Το Μουσείο Μυστήριων Αντικειμένων

» Είναι ένα προσωρινό μουσείο, που ζει για μια ημέρα σε διαφορετικά μέρη και καταστάσεις.» – από τον Αριστοτέλη Τριάντη

unnamed-1

Το μουσείο μυστήριων αντικειμένων (Mystery Things Museum),είναι κάτι που μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και είναι μια ιδέα του IdLab ενός Design studio που εδρεύει στο Μιλάνο και ειδικεύεται σε νέες μορφές εκπαίδευσης στρατηγικές επικοινωνίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μεγάλους οργανισμούς.


Περί τίνος πρόκειται όμως;

Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος πρόκειται για ένα μουσείο, που ο βασικός σκοπός του επικεντρώνεται σε τρία σημεία :

  • Είναι μια συλλογή μυστήριων αντικειμένων, που φαίνονται όμορφα και ενδιαφέροντα αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την λειτουργία και τον λόγο ύπαρξής τους.
  • Ένα μουσείο,που δημιουργείται και βασίζεται σε μια κοινότητα ανθρώπων, ένα μέρος που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, να δει τα συλλεχθέντα αντικείμενα αλλά και  να φέρει και ο ίδιος τα δικά του. Η ποσότητα και η ποιότητα της συλλογής αυξάνει με την πάροδο του χρόνου.
  •  Είναι ένα προσωρινό μουσείο, που ζει για μια ημέρα σε διαφορετικά μέρη και καταστάσεις. Ένα ταξιδεύον μουσείο με πολλαπλές στάσεις, μια ημέρα η νύχτα για κάθε στάση.Υπάρχουν επίσης κάποιοι κανόνες κριτήρια, που αφορούν στα ίδια τα αντικείμενα, ώστε να θεωρηθούν επιλέξιμα για την συλλογή του μουσείου.

unnamed

Ένας βασικός κανόνας, είναι να είναι “μυστήρια” , με τον τρόπο που έχει ήδη περιγραφεί. Πρέπει να είναι μικρά στο μέγεθος και να μπορούν να σταθούν σε μια επίπεδη επιφάνεια. Δεν πρέπει να είναι πολύτιμα σπάνια η ακριβά καθώς το μουσείο δεν παρέχει ασφάλιση.

Το μουσείο ταξίδεψε τελευταία μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου στην πόλη της νοτίου Ιταλίας Μάτερα, η οποία ανήκει στα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO και παρουσίασε την συλλογή του στο Matera Design Weekend στο Palazzo Lanfranchi.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Μυστήριων Αντικειμένων καθώς και οπτικό υλικό στους παρακάτω συνδέσμους :


– Facebook : Mystery Things Museum
– Instagram :Mystery Things Museum
– Website : Mystery Things Museum

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.