Roswell: Ποιος το θυμάται, άραγε;

Ήταν ένα μπαλόνι του μυστικού προγράμματος Mogul ή ένα μικρό σκάφος εξωγήϊνων; 75 χρόνια μετά, το ερώτημα παραμένει. -κείμενα, επιμέλεια από τον Θωμά Αργυρέα.
[Synopsis]

emitchell2.png

Σήμερα, 8 Ιουλίου 2017, ελάχιστοι πλέον θυμούνται τι συνέβη εκείνη την ημέρα στο Roswell του Νέου Μεξικού. Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν πολλά, αποσιωπήθηκαν ακόμα περισσότερα. Τελικά η ανθρωπότητα ακόμα δεν γνωρίζει, ούτε έχει σαφή απάντηση. Ήταν ένα μπαλόνι αυτό που συνετρίβη ή, πραγματικά, ένα UFO; Ήταν ένα μπαλόνι του μυστικού προγράμματος Mogul ή ένα μικρό σκάφος εξωγήϊνων;

70 χρόνια μετά, το ερώτημα παραμένει.


[Η επίσημη εκδοχή]

Roswell Saucer Crash With Airmen & Dead alien.jpg

Στην Wikipedia διαβάζουμε:

«Την 8η Ιουλίου 1947, η RAAF (Roswell Army Air Field) εξέδωσε δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι προσωπικό του 509th Bomb Group ανέκτησε τα συντρίμμια ενός «ιπτάμενου δίσκου» σε ράντζο κοντά στο Ρόσγουελ, πυροδοτώντας το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Αργότερα την ίδια μέρα, ο Στρατηγός διοικητής της Eighth Air Force δήλωσε ότι στην πραγματικότητα, ένα μετεωρολογικό μπαλόνι είχε ανακτηθεί από προσωπικό της RAAF και όχι «ιπτάμενος δίσκος».
Ακολούθησε συνέντευξη τύπου, αναδεικνύοντας χαλάσματα φερόμενα ότι ανήκαν στο κατεστραμμένο αντικείμενο, τα οποία έδειχναν να επαληθεύουν την περιγραφή του μετεωρολογικού μπαλονιού.Η υπόθεση ξεχάστηκε γρήγορα και αγνοήθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, ακόμα και από ερευνητές των ΑΤΙΑ, για περισσότερο από 30 χρόνια.
Τότε, το 1978 ο ειδικός των ΑΤΙΑ, Stanton T. Friedman κάλεσε σε συνέντευξη τον Ταγματάρχη Jesse Marcel, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην αρχική ανάκτηση των χαλασμάτων το 1947. Ο Marcel εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους. Η ιστορία του διαδόθηκε στους κύκλους των ΑΤΙΑ, προβαλλόμενη σε ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η εφημερίδα The National Enquirer διεξήγαγε τη δική της συνέντευξη με τον Marcel, προσελκύοντας εθνική και παγκόσμια προσοχή για το συμβάν του Ρόσγουελ.
Επιπρόσθετες μαρτυρίες και αναφορές προέκυψαν κατά τα επόμενα χρόνια. Προστέθηκαν σημαντικές νέες λεπτομέρειες, ανάμεσα στις οποίες και ισχυρισμοί για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό την ανάκτηση εξωγήινου σκάφους καθώς και εξωγήινων όντων, σε 11 τοποθεσίες συντριβής, καθώς και υποτιθέμενο εκφοβισμό μαρτύρων. Το 1989 ο πρώην εργολάβος κηδειών Glenn Dennis έφερε στην επιφάνεια λεπτομερή λογαριασμό, ισχυριζόμενος ότι αυτοψίες εξωγήινων όντων έλαβαν χώρα στη βάση του Ρόσγουελ.
Σε απάντηση στις παραπάνω αναφορές και μετά από ερωτήσεις του Κογκρέσου, το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας ξεκίνησε διερεύνηση και οδήγησε το Γραφείο της Γραμματείας Πολεμικής Αεροπορίας (SECAF) να διεξάγει εσωτερική έρευνα. Το αποτέλεσμα περιλήφθηκε σε δύο αναφορές. Η πρώτη, με χρονολογία έκδοσης 1995, κατέληγε ότι το ανακτηθέν το 1947 υλικό ήταν πιθανώς συντρίμμια ενός μυστικού κυβερνητικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul«.
Η δεύτερη αναφορά, με χρονολογία έκδοσης 1997, κατέληγε ότι οι αναφορές για περισυλλογή πτωμάτων εξωγήινων όντων πιθανώς προέρχονταν από ακουσίως ταραγμένες αναμνήσεις στρατιωτικών ατυχημάτων κατά τα οποία προσωπικό είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί και στην ανάκτηση ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων κατά την διεξαγωγή στρατιωτικών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα «High Dive» το οποίο έλαβε χώρα την δεκαετία του ’50 καθώς επίσης και σε φάρσες από διάφορους μάρτυρες και υποστηρικτές των ΑΤΙΑ.
Οι ψυχολογικές επιδράσεις από την πίεση χρόνου και της σύγχυσης σχετικά με το πότε συνέβησαν τα γεγονότα δικαιολογούσε την διαφωνία με τις διερευνώμενες χρονολογίες.
Αυτές οι αναφορές απορρίφθηκαν από τους υποστηρικτές των ΑΤΙΑ ως παραπληροφόρηση ή απλά ως αβάσιμες. Ωστόσο σημαντικός αριθμός ερευνητών των ΑΤΙΑ απέρριψαν την πιθανότητα το συμβάν να αφορά κάποιο εξωγήινο σκάφος.»

