Ένας πλανήτης, αλλιώτικος! (Μέρος Α’)

Όσο πλησιάζαμε, τόσο πιό έντονα γίνονταν τα εγκεφαλικά κύματα και τόσο περισσότερο έμοιαζε να ήταν ένα και μοναδικό νοήμον όν που τα εξέπεμπε. -από τον Αστροβάμονα.

red-dwarf-3-planets-2Εξερευνώντας γειτονικά άστρα, είχαμε πλησιάσει αρκετά στο Ηλιακό σύστημα 928 του μικρού ανοιχτού σμήνους Ποσειδίη, στην εξώτερη περιφέρεια του Κέλιν, του Σμήνους μας, όταν οι ανιχνευτές μας έπιασαν σταθερή αδύναμη εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από τον τέταρτο πλανήτη του. Τα σήματα είχαν σχεδόν απόλυτη ομοιότητα με τα κύματα των εγκεφαλικών εκπομπών.

Ο 928-Ποσειδίη είναι ένας πολύ μικρός ήλιος, περίπου το 30% του ήλιου σας, πορτοκαλοκίτρινος σε απόχρωση, με επιφανειακή θερμοκρασία 3200 βαθμούς της δικής σας κλίμακας Kelvin και περιφέρεται γύρω του ένα πλανητικό σύστημα με έναν καυτό γιγάντιο πλανήτη, διπλάσιο από τον Δία σας, συνοδό του πορτοκαλί ήλιου σε κοντινή τροχιά, κι άλλους οκτώ με φθίνον μέγεθος μέχρι τον μακρινότερο που είναι καλυμμένος με παχύ στρώμα πάγου, μικρός όσο ο δικός σας Ερμής.

Στρέψαμε τους ανιχνευτές μας προς το πλανητικό σύστημα κι αρχίσαμε να καταγράφουμε σήματα. Είχαν την μεταβλητότητα και το τεράστιο πλήθος συνιστωσών υψηλής συχνότητας, χαρακτηριστικά νοήμονος όντος καθώς και την ένταση και την έλλειψη διασποράς σαν να ήταν εκπομπή ενός μόνο εγκεφάλου.

Απίστευτο, ένας τέτοιος εγκέφαλος, που θα ήταν ανιχνεύσιμος 1,2 έτη φωτός μακριά, θα πρέπει να κατανάλωνε πολλά μεγαβάτ -κατά το γήινο σύστημα μονάδων- για να λειτουργήσει και να σκεφτεί!

Πανικός επεκράτησε στο εξερευνητικό σκάφος. Κλήθηκε έκτακτη συνέλευση των επιστημονικών ομάδων και αποφασίστηκε να ολοκληρώσουμε τάχιστα την έρευνα μετάλλων στο αστρικό σύστημα 933-Ποσειδίη όπου βρισκόμασταν και να αναχωρήσουμε άμεσα για τον 928.

Ζητήσαμε από τις ανιχνευτικές μονάδες να μαζέψουν τις συσκευές που τοποθέτησαν στους πλανήτες σε τροχιά και να επιστρέψουν στο μητρικό σκάφος το συντομότερο.

Χρειάστηκαν περίπου τρεις κοινές ημέρες για να συγκεντρωθούν όλα τα μηχανήματα που είχαμε απλώσει στο σύστημα 933 και να ασφαλίσουμε το σκάφος. Ήδη οι υπολογιστές, μάς είχαν δώσει σχέδιο μεταβάσεων με αναπροσδιορισμό παραμέτρων θέσης σε κάθε άλμα.

Δεν διακινδυνεύαμε μεγάλα βήματα γιατί η περιοχή ήταν αχαρτογράφητη και κανείς δεν θα ήθελε να υλοποιηθούμε ξαφνικά στο πυρακτωμένο εσωτερικό ενός πλανήτη ή ενός ήλιου. Σε κάθε βήμα, όμως, και μέχρι να επαληθευθεί το επόμενο, θα ανιχνεύαμε ξανά τον χώρο για σήματα ώστε να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για όντα πάνω στον συγκεκριμένο πλανήτη.

Περιττό να πώ ότι όσο πλησιάζαμε, τόσο πιό έντονα γίνονταν τα εγκεφαλικά κύματα και τόσο περισσότερο έμοιαζε να ήταν ένα και μοναδικό νοήμον όν που τα εξέπεμπε. Και πρέπει να ήταν πραγματικά τεράστιο. Η αδημονία μας να φτάσουμε μας είχε κάνει όλους να υπερλειτουργούμε νευρικά.

blue_planet_spacescape_by_joeshmoe59697Η Μαρίγια, η επικεφαλής της ομάδας των βιολόγων, κάθε τρείς και λίγο, μας παρουσίαζε και μια διαφορετική ιδέα για το τί μορφή και τι μέγεθος θα έπρεπε να έχει το ον. Και πόση τροφή θα έπρεπε να καταναλώνει για να σκέφτεται και μόνο.

Οι ηλεκτρονικοί -αντίθετα- μιλούσαν για το ενδεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης, τοποθετημένης εκεί από κάποιον άγνωστο και ίσως ήδη κατεστραμμένο πολιτισμό, αλλά σκόνταφταν στο γεγονός ότι τα σήματα είχαν ξεκάθαρη βιολογική υπογραφή.

Στο τετραήμερο που μας πήρε για να προσεγγίσουμε τον τέταρτο πλανήτη, οι υποθέσεις μας ήδη μετρούσαν πάνω από δεκαπέντε με επικρατέστερες αυτή του γιγάντιου όντος, αυτή του συντονισμού εγκεφάλων μεγάλου μέρους των ειδών του πλανήτη σε έναν ενιαίο νού ανοιχτής δομής και αυτή της βιολογικής μεν, τεχνητής δε, νοημοσύνης.

Στο μεταξύ, πριν το προτελευταίο άλμα, οι ανιχνευτές, μας ενημέρωσαν ότι εκτός από το ένα και ισχυρό σήμα, υπήρχαν κι εκατομμύρια ασθενικά, κάτι που δήλωνε ότι ο πλανήτης ήταν βιολογικά ενεργός, γεμάτος ζωή.

Επιτέλους μπήκαμε σε τροχιά γύρω από τον 928-4. Κι αυτό που αντικρίσαμε μας έκανε να αναρωτιόμαστε για ώρα πολλή, μήπως ήρθαμε σε λάθος πλανήτη. Όμως οι ανιχνευτές επέμεναν. Έσφυζε από ζωή και διαφεντεύονταν από μία, τεράστια νοημοσύνη.

(Συνεχίζεται…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s