“Ο χορός”

“Έβαλε να παίξει ένα γλυκόπικρο μπλουζ. Τη σήκωσε με δυσκολία και την τράβηξε σαν πορσελάνη στην αγκαλιά του.” – από την Ευαγγελία Αγγελούση

Love-is-patient-love-is-kind-old-couple-dancing-at-wedding-reception

Τον κοιτούσε πάνω απ’ το προσκέφαλό της να την παρατηρεί με την αγωνία του παιδιού που περιμένει πάνω απ’ το κεφάλι της μαμάς να ξυπνήσει για να της ζητήσει κάτι. Δεν έχει σημασία τι. Απλώς να της ζητήσει.

Ώρες αργόσυρτες ανάμεσα σε γκρίζους τοίχους , που σχεδόν ενώνονταν με το γκρίζο των μαλλιών του. Ακόμα κι έτσι, δε θα κουραζόταν ποτέ να τον κοιτά. Όμως, δεν άντεχε άλλο να την παρατηρεί τόσο ανυπόμονα. Δε θα ξυπνούσε η μαμά, παρά μόνο για να πει καληνύχτα και να ξανακοιμηθεί.

Κι αυτός ένιωσε την απογοήτευσή της. Την ανάγκη της να πει καληνύχτα. Τη ρώτησε ψιθυριστά:
-Τι θα ‘θελες τώρα, κορίτσι μου;
Πάντα το κορίτσι του ήταν . Ακόμα κι αυτή την γκρίζα στιγμή.
-Κάτι που έχω κάνει ελάχιστες φορές στη ζωή μου. Να χορέψω…

Έβαλε να παίξει ένα γλυκόπικρο μπλουζ. Τη σήκωσε με δυσκολία και την τράβηξε σαν πορσελάνη στην αγκαλιά του. Το λιποβαρές πια σώμα της στηριζόταν πάνω του. Νωχελικά τα βήματά της μες στην αγκαλιά του. Οι χτύποι της καρδιάς της ολοένα και βραδύτεροι όριζαν τις κινήσεις τους περισσότερο απ’ ό, τι η μουσική. Οι ρυτίδες του ενός συνεχίζονταν στις ρυτίδες του άλλου. Σαν κομμάτια από παζλ που δημιούργησε ο χρόνος. Τι παράξενο! Το δέρμα τους χαράχτηκε στα ίδια σημεία.

Ποτέ δεν της άρεσε να χορεύει. Ένιωθε αδέξια και το απέφευγε. Μόνο στο γάμο τους είχε χορέψει. Για εκείνον. Και τώρα χορεύει μαζί του για τον Άλλον . Δυο τα ανίκητα αρσενικά στη ζωή της. Εκείνος κι ο θάνατος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.