 [Η ταινία του 1947  που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο]

2030d74c0a9ff11bec30493e82bb150f

Παράλληλα με αυτά, το 1996, έγινε σάλος παγκοσμίως όταν το BBC έφερε σε πρώτη προβολή, ταινία τραβηγμένη το 1947 κατά την διάρκεια νεκροψίας πτωμάτων με εμφανή μη γήινα χαρακτηριστικά ή ανθρώπινα μεν, αλλά με βαριά μετάλλαξη του DNA.

[Το πλήρες φιλμ της «νεκροτομής» του «εξωγήινου»]

alien-autopsy-4.jpg

Το πλήρες φιλμ της «νεκροτομής» του «εξωγήινου», μιας νεκροτομής που θεωρείται από το στρατόπεδο των υποστηρικτών ότι είναι ισχυρή απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινων, ενώ από την άλλη πλευρά θεωρείται η τέλεια σκηνοθεσία, το τέλειο ψέμα.


[Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του BBC για το Roswell Incident]

0.jpg

Θα σας πρότεινα να το δείτε με προσοχή γιατί αφήνει πολλά ερωτηματικά. Οι άνθρωποι που είδαν τα συντρίμμια δηλώνουν ευθαρσώς ότι αυτά που παρουσιάστηκαν επίσημα δεν έχουν καν ομοιότητα με αυτά που οι ίδιοι είδαν με τα μάτια τους. Και αυτά που παρουσιάστηκαν επίσημα ήταν τα κομμάτια ενός κατεστραμμένου μεγάλου μπαλονιού σαν αυτά που ελευθερώνουμε στην ατμόσφαιρα για να πάρουμε μετρήσεις μετεωρολογικών παραμέτρων σε διάφορα υψόμετρα. Επίσης, άλλοι δηλώνουν ότι εκβιάστηκαν ή απειλήθηκε η ζωή τους αν συνέχιζαν να αφηγούνται όσα είδαν.

Όλα όσα είδαν και περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες αφήνουν ισχυρότατη εντύπωση ότι κάτι εντελώς μοναδικό και ασυνήθιστο συνέβη τότε. Οι μόνοι που μιλούσαν αδιάφορα και διατείνονταν ότι δεν υπάρχει γεγονός για να αποσιωπηθεί ήταν εκείνοι που είχαν επιφορτισθεί να χειριστούν την υπόθεση επισήμως. Θα δείτε ότι οι μαρτυρίες διαφόρων συμπίπτουν και μοιάζουν αρκετά οι περιγραφές.


