Ολλανδία: όλα τα ηλεκτρικά τρένα με 100% αιολική ενέργεια

“Από την 1η Ιανουαρίου, το 100% των αμαξοστοιχιών  τρέχει με αιολική ενέργεια “- από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

1484779723

1η Ιανουαρίου 2017 

Όλες οι ηλεκτρικές επιβατικές αμαξοστοιχίες στην Ολλανδία, τροφοδοτούνται, πλέον, από τον άνεμο. Το εντυπωσιακό επίτευγμα, που επιτεύχθηκε ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ανακοινώθηκε από  την ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων NS.

“Από την 1η Ιανουαρίου, το 100% των αμαξοστοιχιών τρέχει με αιολική ενέργεια”, σχολίασε ο εκπρόσωπος NS Ton Boon. “Έτσι, επιτύχαμε το στόχο μας ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.”
Σύμφωνα με την ολλανδική ηλεκτρική εταιρεία Eneco, η οποία υπέγραψε 10ετή συμφωνία με την NS πριν από δύο χρόνια, 600.000 επιβάτες είναι τώρα “οι πρώτοι στον κόσμο” που θα ταξιδέψουν με αιολική ενέργεια. Σε μια μέσου όρου ημέρα, 5.500 τρένα λειτουργούν από την NS, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σιδηροδρόμων στην Ολλανδία.

Επειδή τα ηλεκτρικά τρένα στις ΝΔ χρησιμοποιούν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως (το ισοδύναμο όλων των νοικοκυριών στην πόλη του Άμστερνταμ), η νέα αυτη εξέλιξη, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των ολλανδικών αμαξοστοιχιών δημιουργείται από αιολικά πάρκα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Φινλανδία. Καθώς τα γεωργικά συγκροτήματα κατασκευάστηκαν πρόσφατα, υπάρχει πιθανότητα να επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμα για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συρμών με καθαρή ενέργεια οπουδήποτε αλλού. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει την ενέργεια ,που καταναλώνεται ανά επιβάτη, κατά επιπλέον 35% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.


Πηγή

  • trueactivist.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.