Υβρίδιο ανθρώπου- χοίρου για πρώτη φορά στα εργαστήρια

 «Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει επιτυχώς ένα υβρίδιο ανθρώπου-χοίρου να εμφυτεύοντας ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα μέσα σε ένα χοίρο και πα αρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν.»- από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

download

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει επιτυχώς ένα υβρίδιο ανθρώπου-χοίρου να εμφυτεύοντας ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα μέσα σε ένα χοίρο και πα αρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν.Η διαδικασία προκαλεί τον ενθουσιασμό σε εκείνους που μπορεί να χρειαστούν μια μεταμόσχευση οργάνων, μιας που μπορούμε, εντελώς κυριολεκτικά, να μεγαλώσουμε τα όργανα που χρειαζόμαστε μέσα σε ένα μη ανθρώπινο ζώο.

Οι αριθμοί μας λένε ότι, κάθε 10 λεπτά,  ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στη λίστα  των ανθρώπων, που περιμένουν μεταμόσχευση οργάνων, ενώ κάθε μέρα 22 άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς να λαμβάνουν το όργανο που χρειάζονται.
Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά  αυτήν την περιπλοκότητα.

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει αυτό που είναι γνωστό ως χίμαιρα: ένας οργανισμός που περιέχει κύτταρα από δύο διαφορετικά είδη.

«Στους αρχαίους πολιτισμούς, οι χίμαιρες συνδέονταν με το Θεό», λέει ο αρχηγός της μελέτης Jun Wu του Ινστιτούτου Salk. Και συνεχίσει λέγοντας ότι  οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι «η χιμαιρική μορφή μπορεί να προφυλάξει τους ανθρώπους». Ίσως, με αυτή τη νέα δημιουργία,  να μπορούν πραγματικά.


Πηγή

  • Science.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.