Τι δεν ήταν ο Nikola Tesla;

Το ποιος ήταν ο Nikola Tesla μπορούμε εύκολα να το δούμε στην Wikipedia. Ας αναλύσουμε, καλύτερα,  «Τι δεν ήταν ο Nikola Tesla»- από τον Θωμά Αργυρέα
Παράξενο, δεν βρίσκετε, κατά την 74η επέτειο μνήμης (Никола Тесла, 10 Ιουλίου 1856 – 7 Ιανουαρίου 1943), να ξεκινάς τιμητική παρουσίαση του ανθρώπου που «εφηύρε τον 20ο Αιώνα» με αυτόν τον ανορθόδοξο τίτλο; Ίσως, αλλά επιτρέψτε μου να σας το εξηγήσω.
terrapapers-com_nikola-tesla-oi-efevreseis-mou-4Όπου και να στραφείτε στο διαδίκτυο θα βρείτε να γράφονται και να παρουσιάζονται τα μύρια όσα για αυτόν τον άνθρωπο – μύθο, που αποκτούσε (κατά μέσο όρο) πάνω από 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας τον χρόνο για 50 χρόνια ερευνητικής καριέρας. Προτείνω να μελετήσετε την παρουσίαση της ζωής και του έργου του από την «Μηχανή του Χρόνου» και αν θελήσετε συμπληρωματικές πληροφορίες την Wikipedia. Θαρρώ ότι αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στον άνθρωπο που υπήρξε η αφετηρία όλης της βιομηχανικής εξέλιξης του 20ου Αιώνα από τα πολυφασικά συστήματα παραγωγής, μεταφοράς και μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενσύρματα ή ασύρματα, τους κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος, σύγχρονους και ασύγχρονους, μέχρι την ηλεκτρική καρέκλα καθώς και όλων όσων συσκευών έχουμε στα σπίτια μας ή στα χέρια μας, από το πλυντήριο και το ψυγείο (ηλεκτρικοί κινητήρες) μέχρι τα τηλέφωνα και τα τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια των πιτσιρικάδων. (Ασύρματη επικοινωνία, ραδιόφωνο, τηλεχειρισμός)terrapapers-com_nikola-tesla-oi-efevreseis-mou-3Βρήκα όμως και πολλές άλλες πληροφορίες -τρικυμίες εν κρανίω, θα τις έλεγα- που, αν ζούσε ο Tesla, θα είχε δημιουργήσει μια νομική ομάδα που θα έκλεινε φυλακή πολλούς απατεώνες για όσα παραμυθιάζουν τον κόσμο, επ’ ονόματι πραγματικών εφευρέσεών του. Και ας περάσουμε στο «Τι δεν ήταν ο Nikola Tesla»:


