“Αγαπημένε μου ‘Αγιε Βασίλη…”

 

“Αυτή τη φορά δε θα σου ζητήσω παιχνίδια, ούτε κάποιο αόρατο μανδύα, για να μπορώ να τρώω κρυφά τα μελομακάρονα της μαμάς μου στην κουζίνα χωρίς να με βλέπει.”
– από τον Νίκο Αντωνίου

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από τόσα πολλά χρόνια μου δίνεται η δυνατότητα να σου γράψω ξανά ένα γράμμα με αφορμή τα Χριστούγεννα, γιατί όπως ίσως να θυμάσαι είναι η αγαπημένη μου εποχή. Πάνε πολλά χρόνια από το τελευταίο γράμμα μου προς εσένα, τότε στο δημοτικό και η αλήθεια είναι πως έχει αλλάξει κατά πολύ η ζωή μου από εκείνες τις μέρες. Αν και μεγάλος πια ένιωσα την ανάγκη να σου γράψω αυτό το γράμμα, για να σου ζητήσω πάλι μερικά πράγματα.Αυτή τη φορά δε θα σου ζητήσω παιχνίδια, ούτε κάποιο αόρατο μανδύα, για να μπορώ να τρώω κρυφά τα μελομακάρονα της μαμάς μου στην κουζίνα χωρίς να με βλέπει. Αυτή τη φορά θα ήθελα να σου ζητήσω κάτι πιο μεγάλο, που δεν μετριέται με υλικά αγαθά. Θα ήθελα φέτος τα Χριστούγεννα να φέρεις υγεία σε όλον τον κόσμο. Θα ήθελα να γεμίσεις με χαμόγελα τα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Να ποτίσεις με αγάπη τις καρδιές όλων μας και έστω και προσωρινά έστω και για τις γιορτές μόνο, να σβήσεις από το μυαλό μας τα όποια προβλήματα μας απασχολούν.

Θα ήθελα να γεμίσεις με χαρά και ζεστασιά όλα τα σπίτια πάνω στη γη. Θα ήθελα να φωτίσεις με ελπίδα τα μάτια όλων των νέων παιδιών και να τους δώσεις τη δύναμη να ονειρεύονται. Κάνε τα φετινά Χριστούγεννα να μη βρουν κανέναν άνθρωπο μόνο του και μακριά από το σπίτι του. Κάνε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι η αρχή για μια ζωή γεμάτη από αγάπη, ευτυχία, σεβασμό και αλληλεγγύη. Κάνε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι η αρχή για μία ζωή σε μία κοινωνία όπου όλοι θα χωράνε και κανείς δεν θα περισσεύει.

Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά Άγιε Βασίλη;
Μακάρι να ήταν Χριστούγεννα όλες τις μέρες του χρόνου…

Νίκος

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s