“Προς το άγνωστο του Γαλαξία”

Ο Γιόρμα Ρύσσα αφηγείται το πώς και το γιατί βρέθηκε επισκέπτης στον πλανήτη Γη. -από τον Αστροβάμονα

Διέσχισα με τα πόδια παρά τα 110 χρόνια μου, για δεύτερη φορά αυτή την χρονιά, το διάδρομο 7 του Ινστιτούτου Διαστημικών Μεταβάσεων και κοντοστάθηκα μπροστά στην πόρτα που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο. Δίστασα για μια στιγμή και μετά πίεσα την παλάμη στον σαρωτή.

Αναρωτήθηκα γιατί άραγε να ήταν ακόμα σε χρήση η τεχνολογία αναγνώρισης επισκέπτη του προηγούμενου αιώνα. Η απάντηση που σχηματίστηκε στο νού μου ήταν η αναμενόμενη. “Για να μην ξεχνάμε ποτέ την Ιστορία μας”.

canstock19097009Η πόρτα αποσύρθηκε με κυκλική περιστροφή μηχανικών πτερυγίων, όπως κάποτε ανοιγόκλειναν οι φωτοφράκτες των αρχαίων φωτογραφικών μηχανών. Μπήκα στο μεγάλο δωμάτιο με το στρογγυλό τραπέζι και τις 17 πολυθρόνες, αριθμός που συμβόλιζε τις 17, ισοπεδωμένες με πυρηνικά, πόλεις στον τελευταίο μεγάλο πόλεμο πριν 105 χρόνια.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού στον εισερχόμενο κι αφού χαιρέτησα όλους προσωπικά, κάθισα στην πολυθρόνα με το όνομα “Σιναβάλντα” χαραγμένο ανάγλυφα στην πλάτη της. Βύθισα τις παλάμες μου στις υποδοχές της νευρωνικής διεπαφής και το ίδιο έκαναν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το θέμα ήταν ένα και τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν πολλά. Πριν τρία περίπου χρόνια, λίγους μήνες πριν την εκκένωση των πλανητών του διπλού συστήματος Τέθα, λόγω αστάθειας του κόκκινου γίγαντα, οι ανιχνευτές εγκεφαλικών εκπομπών που ήταν διάσπαρτοι στο Τοπικό Σμήνος, δονήθηκαν από το εγκεφαλικό κύμα που έμεινε γνωστό ως το μυστήριο της δεύτερης σπείρας του Διπλού Δράκοντα, του Γαλαξία όπου ανήκουν ο κίτρινος νάνος-ήλιος σας με την Γη.

Επρόκειτο για ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα μικρής διάρκειας με λίγες αρμονικές χαμηλών συχνοτήτων, που, μετά από προσεκτική ανάλυση, μας έδωσε την εικόνα μιας κραυγής πόνου που εξεπέμφθη συντονισμένα από μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπινων εγκεφάλων και μετά σιωπή. Κανένα ίχνος από την περιοχή του Γαλαξία από όπου προήλθε.

image71Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη ηλίου ούτε για άλλη μεγάλη φυσική καταστροφή που να αφάνισε πλανήτη, γιατί κάτι θα βλέπαμε στα τηλεσκόπια, και μάλλον ήταν επιλεκτικός θάνατος, κάτι σαν πολεμική πράξη ύψιστης βαρβαρότητας. Μόνο που συνέβη πριν 85.300 χρόνια, όσο χρόνο έκανε το σήμα να εξαπλωθεί στο διάστημα και να φθάσει στους ανιχνευτές μας.

Εντοπίσαμε μια περιοχή ακτίνας 150 ετών φωτός από όπου θα πρέπει να προήλθε το σήμα. Και τώρα, τρία χρόνια μετά, καλούμαστε να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μιας αποστολής εντοπισμού του πλανήτη, με την φυλή που χάθηκε μέσα στον πόνο, και να ανιχνεύσουμε την ιστορία τους.

