Το συγκινητικό μήνυμα του Stephen Hawking για την κατάθλιψη

“Ένα συγκινητικό μήνυμα κατά της κατάθλιψης έδωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο  75χρονος  καθηγητής Αστροφυσικής Στίβεν Χόκινγκ.” – από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου


extra_large-1464383762-560-stephen-hawking-has-some-beautiful-advice-for-people-who-suffer-from-depression

Ένα συγκινητικό μήνυμα κατά της κατάθλιψης έδωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο  75χρονος  καθηγητής Αστροφυσικής Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Στίβεν Χόκινγκ, πάσχοντας για παραπάνω από 50 χρόνια από την νόσο του κινητικού νεύρωνα, η οποία και τον άφησε κινητικά ανάπηρο, όντας καλεσμένος σε διάλεξη την ημέρα των γενεθλίων του, δήλωσε: ” Οι μαύρες τρύπες δεν είναι τόσο βαμμένες μαύρες, όσο πιστεύεται. Δεν είναι οι αιώνιες φυλακές, όπως θεωρούσαν κάποτε. Τα πράγματα και  μπορούν να βγουν έξω από μια μαύρη τρύπα και, ενδεχομένως, να εισέρχονται σε νέο σύμπαν. Επομένως, αν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε μαύρη τρύπα, μην τα παρατάτε- υπάρχει έξοδος.”

desktop-1484066315

Στην ίδια διάλεξη μίλησε και η κόρη του, η οποία και δήλωσε πως ο πατέρας της έχει απίστευτη θέληση για ζωή κι ότι ο ίδιος, με τα λόγια του αυτά, δεν απευθύνεται μόνο προς όσους πάσχουν από κατάθλιψη, αλλά κι από οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ασθένεια ή δυσλειτουργία. “Έχει μια αξιοζήλευτη ικανότητα να συνεχίζει και μια ικανότητα να αθροίζει όλα τα αποθεματικά του, όλη του την ενέργεια, όλη του τη διανοητική συγκέντρωση και να τα πιέζει όλα μαζί προς τη θέληση να προχωρά.”

Όλοι μπορούμε να διδαχθούμε ένα δυο πράγματα από το παράδειγμα του Στίβεν Χόκινγκ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.