Η NASA δημοσίευσε χιλιάδες φωτογραφίες του πλανήτη Άρη

«Αυτές οι εικόνες απαθανατίζουν έναν κόσμο,που μοιάζει πολύ με τη Γη και με πολλούς τρόπους.» – από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

mars-dunes-460_981279c

 

Αν πριν μερικά χρόνια το ταξίδι στον Άρη ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας, πλέον αυτό δεν ισχύει.

Η NASA θέλει να φτάσει τον πλανήτη μέχρι το έτος 2033 – ένα σχέδιο που συμφωνήθηκε ήδη από το 2010. Αυτή η τεράστια επιχείρηση είναι το αποκορύφωμα των 40 ετών εξερεύνησης της επιφάνειας κάτω από την εκτέλεση και εποπτεία της NASA.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει συλλάβει εκπληκτικα στιγμιότυπα της επιφάνειας του πλανήτη εδώ και χρόνια. Αυτές οι εικόνες απαθανατίζουν έναν κόσμο,που μοιάζει πολύ με τη Γη και με πολλούς τρόπους. Όπως η Γη, έτσι κι ο Άρης είναι ο οικοδεσπότης διαφόρων φαραγγιών, κοιλάδων, αμμόλοφων αλλά και ερειπίων αρχαίων ποταμών.some-dark-rust-colored-dunes-in-russell-crater

Η ιδιωτική ανάδοχος εταιρεία, Lockheed Martin, βοηθώντας τη NASA για να φθάσει στον Άρη, είπε:

«Είναι το επόμενο μεγάλο άλμα της ανθρωπότητας. Και είμαστε πιο κοντά από ό, τι έχουμε φτάσει ποτέ. Η ιδέα είναι απλή: μεταφέρεις αστροναύτες  από τη Γη σε ένα εργαστήριο επιστήμης σε τροχιά γύρω από τον Άρη, όπου να μπορούν να εκτελούν σε πραγματικό χρόνο την επιστημονική έρευνα, να αναλύουν τα δείγματα χώματος και πέτρας   του Άρη  πέτρες και να επιβεβαιώσουν το ιδανικό μέρος για να προσγειωθούν ανθρώποι στην επιφάνεια του, τη δεκαετία του 2030.»

Με τα χρόνια πολλές διαστημικές αποστολές και ρόβερ έχουν φτάσει στο μακρινό πλανήτη για λόγους μελέτης. Ο Άρης είναι ο συνονόματος του θεού του πολέμου War και ο τέταρτος μακρινότερος πλανήτης από τον Ήλιο.

fajb_nasa_mars_11_aug2016

Πρόσφατα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μέταλλα του πλανήτη, περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η επιφάνεια του πλανήτη, κάποτε φιλοξενούσε ζωή. Επίσης, οι επιστήμονες έχουν  αποδείξει ότι άνθρωποι θα μπορούσαν να καλλιεργούν… πατάτες στις σκληρές συνθήκες του πλανήτη.

Η NASA έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες εντυπωσιακές εικόνες του «κόκκινου πλανήτη». Δείτε μερικές παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πηγή:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.