να καταγράφουν για τον λογαριασμό της Οικουμενικής Κυβέρνησης και της Αρχής, τις δραστηριότητες των μικρών. Μα και η παντελή έλλειψη αστυνόμευσης την αποπροσανατόλισε.

Η Αρχή είναι το κεντρικό γρανάζι του δικού της Κόσμου, δίχως την Αρχή δεν θα μπορούσε να στηθεί η Κεντρική Οικουμενική Κυβέρνηση, δίχως τον Νόμο των σκληροτράχηλων της Αρχής, η Γη- η A angel είχε διδαχτεί να πιστεύει- θα κατέστρεφε τον Πολιτισμό των Καινούργιων Ανθρώπων. Σε αυτόν όμως τον Παλιό Κόσμο, η Γη ζούσε αρμονικά με τους Ανθρώπους, δεν τους αντιμαχόταν, δεν τους πολεμούσε.

birds_of_truth___the_apocalypse_survivor_by_faramon-d7gjuch

Δεν ακούγονταν σειρήνες εκκένωσης, δεν ορθώνονταν θόλοι από κρασπ, δεν απειλούσαν υδροστρόβιλοι τον Πολιτισμό, και οι σεισμοί δεν άλλαζαν την γεωγραφία του Πλανήτη.
¨Όχι τουλάχιστον ακόμα¨, σκέφτηκε η A angel…Σαν να ξεχνιόταν τότε και έβγαινε δειλά από την κρυψώνα της και λαίμαργα ρουφούσε την ζέστη και τον καθαρό αέρα. Σπάνια, πολύ σπάνια, κάποιος Άνθρωπος έριχνε το βλέμμα του πάνω της, μα πολύ σύντομα, και προπάντων αφηρημένα, το βλέμμα την προσπερνούσε.

Η αλήθεια είναι πως τεχνολογικά οι Παλιοί Άνθρωποι βρίσκονταν αιώνες πίσω, και ίσως, υπέθεσε η A angel, αυτός να ήταν και ο λόγος που δεν τα κατάφεραν, και οδηγήθηκαν στον μαρασμό και την κατάρρευση…

Σε ένα από τα πρώτα ταξίδια στο χωροχρόνο, η A angel βρέθηκε- όχι απολύτως τυχαία – στην Diamond Perl που ο Ανένταχτος την είχε προτρέψει.

Και αυτό που είδε καθόλου δεν της άρεσε.
Και αυτό που ακολούθησε, θορύβησε για πρώτη φορά την Παγκόσμια Οικουμενική Κυβέρνηση.
Η A angel, η δαιμονική, για κάποιους, η σούπερ ήρωας, για κάποιους άλλους, είχε μόλις ¨γεννηθεί¨…

(συνεχίζεται)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s