«Τέλος Εποχής»

«Ο ανιχνευτής, όταν αναδύθηκε από την μαύρη τρύπα, έτρεχε, σε σχέση με το σκάφος μας, με 1/32 της ταχύτητας του φωτός».
– γράφει ο Αστροβάμων

gravity_probeΧάσαμε άλλες 5 μέρες προσπαθώντας να «συλλάβουμε» τον βαρυτικό ανιχνευτή και να τον φέρουμε στο σκάφος για μελέτη. Χρειάστηκε να στείλουμε αυτόματο όχημα συλλογής στην προέκταση της τροχιάς του ανιχνευτή.

Ο ανιχνευτής, όταν αναδύθηκε από την μαύρη τρύπα, έτρεχε, σε σχέση με το σκάφος μας, με 1/32 της ταχύτητας του φωτός. Ακολουθούσε μια τροχιά που, στο κοντινότερο σημείο της, θα περνούσε σε απόσταση 7,5 ωρών φωτός από εμάς.

Το αυτόματο όχημα δεν θα μπορούσε να περιμένει κανενός είδους τηλεχειρισμό ή διόρθωση από μας κατά την διάρκεια του εγχειρήματος. Σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί του έπρεπε να περιμένουμε 7,5 + 7,5 ώρες τουλάχιστον, για να μάθουμε την απάντηση.

Έτσι, εστάλη πλήρως αυτόνομο όχημα με ανεξάρτητη τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να κάνει όλους τους απαραίτητους χειρισμούς με δικές της αποφάσεις.

Το όχημα συλλογής έκανε άλμα για να βρεθεί σε τροχιά συνάντησης. Κατόπιν, επιταχύνθηκε για 2 μέρες, με επιτάχυνση 6-πλάσια της επιτάχυνσης βαρύτητας στην επιφάνεια του πλανήτη Κέρουα κι έφθασε να τρέχει με την ίδια ταχύτητα με τον ανιχνευτή.

Αφού τον προσέγγισε αργά-αργά, τον «συνέλαβε» και μετά χρειάστηκε άλλες δύο μέρες για να κάνει αναστροφή και να επιβραδυνθεί.

Όταν σταμάτησε να κινείται σε σχέση με εμάς, έκανε άλμα προς το σκάφος μας και την θυρίδα εισόδου. Η όλη διαδικασία άλματος – επιτάχυνσης – σύλληψης – επιβράδυνσης – άλματος επιστροφής, διήρκεσε 5 μέρες.

Ο ανιχνευτής παρέδωσε τα δεδομένα που είχε αποθηκεύσει ακολουθώντας μέσα στην τρύπα την ίδια περίπου τροχιά που θα ακολουθούσαμε κι εμείς αν θα είχαμε κάνει το άλμα.

Στην συνέχεια, μέσω μικροσκοπίας ατομικής κλίμακας, πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο καταπόνησης και μεταβολών της μοριακής, ατομικής και κρυσταλλικής δομής όλων των στοιχείων του.

Τα δεδομένα εισήλθαν στο νευρωνικό του σκάφους, αναλύθηκαν και την 6η μέρα, επιτέλους, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη συνεδρίαση μέσω νευρωνικής διεπαφής, όλων των ενεργών μελών του πληρώματος.

Ήταν μια συνεδρίαση που τα -νοητικά- πρακτικά της εστάλησαν στο Κεντρικό Συμβούλιο με ένα από τα τελευταία «ταχυδρομικά» μικροσκάφη και θα έμεναν στην ιστορία του Κέρουα ως η αρχή της Νέας Εποχής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.