Ολλανδία: όλα τα ηλεκτρικά τρένα με 100% αιολική ενέργεια

«Από την 1η Ιανουαρίου, το 100% των αμαξοστοιχιών  τρέχει με αιολική ενέργεια «- από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

1484779723

1η Ιανουαρίου 2017 

Όλες οι ηλεκτρικές επιβατικές αμαξοστοιχίες στην Ολλανδία, τροφοδοτούνται, πλέον, από τον άνεμο. Το εντυπωσιακό επίτευγμα, που επιτεύχθηκε ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ανακοινώθηκε από  την ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων NS.

«Από την 1η Ιανουαρίου, το 100% των αμαξοστοιχιών τρέχει με αιολική ενέργεια», σχολίασε ο εκπρόσωπος NS Ton Boon. «Έτσι, επιτύχαμε το στόχο μας ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.»
Σύμφωνα με την ολλανδική ηλεκτρική εταιρεία Eneco, η οποία υπέγραψε 10ετή συμφωνία με την NS πριν από δύο χρόνια, 600.000 επιβάτες είναι τώρα «οι πρώτοι στον κόσμο» που θα ταξιδέψουν με αιολική ενέργεια. Σε μια μέσου όρου ημέρα, 5.500 τρένα λειτουργούν από την NS, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σιδηροδρόμων στην Ολλανδία.

Επειδή τα ηλεκτρικά τρένα στις ΝΔ χρησιμοποιούν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως (το ισοδύναμο όλων των νοικοκυριών στην πόλη του Άμστερνταμ), η νέα αυτη εξέλιξη, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των ολλανδικών αμαξοστοιχιών δημιουργείται από αιολικά πάρκα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Φινλανδία. Καθώς τα γεωργικά συγκροτήματα κατασκευάστηκαν πρόσφατα, υπάρχει πιθανότητα να επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμα για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συρμών με καθαρή ενέργεια οπουδήποτε αλλού. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει την ενέργεια ,που καταναλώνεται ανά επιβάτη, κατά επιπλέον 35% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.


Πηγή

  • trueactivist.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.