Στη δίνη του απόλυτου εφιάλτη (A’)

Θα ειδοποιήσω τον προϊστάμενο αξιωματικό. Στο μεταξύ χρησιμοποιείστε όλα τα πειραματόζωα που διαθέτουμε για να παράξετε ποσότητες από το βακτήριο αυτό.” – από τον Αστροβάμονα

polluted-water

Είχα ιδρώσει από την προσπάθεια. Έσκαβα από τα χαράματα και είχε πάρει μεσημέρι. Στάθηκα να πιω λίγο νερό και να ανασάνω. Είχα φτάσει σε βάθος περίπου 8 μέτρων και τα τοιχώματα του λάκκου είχαν αρχίσει να δείχνουν υγρά. Επιτέλους, λίγο ακόμα και θα άγγιζα τον υδροφόρο ορίζοντα.
Θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για όλη την ομάδα.
Νερό, καθαρό νερό. Χωρίς να αναγκαζόμαστε να το βράζουμε! Αν και θα το βράζουμε για να είμαστε σίγουροι…Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


-Μπορώ να πώ ότι μάλλον το πετύχαμε. Φώναξε τον Καθηγητή.
-Κύριε Καθηγητά, έρχεστε στο μικροσκόπιο;
-Δείτε. Διαλύει την κυτταρική μεμβράνη κάθε κυττάρου γύρω του και χρησιμοποιεί το κυτταρόπλασμα ως πρώτη ύλη για να αναπαραχθεί με διχοτόμηση.
-Καταπληκτικό βακτήριο. Και μόνο τα ομοειδή κύτταρα δεν διασπά. Η κυτταρική μεμβράνη που φτιάχνει δεν διασπάται από άλλα βακτήρια, τα οποία επίσης πέφτουν θύματα στην αδηφάγα ορμή του.
-Κι έχει ένα εκπληκτικό παλ μπλέ χρώμα!
-Δοκίμασες να φέρεις ποντικό σε επαφή με τα βακτήρια;
-Μάλιστα κ. Καθηγητά. Ελάτε να δείτε το αποτέλεσμα.
-Εδώ, του ποντικού, του βάλαμε βακτήρια στο τρίχωμα πίσω από τον σβέρκο. Φαίνεται υγιής.
-Εδώ τα βάλαμε στο νερό που πίνει. Φαίνεται, ζαρωμένος, φοβισμένος και βγάζει μικρές υπερηχητικές κραυγές πόνου, όπως δείχνει το μόνιτορ.
-Κι εδώ που βλέπετε μια μπλέ ζελατινώδη μάζα να βγαίνει από το κουφάρι, τα βάλαμε με ένεση μολυσμένου ορού. Πολλαπλασιάζονται σε τρομερούς ρυθμούς.
-Και βέβαια! Αφού εκμεταλλεύονται έτοιμο κυτταρόπλασμα και έχουν το μισό DNA από ότι τα υπόλοιπα κύτταρα στον πλανήτη. Μόνο τον κώδικα παραγωγής ενζύμων διάσπασης των άλλων κυττάρων και τον κώδικα ανάπτυξης κι αναπαραγωγής!
-Κι εδώ βλέπετε τον σταδιακό θάνατο αυτών των βακτηρίων όταν τα ρίξαμε στο θαλασσινό νερό, επειδή, λόγω ώσμωσης, στερούνται γρήγορα ζωτικού νερού από το κυτταρόπλασμά τους.
-Έλεγχο αντοχής στα αντιβιοτικά;
-Εκτός από αυτό που χρησιμοποιούμε για τα νοσοκομειακά βακτήρια, τα περισσότερα από τα ευρείας χρήσης αντιβιοτικά δεν καταφέρνουν να διαπεράσουν ούτε να καταστρέψουν την μεμβράνη του βακτηρίου και αν κάποιο την διαπεράσει δεν μπορεί να κάνει ζημιά στο κύτταρο γιατί δεν παρεμβαίνει στις εντελώς ιδιόμορφες κυτταρικές λειτουργίες αναπαραγωγής.
-Υπέροχα, είμαι περήφανος για σας. Θα ειδοποιήσω τον προϊστάμενο αξιωματικό. Στο μεταξύ χρησιμοποιείστε όλα τα πειραματόζωα που διαθέτουμε για να παράξετε ποσότητες από το βακτήριο αυτό. Και προσέξτε μην έρθετε σε επαφή μαζί του.

bacteria-in-lab

Χιλιάδες μικρά αυτοκινούμενα και αυτόνομα drones φτιαγμένα από πλαστικό, αθόρυβα και αόρατα στα ραντάρ, εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες και μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας, φορτωμένα με σφαιρίδια γεμάτα με το φονικό βακτήριο, έφυγαν με κατεύθυνση τα φράγματα ύδρευσης, τους ταμιευτήρες πόσιμου νερού και τα ποτάμια του εχθρού.

Δύο βδομάδες αργότερα, είδαμε στους δέκτες μας, όλες τις μεγάλες εχθρικές πόλεις να ερημώνουν από κάθε μορφή ζωής μέσα σε τρεις πλήρεις ημερήσιους κύκλους. Είδαμε ζώα και ανθρώπους να πεθαίνουν ουρλιάζοντας και να μετατρέπεται η σάρκα τους σε γαλάζια ζελατινώδη μάζα που κυλούσε στους υπονόμους σε ρυάκια, ειδικά αν τύχαινε να βρέχει.

Colony of pathogen bacterias - 3d render
Το θέαμα προκάλεσε φρίκη σε όλους μας. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι κι αμέτρητα ζώα αφανίστηκαν σε τρείς, μόλις, μέρες.

Όταν τα συμπτώματα γίνονταν έκδηλα, οι επιστήμονες του εχθρού είχαν μόλις μία ώρα για να αντιμετωπίσουν το αόρατο τέρας που γέννησε η φονική μας οργή ως απάντηση στις πυρηνικές βόμβες που έριξαν σε οκτώ πόλεις μας.
brett-coleΚι ο θάνατος βασανιστικός κι αναπόφευκτος. Δεν πρόλαβαν να μάθουν καν τι τους βρήκε. Δεν έμεινε ούτε κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί την παράδοσή τους. Όλη η ήπειρός τους κηρύχθηκε επικίνδυνη ζώνη κι απαγορεύθηκε να προσεγγίζουμε εκείνη την πλευρά του πλανήτη.

Σταδιακά, μέσα σε έξι μήνες η εχθρική γή είχε αποψιλωθεί πλήρως από κάθε μορφή ζωής, εκτός από το κυανό βακτήριο που κι αυτό πέθαινε μην έχοντας πια τι σάρκα να φάει. Κι έτσι σταμάτησε ο πόλεμος και όλοι όσοι απομείναμε, με σφιγμένες ψυχές και με εφιάλτες τις νύχτες, στρωθήκαμε στην δουλειά να ξαναφτιάξουμε τις πόλεις μας, να αναπτύξουμε πάλι το θαλάσσιο εμπόριο και να περιμένουμε, όσο χρειαζόταν, ώστε να γίνει ασφαλής η έρημη ήπειρος των πρώην εχθρών μας και να εξαπλωθεί ξανά χλωρίδα και πανίδα πάνω της ώστε να την κατοικίσουμε και πάλι .

Μόνο που δεν έγινε έτσι.

(συνεχίζεται…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s