The Walking dead: γιατί το λατρέψαμε.

«Οι δημιουργοί της σειράς βρήκαν έναν τρόπο να μεταφερθούμε σ΄αυτό ακριβώς το σκηνικό που εκείνοι ήθελαν και που ακριβώς κι εμείς θέλαμε και δε το ξέραμε…»
– γράφει η 
Μαρία Λυδία Κυριακίδου

 

the-walking-dead-season-5-trailer

Μιλάμε για μία από τις πιο εθιστικές τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια με εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλοκληρο τον κόσμο. Οι λόγοι; Πολλοί. Ευρηματικό σενάριο, ασυνήθιστη πλοκή, εξαίρετη σκηνοθεσία , καταπληκτικό κάστινγκ, με μια φωτογραφία να το συνοδεύει, ως αντίβαρο σε όλη την ασχήμια του γενικότερου σκηνικού, και με μια μοναδικά ιδιαίτερη μουσική επένδυση, που λειτουργεί ανάλογα με την περίσταση, μαγικά.

Όλα, σαν κομμάτια ενός παζλ, που έπεσαν στην θέση τους από έναν από μηχανής θεό, τη σωστή ώρα. Τόσο ταιριαστά. Κατά τη γνώμη μας, οι δημιουργοί της σειράς βρήκαν έναν τρόπο να μεταφερθούμε σ΄αυτό ακριβώς το σκηνικό που εκείνοι ήθελαν και που ακριβώς κι εμείς θέλαμε και δε το ξέραμε.

Μπήκαμε στα παπούτσια πολλών τυχαίων ιστοριών ανθρώπων, δηλαδή των «ηρώων» της σειράς, που κλήθηκαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, μέσα σε ένα απίθανο σενάριο ζωής , που απαντούσε στους χειρότερους εφιάλτες τους και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τρόπους διάσωσής τους. Μπήκαμε μέσα σε ιστορίες, που μας έκαναν να δακρύσουμε, να γελάσουμε,να αγαπήσουμε ή να λατρέψουμε να μισούμε.

walking-dead-blogrolljpg-0b1242_1280w

 

Με δυο λόγια, νομίζουμε πως  όσο κανείς το παρακολουθεί, αναρωτιέται τι σημαίνει «τέρας», ποιος είναι το «τέρας» και τελικά, έρχεσαι ο καθένας μας σε σε επαφή με το «τέρας» που κρύβει.

Αν είστε από αυτούς που δε την είδαν ακόμη ή που δε της έδωσαν μια  κανονική ευκαιρία, επανορθώστε άμεσα.

The Walking dead- First season’s trailer

»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.