«Chungking Express» (1994)

«Μία ιστορία για τις απατηλές προσδοκίες του έρωτα και την μοναξιά, που φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη τις άγρυπνες νύχτες του Hong-Kong.» 
– γράφει η Βαλεντίνα Κιαγιά

rexfeatures_390927lg

Σαν από ένα ξεχασμένο παρελθόν, γεμάτο χρώματα και φώς ξεπηδούν οι εικόνες του Kar-Wai Wong σε αυτή την ιστορία. Οι νύχτες είναι μεγάλες στον κόσμο αυτόν, οι πληγωμένες καρδιές θεραπεύονται δύσκολα και οι καινούργιοι έρωτες αργούν να εμφανιστούν.
Κάτω από τις φωτεινές επιγραφές της πόλης, ο χρόνος ξεγλιστράει ανάμεσα από φευγαλέα βλέμματα και τυχαίες κουβέντες, για να αφήσει, όπως μόνο αυτός ξέρει καλά, το δικό του σημάδι.
Οι χαρακτήρες, χαμένοι μέσα στον μικρόκοσμο τους αποζητούν μία δική τους στιγμή στην ιστορία που δεν σταματά ποτέ να γράφεται, μία στιγμή ολόδικη τους, γεμάτη πάθος και οικειότητα.
Εδώ, μέσα στις κλειστοφοβικές κουζίνες και κάτω από τα φθοριούχα φώτα, η μουσική αναλαμβάνει τον ρόλο του δραπέτη, του ταξιδευτή που μπορεί να περιορίσει τις άσκοπες σκέψεις και να πλάσει έναν κόσμο πιο ανεκτικό και κατάλληλο για βαθιές ανθρώπινες επικοινωνίες.
Μία ιστορία για τις απατηλές προσδοκίες του έρωτα και την μοναξιά, που φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη τις άγρυπνες νύχτες του Hong-Kong.
Όλα τα υπόλοιπα, τα αφήνω πάνω σας…


Τίτλος: «Chungking Express»
Σκηνοθεσία: Kar-Wai Wong
Πρωταγωνιστούν: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Chiu-Wai Leung
Έτος Παραγωγής: 1994
Χώρα Παραγωγής: Hong Kong, China

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.