Η γυναίκα είναι ποίηση

“Η διαχρονικότητα μιας γυναίκας κρύβεται μέσα της. Αν θέλεις να αντικρίσεις την αφορμή της Δημιουργίας, κοίτα τα μάτια της.”- από τον Παναγιώτη-Θεοτόκη Λάκκα

apnee_by_kryseis_retouche-d5oijofΚάθε αλήθεια του κόσμου μιλά για μια γυναίκα. Η αρχή της ανθρώπινης ιστορίας είναι στα σπλάχνα της. Όταν αγγίζεις μία γυναίκα συντελείται κάτι μοναδικό. Φυσικά, δεν εννοώ να αγγίξεις το χέρι της ή, τη σάρκα της, η ψυχή της είναι το ζητούμενο.

Μέσα της θα αντικρίσεις την ιερότητα.
Ο τρόπος που ντύνεται, ο τρόπος που περπατά, αν έχει κυτταρίτιδα ή ραγάδες, είναι θέματα που αφορούν τις στήλες των περιοδικών και μόνο. Όμως, μια γυναίκα δεν είναι ποτέ ένα απλό εξώφυλλο, μια παροδική μόδα.

Η διαχρονικότητα μιας γυναίκας κρύβεται μέσα της. Αν θέλεις να αντικρίσεις την αφορμή της Δημιουργίας, κοίτα τα μάτια της. Όσα δεσμά και αν πρόσθεσε, η εκάστοτε κοινωνία στη γυναίκα, εκείνη, δεν μπορεί ποτέ να χάσει την αληθινή της ταυτότητα. Είναι εκείνη που γεννά τον κόσμο, εκείνη που φέρει μέσα της την ανάμνηση ενός χαμένου παραδείσου και ποιος είναι ικανός να της στερήσει αυτή την υψηλή θέση στον κόσμο; Κανείς, ούτε ο Θεός, αν πιστεύετε.

Καμία χυδαιότητα δεν μπορεί να τη ρίξει από το θρόνο της και όταν δακρύζει, είναι η βροχή για να έρθει στον κόσμο η άνοιξη, γιατί η γυναίκα, ακόμη κι αν πονά δε σταματά να δημιουργεί. Η γυναίκα είναι ποίηση. Πολλοί θα την θαυμάσουν, λίγοι θα την καταλάβουν, ακόμη λιγότεροι θα την νιώσουν. Όμως εκείνη δεν σταματά να υπάρχει, να εμπνέει, να ομορφαίνει τη ζωή, ευτυχώς.

Αν είσαι γυναίκα, πριν βγεις από το σπίτι, στάσου στον καθρέφτη και ίσιωσε το βλέμμα, τόνισε τα μάτια και ζύγισε την ψυχή σου. Ο κόσμος θέλει απλά την αλήθεια σου. Ο κόσμος θέλει Εσένα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.