[#Αpodyoptis_special_hints_on_Roswell]

Trenton_Evening_Times_7-14-47

 1. Στην μικρή παρουσίαση από το ANT1 Tv, θα δείτε κάπου να αναφέρεται το «Project Mogul». Την εποχή εκείνη, οι δύο τότε υπερδυνάμεις, έκαναν συχνές δοκιμές πυρηνικών όπλων, εξελίσσοντας την τεχνολογία τους σε όλο και πιό καταστροφικές εκδοχές.
  Το «Project Mogul» ήταν μια -όχι και πολύ επιτυχημένη- προσπάθεια των ΗΠΑ να «αφουγκραστούν» σε μεγάλο ύψος στην ατμόσφαιρα, ήχους και δονήσεις από πυρηνικές δοκιμές των Σοβιετικών. Ελευθέρωναν, δηλαδή, στην ατμόσφαιρα, ογκώδη μπαλόνια που είχαν δεμένα μεγάλα παραβολοειδή δισκοειδή κάτοπτρα, με μικρόφωνο και κεραία στην εστία του κατόπτρου, ώστε ό,τι αφουγκράζονταν σε ήχο, το εξέπεμπαν στην συνέχεια στους ειδικούς δέκτες της πολεμικής αεροπορίας. Το όλο εγχείρημα είχε μέτρια αποτελέσματα και εγκαταλείφθηκε όταν φάνηκε ότι η σεισμική ανίχνευση των εκρήξεων και η ανάλυση των ραδιενεργών υπολειμμάτων στην ατμόσφαιρα ήταν πολύ φθηνότερη και ακριβέστερη μέθοδος κατασκόπευσης του αντιπάλου.


 2. Στο ντοκιμαντέρ του BBC στα 39:50 δείχνει κάποιος ένα κομμάτι από τα συντρίμμια που περισυνελέγησαν όπου επάνω του είναι χαραγμένα γράμματα τα οποία, ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ, διαβάζει ως VIdEO… Αναποδογυρίζοντας, όμως, την προβολή και παίζοντάς την, προκύπτει κάτι που εσείς ως Έλληνες μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε!
  Μια σύνθεση εικόνων δίνει το παρακάτω αποτέλεσμα:
  ELΚαι με λίγη ενίσχυση του κοντράστ:
  ele2
  Και χρωματισμό:
  ele3
  Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε τι δουλειά έχουν αυτά τα ,κάπως παράξενα ελληνικά, στα συντρίμμια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού, ή μυστικού μπαλονιού ή πυραύλου V2 ή ό,τι άλλο ήταν εκεί; Θα σας γελάσω. Ακόμα και hoax να είναι, δεν το βρίσκετε κάπως παράξενο;


 3. Οι κάμερες χειρός της εποχής εκείνης -1947- δεν διέθεταν zoom ούτε macro. Οπότε είναι αναμενόμενο να θολώνει η εικόνα όταν ο εικονολήπτης πλησιάζει κοντύτερα από 1,2 μέτρα το αντικείμενο λήψης. Αν ήταν σκηνοθεσία είχε προσεχθεί και αυτό.

 4. Όλοι οι ειδικοί επί των ταινιών διατείνονται ότι πρόκειται για σκηνοθεσία αφήνοντας μικρό παράθυρο να είναι και γεγονός. Ο ιατροδικαστής είπε ότι δεν είναι πραγματικό ανθρώπινο σώμα αυτό που παρουσιάζεται πάνω στο τραπέζι και ότι δεν υπάρχει τέτοιο είδος και αφήνει μικρό παράθυρο ~2% να είναι πραγματικότητα.

 5. Λίγους μήνες αργότερα από την προβολή του ντοκιμαντέρ του BBC, ανεμένετο ο αποχαρακτηρισμός των αρχείων από απόρρητα και η δημοσιοποίησή τους, επειδή έκλειναν πεντηκονταετία. Μαντέψτε τι έγινε! Λόγω του θορύβου που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ και η προβολή της ταινίας με τη νεκροτομή, το Πεντάγωνο εισηγήθηκε και η τότε κυβέρνηση Κλίντον επαναχαρακτήρισε τα αρχεία απόρρητα για άλλα 50 χρόνια. Τυχαίος ο πρώϊμος θόρυβος, λίγους μήνες πριν τον αποχαρακτηρισμό; Θυμηθείτε και την Χίλαρι Κλίντον που στην προεκλογική της εκστρατεία έλεγε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έλεγε στον κόσμο όλη την αλήθεια για τα UFO.

