Ζωντανός στην Κόλαση

Μερικές φορές είναι πολύ δυσάρεστο να αναβιώνεις στιγμές του παρελθόντος, ειδικά αν δεν είναι δικές σου. -από τον Αστροβάμονα

(…συνέχεια από απόσπασμα μνήμης Ε3)

Σε 22 ώρες θα δεχόμασταν το πρώτο κύμα εγκεφαλικών κυμάτων από την πυρηνική έκρηξη που έκαψε την πόλη Ραντίνα με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Βρισκόμασταν σε απόσταση 105,04 έτη φωτός από το πλανητικό μας σύστημα και ο πλανήτης μας ήταν μάλλον δυσδιάκριτος, ακόμα και για το τηλεσκόπιό μας, μόλις μια μικροσκοπική κουκκίδα που περιφέρεται στην τέταρτη τροχιά από τον κίτρινο νάνο Κέρουα, ένα άστρο σχεδόν αόρατο στο γυμνό μάτι από αυτή την απόσταση.

Η διαδικασία υπολογισμού του άλματος με extrapolation, σε περιοχή του χωρόχρονου που δεν είχαμε προηγουμένως επισκεφθεί αποδείχθηκε αρκετά ακριβής με μικρή απόκλιση που όπως είπε η ομάδα πλοήγησης, οφείλονταν σε μικροδιακυμάνσεις της βαρύτητας καθώς προσεγγίζαμε τον γίγαντα των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων πλανητικών συστημάτων, τον δεύτερο σε μέγεθος γαλαξία του τοπικού γαλαξιακού σμήνους.

four-planet-system-130ly-awayΑργά και σταθερά, το σκάφος εργαστήριο απομακρύνθηκε από το μητρικό, άπλωσε τις κεραίες του σε μήκος χιλιομέτρων και ξεδίπλωσε το κάτοπτρο του τηλεσκοπίου, σημαδεύοντας τον πλανήτη μας και σκιάζοντας με τον ρομποτικό του δίσκο τον ήλιο του Κέρουα, ώστε να έχει ευδιάκριτη εικόνα των πλανητών του (μοιάζει με την διπλανή εικόνα αλλά σε πολύ καλύτερη ανάλυση).

Αυτή την φορά, τα εγκεφαλικά κύματα από τους προγόνους μας που πέθαιναν δεν θα μετατρέπονταν σε ήχο και δεν θα ήταν προσιτά ούτε στα αυτιά ούτε στους εγκεφάλους των μελών του πληρώματος. Μόνο ο υπολογιστής θα τα κατέγραφε και οι ειδικοί επιστήμονες θα τα ανέλυαν ώστε να έχουμε μια άμεση και λεπτομερή εικόνα πώς θα ήταν αντιληπτή μια τέτοια μαζική εξόντωση από αυτή την απόσταση.

Το βασάνιζα ώρες με το μυαλό μου. Ήθελα να ζήσω την καταστροφή της πόλης μου, της Σιναβάλντα, για άλλη μια φορά. Ήξερα όλες τις αντιρρήσεις αλλά δεν θεωρούσα ότι ήταν κάτι που θα έκανε ζημιά στον εγκέφαλό μου. Πέρα από την οδύνη ενός τέτοιου βιώματος.

images

Τελικά, επικοινώνησα με την επιστημονική ομάδα των νευροερευνητών. Τους ζήτησα να περάσουν τα σήματα από την Σιναβάλντα, όσο αμυδρά και αν ήταν, ανεπεξέργαστα στην προσωπική μου ασύρματη διεπαφή. Άκουσα αρνήσεις, αντιρρήσεις, φόβους, επιφυλάξεις, θεωρίες, αλλά παρέμεινα ανυποχώρητος. Τελικά συμφώνησαν με τον όρο να βρίσκεται δίπλα μου μέλος της ιατρικής ομάδας. Δέχτηκα τον όρο τους με τη σειρά μου.

Ολοκληρώθηκε η λήψη των σημάτων από την δεύτερη πόλη και με ενημέρωσαν με νοητικό μήνυμα ότι σε 34 χιλιοστά της ώρας θα λαμβάναμε τα σήματα από την Σιναβάλντα. Έκανα νόημα στον γιατρό που ήταν στο δωμάτιό μου και έγειρα την πολυθρόνα μου σε ημικλινή θέση.

S300Περίμενα με ανυπομονησία την αναβίωση από στιγμή σε στιγμή. Έκλεισα τα μάτια και ανάσανα. Εικόνες από την πόλη μου όπως την είχα ζήσει μικρό παιδί άρχισαν να έρχονται στο νού μου.

Είχα την αίσθηση ότι περπατούσα σε ένα πάρκο όταν, ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα στον ουρανό. Eίδα τις κυματιστές γραμμές από τις πυρηνικές βόμβες που κατέβαιναν και άλλες, αναχαιτιστικές, που ανέβαιναν να τις συναντήσουν.

Ο ουρανός γέμισε εκρήξεις και τρομερός φόβος μου έκοψε την ανάσα. Δύο από τις βόμβες συνέχιζαν να κατεβαίνουν ανενόχλητες από τα αντιεροπορικά.

b2b0c-dead1

Η εικόνα άσπρισε απότομα. Αφόρητο κάψιμο απλώθηκε στο κορμί μου και, για μια στιγμή, ο πόνος ήταν τρομερός. Ένα ουρλιαχτό ξέφυγε από το στήθος μου καθώς, στιγμιαία, παρατήρησα τη σάρκα μου να σκάει και το αίμα της να βράζει. Έχασα τις αισθήσεις.

(Απόσπασμα μνήμης Ε4:
Τελευταίο Ταξίδι.
Θάνατος)

(συνεχίζεται)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s