Το «Project Lampedusa» του εικαστικού Παναγιώτη Νέζη στη «Στοart ΚΟΡΑΗ»

Το «Project Lampedusa» θα παρουσιάζει ο εικαστικός Παναγιώτης Νέζης στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» έως και τις 3 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Project Lampedusa» του Παναγιώτη Νέζη, στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ».H έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-20:00.
Είσοδος ελεύθερη

Αφορμή για την δημιουργία των έργων που απαρτίζουν την έκθεση αποτελεί το ναυάγιο που έγινε τον Απρίλιο του 2015 κοντά στην ομώνυμη νήσο, στο οποίο περίπου 800 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Το ναυάγιο ήταν η αιτία μιας ενότητας έργων, όπου αποδόθηκε η Αφρική ως «πάσχον σώμα». Πληγές, ράμματα, απόβλητα του πολιτισμού (σκουριασμένα μέταλλα), ως παγόβουνο, το οποίο λιώνει. Δεν έγινε καμία αναφορά στα ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν. Έκανα 28 πορτραίτα ως πρόσωπα/απρόσωπα με την τεχνική του κατεστραμμένου σοβά».

This slideshow requires JavaScript.

Βιογραφικό6.JPG

Ο Παναγιώτης Νέζης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25/10/1958.

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Β. Βλασταρά, Ν. Τρανό και Μ. Μανουσάκη, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2016.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει στις ομαδικές εκθέσεις: «Δίπολα» (2015), «Μέθεξις» (2016), «80+1 χρόνια απουσίας/Λόρκα» (2017) και «Ραντεβού στην Σαμαρκάνδη» (2018).

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.