 6. Αν ήταν συντρίμμια από μετεωρολογικό μπαλόνι ή από μπαλόνι του μυστικού προγράμματος Mogul η κυβέρνηση Κλίντον δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τα αποχαρακτηρίσει και να τα παρουσιάσει ανοιχτά μιας και δεν υπήρχε πια κατάσταση ψυχρού πολέμου και ο πρόεδρος της Ρωσίας Γιέλτσιν ήταν αμερικανικό πιόνι.b17e5b5e1-1.jpg

[Συμπεράσματα]

62edbe7e0-1.jpg

 1. Το ντοκιμαντέρ του BBC ήταν ειλικρινές αλλά το υλικό που είχαν στα χέρια τους, δεν ήταν όλο πραγματικό

 2. Μέσα στο ντοκιμαντέρ τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι μείξη πραγματικότητας και σκηνοθεσίας.

 3. Θα προσέξατε ότι όταν οι μάρτυρες είδαν τα φιλμ δεν επιβεβαίωσαν τίποτε από όσα παρουσιάζονταν. Κάτι δεν θυμόνταν ακριβώς, κάτι δεν τους έστρωνε, κάτι δεν αναγνώριζαν.

 4. Το φιλμ της νεκροτομής, συνεπώς, είναι υπέροχο αλλά είναι προϊόν μιας από τις καλύτερες σκηνοθεσίες. Δεν θα μου έκανε έκπληξη αν και οι σειριακοί αριθμοί του ήταν της Kodak των αρχών του 1947.

 5. Όλο το σκηνικό είναι σχεδόν προφανές ότι στήθηκε από την Αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ανθρώπους των υπηρεσιών της, ώστε να γυριστεί σωστά το φιλμ και να προωθηθεί κατάλληλα στην δημοσιότητα λίγο πριν κλείσει 50ετία από το γεγονός.

 6. Μέσα στο φίλμ υπάρχουν και πραγματικά στοιχεία αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιά.

 7. Στο Roswell εκείνες τις μέρες έγινε κάτι πραγματικά μεγάλο, τόσο μεγάλο που 49 χρόνια μετά η αμερικανική κυβέρνηση στήνει ένα καταπληκτικό σκηνικό συντριβής UFO και νεκροτομής ενός παράξενου είδους, δημιουργεί παγκόσμια αναταραχή και ανησυχία με μοναδικό στόχο να έχει την απαραίτητη αιτιολόγηση ώστε να χαρακτηρίσει ξανά την υπόθεση Roswell ως κορυφαίο απόρρητο. Ποιά τρομερότερη αλήθεια θέλουν να κρύψουν άραγε;

 8. Αν δεν μας κάνουν κάποιοι χοντρή πλάκα, κάτι ιδιαίτερα περίεργο συμβαίνει στην ανθρωπότητα, ή

 9. Αν δεν συμβαίνει τίποτε παράξενο, τότε κάποιοι μας κάνουν συστηματικά χοντρή πλάκα για άγνωστους λόγους.

 10. Διαλέξτε ό,τι σας βολεύει. Σενάρια υπάρχουν για όλους.

 11. Τελικά, όταν θα αποχαρακτηριστεί η υπόθεση, θα είναι αφ’ ενός μακρινό παρελθόν, αφ’ ετέρου θα έχει τρέξει πολύ -ελπίζω όχι αίμα- στο «αυλάκι της Ιστορίας» και η τρομακτική αλήθεια θα έχει επισκιαστεί από άλλη τρομακτικότερη πραγματικότητα, δυστυχώς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πηγές:

 • Wikipedia
 • BBC Documentary
 • MEGA tv
 • ANT1 tv

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Roswell: Ποιος το θυμάται, άραγε;

 1. Στην ανάλυση Νο.2. στην εικόνα που αναφέρονται αυτά τα κάπως «παράξενα» ελληνικά που βρέθηκαν στα συντρίμμια, δεν σας μοιάζουν με τη λέξη ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ? Μήπως και κάποιος άλλος παρατηρεί ό,τι βλέπω?

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.