Μελέτες δείχνουν πως η μαριχουάνα σε κάνει εξυπνότερο

«Μετά από τρίμηνη θεραπεία, οι ασθενείς είχαν καλύτερες γνωστικές επιδόσεις.»-  από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

images

Πρόσφατα ευρήματα που έχουν δημοσιευτεί στο «Frontiers in Pharmacology», έχουν δείξει ότι η μαριχουάνα βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις.

Ερευνητές από το νοσοκομείο McLean, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο Tufts, έχουν αρχίσει προκαταρκτικές έρευνες ,οι οποίες συμπεραίνουν σε  απίστευτα οφέλη από τη χρήση του φυτού, συμπεριλαμβανομένης «της βελτίωσης της ικανότητάς μας να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί από τις διανοητικές διαδικασίες στον εγκέφαλό μας».

24 ασθενείς μελετήθηκαν σε ιστορικό τριών μηνών. Οι ασθενείς μετρήθηκαν σταθερά με γνωστικές εξετάσεις, όπως το «Stroop Color Word Test» και το «Test Trail Making».

Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς τα πήγαν εξαιρετικά καλά στις εξετάσεις.

Από μια έκθεση του McLean Hospital:

«Μετά από τρεις μήνες ιατρικής θεραπείας με μαριχουάνα, οι ασθενείς στην πραγματικότητα είχαν καλύτερες επιδόσεις, όσον αφορά στην ικανότητά τους να εκτελούν ορισμένα γνωστικά καθήκοντα, συγκεκριμένα εκείνα που μεσολαβούν από τον μετωπιαίο φλοιό», εξήγησε ο Staci Gruber, PhD, διευθυντής των ερευνών μαριχουάνας για τη νευροεπιστημονική ανακάλυψη (MIND) στο νοσοκομείο McLean.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν επίσης, βελτιώσεις στις ειδικές κλινικές τους συνθήκες, τον ύπνο και τη γενική υγεία, καθώς και  μειωμένη χρήση συμβατικών φαρμάκων, ιδιαίτερα των οπιούχων.
«Είδαμε μείωση κατά 42% στη χρήση οπιοειδών «, ανέφερε ο Gruber. «Αυτό είναι σημαντικό, ιδιαίτερα για όσους από εμάς στη Μασαχουσέτη και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου η επιδημία οπιοειδών έχει καταστρέψει τόσα πολλά. Αυτό το προκαταρκτικό συμπέρασμα, βεβαίως δικαιολογεί βαθύτερη και ευρύτερη διερεύνηση.»1484860285

Περισσότερες δοκιμές συνεχίζουν να εφαρμόζονται και απαιτούνται για να καταλάβουμε πλήρως τι ακριβώς μπορεί να κάνει αυτό το βότανο  για εμάς.

Ως μέρος της ιστορίας μας και σε μια παράλογη απαγόρευση για τον μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, μπορεί να μας φέρει πίσω την υγεία μας με πολλούς τρόπους αν αρχίσουμε να το παίρνουμε στα σοβαρά.

Και, όπως επισημαίνει ο Gruber, «Οι άνθρωποι θα το χρησιμοποιήσουν. Εναπόκειται σε εμάς να κατανοήσουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το κάνουν αυτό ».


Πηγή

  • minds.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.