Αθανασία και νεότητα: η επιστήμη έσπασε το φράγμα του DNA

 

«Όπως με όλα τα πράγματα που φαίνονται απόλυτα στην επιστήμη, κάμπτουμε τους κανόνες και βρίσκουμε τρόπους για το πώς θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια.»
– από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

dna1.jpg

Το ζητημα της παράτασης της ζωής δεν είναι αστείο.

Αν λοιπόν γελούσατε με αυτό πριν μερικά χρόνια, τώρα καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε τα τελευταία νέα που αφορούν στο ζήτημα, γιατί δεν αποτελούν κάποιο ανέκδοτο, όπως φαίνεται.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής μηχανικός της Google, ο Ray Kurzweil,για το όλο και πιο δημοφιλές ζήτημα και μαζί του συμφωνούν ορισμένοι επιστήμονες.
Τι;
Ισχυρίζονται ότι είμαστε μόλις δεκάδες χρόνια μακριά από την απόλυτη έκρηξη της τεχνολογικής προόδου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το να γίνεσαι νεότερος αντί γηραιότερος, είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιδέα.
Κυριολεκτικά μιλώντας, το να επεξεργάζεσαι τα κύτταρα και το dna σου,ανανεώνοντας τα τελομερή, επιστρέφοντας σε μια νεότερη ηλικιακή κατάσταση, είναι κάτι το οποίο συμβαίνει τη στιγμή που μιλάμε.

DNA

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σας είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Το DNA σας  μπορεί είτε να γίνει γηραιότερο, είτε νεότερο.

Σήμερα μπορεί να προορίζεσαι για παράδειγμα,  να πεθάνεις στα 90, αλλά με τη σωστή διατροφή,άσκηση και διαλογισμό, ίσως ξαφνικά, να προορίζεσαι να πεθάνεις στα 91. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άμεση γενετική θεραπεία, δε μπορούν να μας επιτρέψουν να υπολογίσουμε για πόσο καιρό θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τη νεότητα ή την υγεία μας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όμως. Ο θάνατος δε θα είναι κάτι απόλυτο. Όπως με όλα τα πράγματα που φαίνονται απόλυτα στην επιστήμη, κάποτε κάμπτουμε τους κανόνες και βρίσκουμε τρόπους για το πώς θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια.

Καθώς η γη συνεργάζεται και υπολογιστική ισχύ συνεχίζει να διπλασιάζεται κάθε χρόνο, βιώνουμε μια επιτάχυνση αυτής της δυνατότητας.
Η παρακάτω εικόνα, από το βιβλίο του Kurzweil, «Η Μοναδικότητα είναι κοντά» προβλέπει τους υπολογιστές να αναπτύσσουν μεγαλύτερη ευφυϊα από αυτή των ανθρώπων και πράγματι, με την έλευση των κβαντικών υπολογιστών αυτό φαίνεται να συμβαίνει ήδη.

exponentialgrowthofcomputing-363843-12-1454359287298-n600

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών, έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη των τεχνολογιών της πληροφορίας και βοηθά τα ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης να εξαπλώνονται πολύ γρήγορα.

Όταν 3D εκτυπωτές μπορούν να εκτυπώσουν το φάρμακο με κωδικοποιημένα σχεδιαγράμματα, οι πληροφορίες για το πώς να δημιουργήσετε το φάρμακο ,γίνονται τόσο διαπραγματεύσιμες και σημαντικές όσο το ίδιο το φάρμακο.

Οπότε, αν τα καταφέρετε για άλλα είκοσι χρόνια, να ‘στε βέβαιοι πως η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που θα σας παρατείνει τη ζωή για άλλα είκοσι.
Μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια, η τεχνολογία θα σας βοηθήσει να ζήσετε για άλλα 40 χρόνια.

Και πάει λέγοντας.,

Μείνετε, λοιπόν, ήρεμοι και ζήστε εν ειρήνη ,σε μια μακρά και ευημερεύουσα ζωή.

Πηγή

  • minds.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αθανασία και νεότητα: η επιστήμη έσπασε το φράγμα του DNA

  1. Το βιβλίο «Μακάριοι οι θνητοί, γιατί είναι ακόμη ζωντανοί» ανοίγει κριτικά τον διάλογο γύρω από το ζήτημα της αθανασίας.

    https://www.magmabooks.gr/2018/10/17/%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%ba-%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%81-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84/

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.