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου τέσσερεις ώρες, πράγμα ασύλληπτο για σύνδεση τόσων ειδικευμένων εγκεφάλων, και ελέγχθησαν όλες οι προετοιμασίες που είχαν γίνει. Ορίστηκε αναχώρηση σε 28 μέρες και αποφασίστηκε να συμμετάσχω, ως το τελευταίο πράγμα που θα έκανα πριν μεταφέρω την συνείδησή μου στον Ζωντανό Πλανήτη με το Ον.


space_1999_ultra_probe_takeoff_v4c_by_quasihedron-d5677c4Οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Τα τρία σκάφη που θα αποτελέσουν την αποστολή είναι το μητρικό με το επιστημονικό προσωπικό και δύο σκάφη συνοδείας.

Τα σκάφη συνοδείας θα παραμένουν προσδεδεμένα στο μητρικό σε ασφαλείς σφραγισμένες αποβάθρες κατά την πραγματοποίηση των αλμάτων και θα αποσυνδέονται μόνο για λόγους έρευνας του διαστημικού χώρου.

starshipΤο ένα από τα σκάφη συνοδείας θα λειτουργεί ως αποθήκη τροφίμων και ανακύκλωση απορριμάτων ώστε να ανακτάται και πάλι τροφή και νερό και το δεύτερο είναι το επιστημονικό εργαστήριο που εκτός των άλλων διαθέτει μεγάλες κεραίες (πολλών χιλιομέτρων) για ανίχνευση εγκεφαλικών σημάτων χαμηλής συχνότητας. Το σκάφος εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ένα από τα ισχυρότερα κατασκευασμένα διαστημικά τηλεσκόπια με τεχνητή σκίαση ηλιακού δίσκου για οπτική ανίχνευση πλανητών.

Το μητρικό σκάφος είναι και εργαστήριο συντήρησης κι επισκευών, καθώς και χώρος προστασίας και άμυνας, διαθέτει δύο σκάφη μεταφοράς προσωπικού, τέσσερα ιονόπτερα προσεδάφισης, εκτοξευτήρες μικρών πυρηνικών βλημάτων και έξι αναχαιτιστικά μονοθέσια με πανίσχυρα laser και σωλήνες εκτόξευσης αυτοκατευθυνόμενων πυραύλων.

project-icarus-starfinder-deΕπίσης διαθέτει δύο ακαταμάχητα όπλα. Το πρώτο είναι σύστημα εμφύτευσης πυρηνικού με μικρο-άλμα, με το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πυρηνικό όσο κοντά θέλουμε σε εχθρικό σκάφος με υπολογισμένο άλμα στο χωρόχρονο, ακόμα και μέσα στο κήτος του και το δεύτερο είναι αυτό που θα ονομάζαμε στιγμιαία επιστροφή, δηλαδή με το πάτημα ενός κουμπιού όλος ο μικρός μας στολίσκος επιστρέφει αστραπιαία εκεί από όπου έκανε το τελευταίο άλμα, οπότε εξαφανίζεται από το εχθρικό σημείο. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι φυλές θα συναντήσουμε σε ένα τόσο μακρινό ταξείδι στα δισεκατομμύρια των κόσμων του Γαλαξία.

Ο στολίσκος βρίσκεται πλέον ολοκληρωμένος κι έτοιμος έξω από το ναυπηγείο, σε τροχιά γύρω από τον Πούρμα, το μεγάλο φεγγάρι του Κέρουα. Τα ιονόπτερα προσωπικού άρχισαν να μεταφέρουν πρώτα το πλήρωμα, το προσωπικό υποστήριξης, τους χειριστές των συστημάτων άμυνας και τελευταίο το επιστημονικό προσωπικό. Κι εμένα, φυσικά, τον γηραιότερο της αποστολής. Αριθμούσαμε 3200 μέλη, περίπου.


Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και ο υπολογιστής πτήσης έδωσε τις πρώτες συντεταγμένες άλματος 1,2 έτη φωτός μακριά προς την κατεύθυνση της δεύτερης σπείρας του Διπλού Δράκοντα.

Γαλαξία, ερχόμαστε!

(Απόσπασμα μνήμης Ε1:
Τελευταίο Ταξείδι.
Προετοιμασία)

(συνεχίζεται)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s