Το πιο μοναχικό πλάσμα στον κόσμο είναι μια μυστηριώδης φάλαινα. Το τραγούδι της ασυνήθιστο κι η ίδια άφαντη.

“”Οι ερευνητές ακούνε το ασυνήθιστο υψηλό σε τόνο τραγούδι της για πάνω από είκοσι χρόνια, χωρίς να μπορούν μέχρι και σήμερα να εντοπίσουν το ζώο.”

article-2366727-0A499E60000005DC-707_634x346Μια ομάδα επιστημόνων και δημιουργών ντοκιμαντέρ προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να βρεθεί στα ίχνη της πιο μοναχικής φάλαινας στον κόσμο. Η πορεία τους ξεκίνησε διασχίζοντας τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι ερευνητές ακούνε το ασυνήθιστο υψηλό σε τόνο τραγούδι της για πάνω από είκοσι χρόνια, χωρίς να μπορούν μέχρι και σήμερα να εντοπίσουν το ζώο.

Η άγνωστη φάλαινα, αποκαλέστηκε “μοναχική” γιατί φαίνεται να επικοινωνεί σε μια συχνότητα, η οποία δε χρησιμοποιείται από καμία άλλη φάλαινα στον Βόρειο Ατλάντικό Ωκεανό και ως σήμερα, δε πιστεύεται πως εξέλαβε και καμία ανταπόκριση  στις φευγαλέες φωνές της.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως το τεράστιο θηλαστικό, είναι μάλλον μια πτεροφάλαινα, αλλά θα μπορούσε να είναι και μια μπλε φάλαινα, ή ακόμη κι ένα υβρίδιο από δύο είδη φάλαινας.

Ήταν το πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α.  το οποίο ξεκίνησε να μεταφέρει τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού της φάλαινας στους επιστήμονες, στα τέλη του 1980, ένα τραγούδι που στοιχειώνει ακόμη και σήμερα τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού.


Πηγή

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.