» Η μαγεία των αισθήσεων»

«Μολύνουμε τον κύκλο των αισθήσεων με χαμηλής κράσης οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, τροφή και νερό και αναπνέουμε κακής ποιότητας αέρα.»
– από την  T- Lili


62__magic_by_creativecrater.jpg

Κοινή απορία θα είναι αν όντως ζούμε ή απλώς επιβιώνουμε επειδή δεν έχουμε ανακαλύψει το μυστήριο των αισθήσεων, οι αισθήσεις αυτές οι πέντε γνώριμες σε όλο τον κόσμο. Όραση, Ακοή, Γεύση, Αφή, Όσφρηση.

Έστω και μια από αυτές αρκεί για να αντιληφθούμε την ύπαρξη μας. Δεν είναι τυχαίο που λειτουργούν ως πόλοι έλξης ένα όμορφο τοπίο, μια μαγική μελωδία, μια νόστιμη φράουλα, ένα απαλό δέρμα, η μεθυστική ευωδία μιας ανθισμένης τριανταφυλλιάς . Όλες αυτές τις στιγμές σταματάει ο χρόνος και βιώνεις εναρμονισμένα μια κατάσταση

Στην διάρκεια των χρόνων, έπαψε η αλήθεια των αισθήσεων ο άνθρωπος αρνήθηκε να τις βιώνει σε πληρότητα και διαύγεια.Μολύνουμε τον κύκλο των αισθήσεων με χαμηλής κράσης οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, τροφή και νερό και αναπνέουμε κακής ποιότητας αέρα.

Είναι μια αγωνία να κρατήσουμε την ύπαρξη των αισθήσεων πραγματική και βιωματική. Προτιμούμε, να κατευνάζουμε την δύναμη τους με την παρωχημένη υλιστική χρήση τους.
Ειδικότερα αναφερόμαστε στην κατανόηση των αισθήσεων.

Όταν συμμετέχουν όλες υπό πλήρη νηφαλιότητα πνευματική και σωματική , ευσυνείδητα και γνωρίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί κάτι ανώτερο στην υπόσταση μας είναι απαραίτητος ο σεβασμός τους. Η αλόγιστη χρήση τους καλύπτοντας μια μάταια επιθυμία όχι τόσο αληθινή δεν δημιουργεί βιωματική κατανόηση των αισθήσεων. Οι αισθήσεις προϋποθέτουν απλότητα δεν είναι πάντοτε μηχανικές εμείς τις τοποθετούμε σε λειτουργία δίνοντας τους ερεθίσματα αντίστοιχα με αυτά της κάθε αίσθησης.

Έχουμε διδαχθεί τόσα πράγματα μη βιωματικά και η ερώτηση είναι αν γνωρίζουμε τις ίδιες μας τις αισθήσεις αν τις πλάσαμε ή τις πήραμε αυτούσιες , όμως τις αμελήσαμε με τις εντολές του νοητικού μας πεδίου, έτσι ώστε να αντιδρούν σε συγκεκριμένα ερεθίσματα στο τι είναι όμορφο τι είναι νόστιμο, εύηχο, απαλό, ευωδιαστό. Παρατηρείται η διαφοροποίηση των αισθήσεων σε ότι αφορά το περιβάλλον, το φύλο ακόμη και λόγω συνήθειας. Αυτό είναι το περίεργο ότι είναι ίδιες αλλά εξίσου μοναδικές .

Η αντίδραση της ευχάριστης αίσθησης οποιαδήποτε και αν είναι δημιουργεί μια ένταση ανάλογη σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Το σημαντικό είναι ότι ίσως η χροιά του μηνύματος να διαφέρει.

Πιο συγκεκριμένα για το κάθε άτομο θα υπάρξει αντίδραση δύο άτομα ακούνε ένα μουσικό κομμάτι θα δημιουργηθεί μια αντίδραση, η οποία οφείλεται στο υποσυνείδητο των αισθήσεων τους, ο ένας μπορεί να αντιδράσει με δυσαρέσκεια και ο άλλος με ευχαρίστηση, πιθανόν και οι δυο με ευχαρίστηση θα υπάρξει όμως μια αντίδραση.

Εικάζουμε ότι αυτό όλο προέρχεται από την βιωματική εμπειρία των αισθήσεων, από επιρροές που έχει ένας άνθρωπος ή από την συγκεκριμένη επαναληπτική χρήση αυτών των αισθήσεων. Όταν ενεργοποιούμε την καθεμία, ρυθμίζεται όπως εμείς την διδάξαμε να λειτουργεί. Βλέποντας κατ΄ επανάληψη ακούγοντας, τρώγοντας ακουμπώντας μυρίζοντας κάτι δυσάρεστο, τις τρέφουμε με τις αντίστοιχες πληροφορίες.Αυτό είναι το τεχνητό κομμάτι των αισθήσεων.

Ο αληθινός κύκλος των αισθήσεων φέρνει σε πλήρη αρμονία και ένταση το σωματικό,πνευματικό και ψυχικό μας πεδίο.Η βιωματική χρήση τους εικάζει την ύπαρξη μας σε όλο της το μεγαλείο και όχι απλώς την επιβίωση μας.

Ορθό θα ήταν να μαθαίνουμε τις αισθήσεις μας σε βάθος, η επιφανειακή τους χρήση και ύπαρξη δημιουργεί έναν ανολοκλήρωτο τρόπο ζωής.Ξυπνώντας τα βαθύτερα ένστικτα μας μπορούμε να φέρουμε σε ένα αξιόλογο επίπεδο τις αισθήσεις μας.

Η μαγεία των αισθήσεων βρίσκεται μέσα μας αρκεί να την αναγνωρίσουμε και να την ξυπνήσουμε. Τα πιο όμορφα πράγματα βρίσκονται μπροστά μας απλώς αμελούμε την αξία τους.
Οι αισθήσεις λοιπόν είναι αναπόσπαστο οργανικό κομμάτι της ζωής μας, ας δώσουμε έμφαση και στην πνευματική τους διάσταση, ώστε να αποκτηθεί η πληρότητα στον βίο μας.

Καλή χρονιά σε όλους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.