«Ο Καταγραφέας»

«..Μα πιο πίσω από τον παραπάνω κόσμο, υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Όμως, οι οδοί του είναι κατειλημμένες από χλευαστές και χυδαίους».
– γράφει ο Χριστόφορος Τριάντης

rec-crow_quill_by_rain2shine-d4afftq

Εμπρός καταγραφέα προχώρα, μπροστά στα μάτια σου είναι ο πραγματικός κόσμος και οι λέξεις του. Υπάρχει η δυνατότητα πνευματικής παραγωγής.Εντοπίζεται σε ποικίλες εκδηλώσεις, η κλήση (και η παράκληση) για γραφή. Εδώ στεγάζονται αναρίθμητες υποσχέσεις, χιλιοειπωμένες ρήσεις (περισσότερο ή λιγότερο φθαρμένες) για δημιουργία.

Το προσφερθέν υλικό είναι μεν πλούσιο , αλλά ολίγον τακτοποιημένο και συνηθισμένο.

Μα πιο πίσω από τον παραπάνω κόσμο, υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Όμως, οι οδοί του είναι κατειλημμένες από χλευαστές και χυδαίους. Η φαυλότητα και η χυδαιότητα κυριαρχούν και καθορίζουν καθετί που πρέπει να ειπωθεί ή να γραφτεί.

Είναι κρυφός-φανερός τούτος ο κόσμος. Καιροφυλακτεί για ν’ αναπληρώσει τα κενά, να επαναχαράξει (στην ουσία να διασώσει) την αλαλία και τις διαχωριστικές γραμμές. Αυτές που δίνουν αξία στην εξουσία να διατυμπανίζει την αθλιότητα, ως τον ύψιστο σκοπό της σκέψης και της πράξης.

Μα μην ξεχνάς καταγραφέα πως ακόμα πιο πίσω, είναι ένας άλλος αντικόσμος, πλήρης και ασύνορος. Οι θύρες του είναι ανοιχτές για εκλεκτούς και μη.

rec___written_with_his_own_blood_by_dealingheart-d1phpgcΕδώ η γραφή έχει να κάνει με το αγέννητο, το προπατορικό, το μυστικό. Η λέξη περιμένει να λάβει σάρκα και οστά, έτοιμη να γίνει ποίηση, μακριά από τους έμπροσθεν κόσμους και την πραγματικότητά τους, μακριά από τον θάνατο και τις πεπερασμένες δόξες, τις χιλιοταξιδεμένες θάλασσες και βουνοκορφές.

Σε τούτον τον αντικόσμο στάσου, φορώντας τη στολή της ακινησίας. Μην αλλάξεις ούτε μια σκέψη που έχει μέσα της κάτι από δάκρυα, απραξία, γνώση και κατανόηση του τέλους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.