Fiction Tesla  Facts Tesla
Διαβάσαμε: «..Από τη μέθοδο φωτογραφίας του Kirlian (η οποία είναι σε θέση να φωτογραφίζει τη ζωτική ενέργεια ή αλλιώς αύρα ενός οργανισμού), μέχρι τις ακτινογραφίες που χρησιμοποιούμε σήμερα στη διαγνωστική ιατρική, οφείλονται στις έρευνες του Τέσλα. Όπως και με τις περισσότερες εφευρέσεις και ανακαλύψεις του, οι ακτίνες Χ «ξεπήδησαν» από την πεποίθησή του πως ό,τι χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε το σύμπαν βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μηχανήματα που θα μας βοηθήσουν να εκμεταλλευτούμε ή να αποδείξουμε την αλήθεια της διαίσθησής μας. .»
(Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες)
Η αλήθεια: Η συνεργασία του με τον Wilhelm Röntgen, πράγματι, οδήγησε τον δεύτερο, κατά δήλωσή του, στην ανακάλυψη μεθόδου παραγωγής ακτίνων Χ.
 Διαβάσαμε: «Ο κινητήρας που δημιούργησε ο Τέσλα, επιτέλους βρήκε «σπίτι» στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που έχει το όνομα του δημιουργού του. Οι τεχνικές του προδιαγραφές ξεφεύγουν από το σκοπό αυτού του άρθρου, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι η ανθρωπότητα θα είχε ξεφορτωθεί το πετρέλαιο δεκαετίες νωρίτερα, αν δεν είχε ξεσπάσει ο Α” Παγκόσμιος Πόλεμος που έβαλε στη σφαίρα της λήθης μια τόσο σημαντική εφεύρεση..»
(Όχι, παιδιά. Δεν έχουμε ακόμη, στη σφαίρα της λήθης, τον κινητήρα)
Η αλήθεια:  Ο Τέσλα πράγματι εφηύρε τους κινητήρες εναλλασσομένου ρεύματος, αυτούς που βρίσκονται παντού γύρω μας.
Διαβάσαμε: «ΛέιζερΕίναι από εκείνες τις αμφιλεγόμενες εφευρέσεις που αποδεικνύουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ηθική του χειριστή τους. Για παράδειγμα, οι ακτίνες λέιζερ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ στον αντίποδα έχουν δημιουργηθεί τόσα οπλικά συστήματα με βάση αυτή την τεχνολογία που μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν κάποια πράγματα θα ήταν καλύτερο να παραμείνουν κρυφά. «
(Μα, γιατί τόσα φούμαρα; )
Η αλήθεια: Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι εφηύρε την «ακτίνα θανάτου», πιθανά κάτι σχετικό με ηλεκτρο-μαγνητικό καταπέλτη ή με ιοντικό κανόνι. Άλλωστε, το Laser ήταν ανακάλυψη 15 χρόνια μετά τον θάνατο του Tesla.
Διαβάσαμε: «Ασύρματη επικοινωνία και Ανεξάντλητη Δωρεάν Ενέργεια. Αυτά τα δύο ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για τους παγκόσμιους μεγιστάνες: ποιό το νόημα της ενέργειας αν δε μπορεί κάποιος να βγάλει κέρδος από αυτήν; Δωρεάν; ΠΟΤΕ! . Αυτό που αποδείχθηκε ήταν πως πέρα από το κόστος κατασκευής του πομπού, το σύμπαν είναι πραγματικά γεμάτο ενέργεια έτοιμο προς εκμετάλλευση. Το όραμα του Τέσλα ήταν μια ανθρωπότητα αποδεσμευμένη από τα μέχρι τότε νοσηρά σχέδια των πολυεθνικών, όπου κάθε άνθρωπος θα έχει πρόσβαση στη συμπαντική ενέργεια χωρίς κανένα περιορισμό. Κάποιοι όμως είχαν άλλα σχέδια για το ανθρώπινο είδος…»
(Τρικυμία εν κρανίω κι εμείς βάρκα γιαλό)
 Η αλήθεια: Ασύρματη επικοινωνία (ναι) και Ανεξάντλητη Δωρεάν Ενέργεια (δεν αποδείχθηκε ποτέ). Ο J.P. Morgan χρηματοδότησε τον Τέσλα να χτίσει έναν πύργο για τη μετάδοση δεδομένων (εικόνες, φωνητικά μηνύματα και κείμενο).
Διαβάσαμε: «Η πιο επαναστατική του εφεύρεση όμως είναι το πηνίο Τέσλα και γι’ αυτό «θάφτηκε»:Ήταν η απόδειξη ότι η ίδια η Γη είναι ένας γιγάντιος μαγνήτης που παράγει ηλεκτρισμό (ηλεκτρομαγνητισμό) χρησιμοποιώντας διάφορες συχνότητες ως πομπούς. Το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος για την εκμετάλλευση αυτής της ενέργειας είναι ένας δέκτης και κάπως έτσι φτάσαμε στο πρώτο ραδιόφωνο..»
(Εδώ, παραδίνομαι. Σκίζω και το πτυχίο, μπροστά σε τόση σοφία)
 Η αλήθεια: Πηνίο Tesla, συντονιζόμενος μετασχηματιστής υψηλής τάσης και υψηλής συχνότητας (RF).
Διαβάσαμε: «Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι ίσως ο άνθρωπος που άλλαξε οριστικά τη μοίρα του πλανήτη μας. Είχε 2300 χρόνια να γεννήσει η Γη τέτοιον στρατηλάτη… της τεχνολογίας.»
(Περίεργο να συγκρίνουν έναν Έλληνα Εκπολιτιστή με έναν βάρβαρο τεχνίτη, ε;)
 Η αλήθεια: Υπήρξε πράγματι, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έζησε στον 19ο και 20ο αιώνα.

terrapapers-com_nikola-tesla-oi-efevreseis-mou-15

Χαρείτε λοιπόν τους υψηλούς στόχους του Τέσλα και διασκεδάστε με την ψυχή σας το απαύγασμα της αρλούμπας που, όμως, προσβάλλει βάναυσα την μνήμη αυτού του υπέροχου μυαλού, που άνοιξε δρόμους για την ανθρωπότητα.:

  • Να παίρνει ενέργεια από τον Αιθέρα: Με τις ταλαντώσεις των ασυντόνιστων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων είναι εφικτή η κίνηση της χρονικής συντεταγμένης και η ανακύκλωση ενέργειας από το παρελθόν και το μέλλον
  • Να ανοίγει παράθυρα του χρόνου μέσα στους παράλληλους κόσμους.
  • Να επιταχύνει την πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας.
  • Να μεταβιβάζει τον πλανήτη Γη σε άλλες παράλληλες πραγματικότητες.

Συμπέρασμα (δικό μου, αυτό). Μην πιστεύετε ό,τι γράφει ο κάθε κουζουλός που, για να βγεί από την μοναξιά της ασημαντότητας, -εκεί που πελαγοδρομούμε όλοι, ξέρετε- φτιάχνει μύθους και ψευδοεπιστήμες για να αποκτήσει οπαδούς και να βγάλει κάποια φράγκα σε βάρος των πλέον εύπιστων από αυτούς.

terrapapers-com_nikola-tesla-oi-efevreseis-mou-17

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.