Υβρίδιο ανθρώπου- χοίρου για πρώτη φορά στα εργαστήρια

 “Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει επιτυχώς ένα υβρίδιο ανθρώπου-χοίρου να εμφυτεύοντας ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα μέσα σε ένα χοίρο και πα αρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν.”- από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

download

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει επιτυχώς ένα υβρίδιο ανθρώπου-χοίρου να εμφυτεύοντας ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα μέσα σε ένα χοίρο και πα αρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν.Η διαδικασία προκαλεί τον ενθουσιασμό σε εκείνους που μπορεί να χρειαστούν μια μεταμόσχευση οργάνων, μιας που μπορούμε, εντελώς κυριολεκτικά, να μεγαλώσουμε τα όργανα που χρειαζόμαστε μέσα σε ένα μη ανθρώπινο ζώο.

Οι αριθμοί μας λένε ότι, κάθε 10 λεπτά,  ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στη λίστα  των ανθρώπων, που περιμένουν μεταμόσχευση οργάνων, ενώ κάθε μέρα 22 άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς να λαμβάνουν το όργανο που χρειάζονται.
Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά  αυτήν την περιπλοκότητα.

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει αυτό που είναι γνωστό ως χίμαιρα: ένας οργανισμός που περιέχει κύτταρα από δύο διαφορετικά είδη.

“Στους αρχαίους πολιτισμούς, οι χίμαιρες συνδέονταν με το Θεό”, λέει ο αρχηγός της μελέτης Jun Wu του Ινστιτούτου Salk. Και συνεχίσει λέγοντας ότι  οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι «η χιμαιρική μορφή μπορεί να προφυλάξει τους ανθρώπους». Ίσως, με αυτή τη νέα δημιουργία,  να μπορούν πραγματικά.


Πηγή

  • Science.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.