Σκοτεινό το αντίο

“Τα φώτα, οι περαστικοί, τα τελευταία πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι. Oλα αχνά πρίσματα. Δεν έχουμε αντιληφτεί περί τίνος πρόκειται.”
– από τον Ευ Ρους

 

no_chance_of_escape_by_piddling-d3br8iv

Λίγο χώμα σηκώνεται στον αέρα.

Μια αχνή μουσική, ακούγεται από κάποιο μακρινό στέρεο. Μπορεί να είναι η ίδια η νύχτα και η ένταση της στιγμής που κάνει την ακοή μας να αυταπατάται. Δεν έχει σημασία. Η στιγμή συνεχίζεται σαν σεκάνς. Είναι λες και βλέπουμε από μία οθόνη. Δεν δίνουμε σημασία στις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Τα φώτα, οι περαστικοί, τα τελευταία πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι. Oλα αχνά πρίσματα. Δεν έχουμε αντιληφτεί περί τίνος πρόκειται. Το βλέμμα μας, κολλημένο στις δύο απροσδιόριστες μορφές Λες και αυτός που μοντάρει τη σκηνή, θέλει κάτι να προσέξουμε.

Ξαφνικά, απόκτούμε ήχο.
Η γυναίκα μιλάει: ”Απόψε θα φύγεις χωρίς εμένα. Πηνελόπη σε απομίμηση. Ξέρω δεν θα ξανά έρθεις. Φοβήθηκα τα χρώματα της νύχτας και τον καπνό του τελευταίου τσιγάρου. Τα μικρότερα πράγματα την στιγμή του αντίο, είναι που στοιχειώνουν περισσότερο. Βεγγαλικά σαν την πρώτη μας νύχτα. Θυμάσαι; Τώρα φεύγεις. Είπα… μόνο εσένα μπορώ να περιμένω. Μάταια. Γιατί άλλος εσύ δεν έχει υπάρξει. Θέλω να πέσω στο κενό μαζί με τον έρωτα μας.. Ιδανικά, εκεί θα ήθελα να κλείσω ότι ζήσαμε μαζί με το φιλί που δεν θα νιώσω. Ας αποχωριστούμε στο σκοτάδι, γι’ άλλο σκοτάδι, πιο βαθύ. Να ξέρεις πως είχα ένα πάντα να σου δώσω. Τώρα κλεισμένο σε ντουλάπι θα μείνει μαζί με το πρώτο γράμμα που μου έγραψες. Σ’ αγαπώ. Μην φύγεις. ‘

alas_my_lost_love_by_countelmo.png
Την στιγμή αυτή βλέπουμε τον άνδρα να δίνει στην γυναίκα ένα χαρτάκι και νωχελικά να απομακρύνεται δίχως να κοιτάξει διόλου πίσω. Ο άγνωστος που ορίζει τι βλέπουμε, κάνει ζουμ στο πρόσωπο της γυναίκας. Την βλέπουμε να διαβάζει το χαρτάκι.

Ένας λυγμός, κυλάει στο πρόσωπο της. Την ύστατη στιγμη έχουμε οπτική στο σημείωμα: ‘‘Είχαμε αποχωριστεί, πολύ πριν γνωριστούμε. Ευχαριστώ τον θεό της ποίησης για το λίγο που σ’ έζησα. Αντίο.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.