Κάρμα

«Συγχώρεση στο κάρμα σημαίνει: πηγαίνουμε στο θύμα, του ζητάμε συγγνώμη και το παρακαλούμε να μας συγχωρέσει. » – από την Αρετή Καμπίτση

 

thepathofkarma_by_mr_frenzy-d6l5xmz

Αυτή τη φορά θα γράψω κάτι διαφορετικό. Δεν θα γράψω μια μικρή ιστορία ούτε ποίημα. Θα γράψω για κάτι επίκαιρο.

Το κάρμα ή αλλιώς ανταποδοτική δικαιοσύνη.
Τι είναι το κάρμα;

Προ καιρού παρακολούθησα ένα βίντεο στο you tube, που με ένα απλό διάγραμμα εξηγούσε πως λειτούργει το κάρμα και γιατί αυτό βρίσκει πάντα, μα πάντα, τον δρόμο της επιστροφής. Υπήρχε λοιπόν στο βίντεο ένας άνθρωπος και δίπλα του ένας δεύτερος άνθρωπος. Ο δεύτερος άνθρωπος είχε στην τσέπη του ένα πορτοφόλι. Ο πρώτος όρμησε καταπάνω του και του το άρπαξε. Με αυτή την ενέργεια λοιπόν ο πρώτος άνθρωπος έκανε τον δεύτερο δυστυχισμένο. Δημιουργήθηκε αυτόματα ο θύτης που έκανε το κακό και το θύμα που έπαθε το κακό.

Γύρω από το σώμα μας, γύρω από την αύρα μας, υπάρχουν τρεις κοιλότητες, που κάθε φορά που κάνουμε κάτι για να βλάψουμε κάποιον, η μια κοιλότητα αρχίζει να γεμίζει και όσο συνεχίζουμε την άσχημη πράξη και παρόλο που ξέρουμε πως είναι άσχημη εξακολουθούμε να την κάνουμε, η κοιλότητα γεμίζει συνεχώς. Μόλις η κοιλότητα γεμίσει, αρχίζει η αύρα μας να αποκτά ένα σκούρο χρώμα, όμοιο με εκείνο του μαύρου. Αυτό εξηγεί πως κάποιοι άνθρωποι ενώ είναι γλυκείς, αντιλαμβάνεσαι πως κουβαλούν κάτι το αρνητικό πάνω τους.

Ας γυρίσουμε στους ανθρώπους. Ο πρώτος έκλεψε το πορτοφόλι για να ξοδέψει τα χρήματα σε φαγητό, το οποίο είχε όπως είναι λογικό σαν αποτέλεσμα, να φουσκώσει το στομάχι του και να αισθάνεται καλά. Ο δεύτερος άνθρωπος έχασε τα λεφτά του και η στενοχώρια του άρχισε να γεμίζει και την δική του κοιλότητα. Μα ο άνθρωπος αυτός είναι θύμα, θα μου πείτε. Ναι είναι το θύμα, όμως η αρνητική ενέργεια της πράξης του πρώτου ανθρώπου τον επηρέασε και, όσο δεν βρίσκει τα χρήματά του, συνεχίζει να τον επηρεάζει. Όσο η ενέργεια τον επηρεάζει, η αρνητικότητα αυτή μεταφέρεται κατά έναν περίεργο τρόπο στον θύτη. Ο θύτης απορροφά κάθε αρνητική ενέργεια που το θύμα παράγει.

Υπάρχει λοιπόν μια αλληλοσύνδεση μεταξύ του θύτη και του θύματος και όσο αυτή η σύνδεση συνεχίζεται, γεμίζουν και οι τρεις κοιλότητες του θύτη, με αποτέλεσμα να έρθει η ώρα να πληρώσει το κάρμα. Οι κοιλότητες γέμισαν και αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος, θα πρέπει να αναλάβει το κάρμα να καθαρίσει κατά κάποιον τρόπο την αρνητική ενέργεια. Αυτό μεταφράζεται είτε ως ασθένεια, είτε ως να πάθει το ίδιο το οποίο έκανε, είτε ως κάτι άλλο. Έτσι το κάρμα επιστρέφει σε αυτόν που το δημιούργησε.

Υπάρχει τρόπος να σωθούμε από το κάρμα; Υπάρχει ένας και μοναδικός, η συγχώρεση.
Συγχώρεση στο κάρμα σημαίνει: πηγαίνουμε στο θύμα, του ζητάμε συγγνώμη και το παρακαλούμε να μας συγχωρέσει. Όταν ζητήσουμε συγγνώμη, θα έχουμε απαλλαγεί από ένα μέρος της αρνητικής ενέργειας αλλά δεν θα έχουμε απαλλαγεί οριστικά.

Για να επιτευχτεί αυτό θα πρέπει το θύμα να μας συγχωρέσει και αυτό να γίνει ειλικρινά. Έχουμε λοιπόν την συγγνώμη και την ειλικρινή συγχώρεση. Εάν δεν λάβουμε την ειλικρινή συγχώρεση, το κάρμα, η ανταποδοτική δικαιοσύνη, θα μας ακολουθεί και δεν θα φύγει μέχρι να εκπληρωθεί, είτε αργά είτε γρήγορα, είτε σε εμάς, είτε σε άτομα που έχουν την ίδια γονιδιακή σύσταση με εμάς.
Γι’ αυτό ας φροντίζουμε να μην κάνουμε τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει κάποιον γιατί από το κάρμα κανείς δεν γλιτώνει!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.