“Καταμεσής της άνοιξης”

“Λιμνάζει και η επιθυμία μέσα στο βλέμμα σου. Σε κούρασε η πικρή, από την αρμύρα, γεύση. Κι έχεις τόση θάλασσα ακόμη μπροστά σου. Απέραντη όπως τα όνειρα.” – από τη Ρένια Παπαματθαίου

spring_celebration_by_lavaspawn-d4y1t53.jpg
…Και ήταν πικρή της άνοιξης η γεύση. Όμοια με την μυρωδιά της κομμένης μαργαρίτας. Και τώρα κοιτάς κάτι αόριστο στο βάθος της θάλασσας. Και απαθής θα γλείφεις την αρμύρα της. Θα γεμίσεις τις τσέπες με βότσαλα και μετά θα φτιάχνεις κύκλους στη γαλάζια επιφάνεια και θα μένεις ακίνητος μέχρι να τους δεις ν απλώνονται και να σβήνουν μαζί με το βλέμμα σου.Κυριακάτικες απογευματινές συνήθειες. Χρόνων πολλών Κυριακάτικες απογευματινές συνήθειες. Και ίσως λαχταράς να μετακινηθείς. Ίσως να ποθείς μια άλλη θέση. Λιμνάζει και η επιθυμία μέσα στο βλέμμα σου. Σε κούρασε η πικρή, από την αρμύρα, γεύση. Κι έχεις τόση θάλασσα ακόμη μπροστά σου. Απέραντη όπως τα όνειρα.

Ανηφορίζει η ψυχή σου αθόρυβα προς τα πάνω μαζί και η ματιά σου. Κυριακάτικες απογευματινές συνήθειες καταμεσής της Άνοιξης. Κι αφήνει η Δύση τα χρωματιστά υπολείμματά της.

Και ψάχνεις να βρεις τις λέξεις ανάμεσα στο κύμα, στην άμμο, μέσα στα χαλίκια, να τις φορτώσεις και να ταξιδέψεις μαζί τους σε άγονη γραμμή.


 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.