“A’ Angel: αυτή τελικά είναι η A’ angel”

“Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε 3 μήνες μετά στο σπίτι της, φαινομενικά ήρεμη..” – από την Πέμη Γκανά

colors_by_numyumy-da67pr2
“Η διπολική διαταραχή είναι μια ψυχική ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από βίαια επεισόδια μανίας και κατάθλιψης.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο ασθενής μπορεί να έχει υπερβολική αίσθηση υπεραξίας του εαυτού του που μπορεί να φτάσει σε παραληρητικές ιδέες μεγαλείου, π.χ ο ασθενής πιστεύει πως διαθέτει ειδικές δυνάμεις ικανές να σώσουν τον κόσμο. Ορισμένοι ασθενείς περνούν πολύ γρήγορα από την ευφορία και την αυξημένη τάση για βοήθεια και αλτρουισμό στον θυμό και στις επιθέσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα.”Όπως η ασθενής Α.α…
Φαινομενικά απολύτως υγιής, με εξαιρετική απόδοση στο σχολείο, το πανεπιστήμιο και την δουλειά.
Τίποτα δεν προμήνυε το βαρύ αυτό ψυχωτικό επεισόδιο μέχρι τα 35 χρόνια της όπου και γέννησε την κόρη της. Στην διάρκεια της κύησης παρατηρήθηκαν ήπιες εναλλαγές της διάθεσης και σε καμία περίπτωση κατάθλιψη. Αξιολογήθηκαν από τον μαιευτήρα της ως ελάσσονος σημασίας.
Κατά την διάρκεια της λοχείας η Α.α είχε το πρώτο μεγάλης έντασης ψυχωτικό επεισόδιο.
Πίστευε πως έβλεπε και συνομιλούσε με κάποιον Κεντρικό, μάλιστα ζητούσε συνεχώς αποτελέσματα εξετάσεων και “βιορυθμούς”. Μιλούσε δυνατά και γρήγορα, ο λόγος της ήταν γεμάτος ασυνάρτητα λογοπαίγνια και σύντομα έγινε εχθρικός. Διατεινόταν πως ήταν μια σούπερ ήρωας επιφορτισμένη με το βαρύ έργο της σωτηρίας του Πλανήτη και των Ανθρώπων.
Κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να απομακρυνθεί το παιδί της για να προστατευτεί από την μητέρα. Η μητέρα τότε ανέπτυξε μια φοβερή εμμονή για τον σύζυγό της. Άρχισε να έχει εξουσιαστική συμπεριφορά και έντονη σεξουαλική υπερδραστηριότητα. Όταν δε οι επιθυμίες της ασθενούς δεν τύγχαναν της δέουσας προσοχής εκείνη εκδήλωνε έντονη δυσφορία και επιθετικότητα.
Εισήχθη εσπευσμένα σε ψυχιατρική κλινική…
Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε 3 μήνες μετά στο σπίτι της, φαινομενικά ήρεμη. Σταδιακά και κάτω από παρακολούθηση επιτράπηκε η επανασύνδεση με την κόρη της κάτω από την κοινή επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού, ψυχοθεραπευτή, καθώς και των γονιών της.
Ο σύζυγος ένα χρόνο μετά ζήτησε διαζύγιο, και εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία.
Η Α.α έδειχνε να έχει σταθεροποιηθεί.
Δούλεψε σαν πωλήτρια σε κεντρικό κατάστημα των Αθηνών, δουλειά που δεν απαιτούσε ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες.
Η ασθενής πίστεψε πως έγινε καλά. Σταμάτησε απότομα την φαρμακευτική αγωγή, ενώ προσποιήθηκε πως εξακολουθούσε να την λαμβάνει…
Σταδιακά άρχισε να έχει σημαντικές μεταβολές όρεξης, διάσπαση προσοχής, και μειωμένη ανάγκη για ύπνο.
Άρχισε να παρακολουθεί τον πρώην σύζυγό της. Πίστεψε πως ήταν η αρχαία θεότητα Ήρα και εκείνος ένας άγνωστος κοινός θνητός. Τον ακολουθούσε παντού, και όσο εκείνος προσπαθούσε να την αποφύγει τόσο εκείνη θύμωνε.
Προσπάθησε να βάλει φωτιά στην πολυκατοικία που ο πρώην σύζυγός της διέμενε. Ευτυχώς οι ένοικοι το κατάλαβαν έγκαιρα και η φωτιά εύκολα περιορίστηκε.
Στο ταραγμένο μυαλό της πίστεψε πως έσωσε χιλιάδες ανθρώπους από έναν φλεγόμενο ουρανοξύστη της Ιαπωνίας.
Ο πρώην σύζυγος πήρε την επιμέλεια της κόρης τους και ενώ είχε ήδη εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία για τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρική κλινική η ασθενής Α.α επιτέθηκε με μαχαίρι στον σύζυγο και την κόρη τους…
Δυστυχώς, κατέληξαν και οι δυο.Η ασθενής Α.α νοσηλεύεται ακόμη και σήμερα 3 χρόνια μετά την δολοφονία, έχοντας μερική συνείδηση του περιστατικού. Εξ αλλού αγνοεί πως είχε μια κόρη και το μόνο που γνωρίζει είναι πως σκότωσε τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και την ερωμένη του, σε κάποιο απαγορευμένο ταξίδι στο παρελθόν, και αφού είχε ξεγελάσει τον Κεντρικό, τους βιορυθμούς της, και τους Ανένταχτους.


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s