Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει μεγάλα όνειρα

Υπάρχει μία πρακτική που μας βοηθά να συνδεθούμε με το μέλλον, με τη μελλοντική στιγμή κατά την οποία έχουμε υλοποιήσει με επιτυχία τον στόχο μας. γράφει η Βιολέττα Ψωφάκη

dreamsΑν θέλουμε να είμαστε αληθινά δυνατοί κι επιτυχημένοι  και να μην ακινητοποιούμαστε από το φόβο και την αμφιβολία, χρειάζεται να έχουμε την ικανότητα να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας αποτελεσματικά, να μπορούμε να εστιάζουμε απρόσκοπτα την προσοχή μας στον όποιο στόχο επιλέξουμε και να καταφέρουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα (παρόν) κι εκείνο στο οποίο θέλουμε να βρεθούμε (μέλλον).

Έχει ειπωθεί πως δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και να θέσουμε ένα στόχο αν δεν είχαμε την ικανότητα να τον κατακτήσουμε.

Υπάρχει μία πρακτική που μας βοηθά να συνδεθούμε με το μέλλον, με τη μελλοντική στιγμή κατά την οποία έχουμε υλοποιήσει με επιτυχία τον στόχο μας, και μας επιτρέπει να βιώσουμε την επιτυχία και να ακυρώσουμε την ύπαρξη των όποιων εμποδίων.

Πως μπορούμε να το κάνουμε:

Σκεφτόμαστε πως θα είναι το να απολαύσουμε την επίτευξη ενός στόχου που πραγματικά επιθυμούμε. Φανταζόμαστε πως βγαίνουμε από την παρούσα στιγμή και βρισκόμαστε στην μελλοντική στιγμή όπου έχουμε ήδη επιτύχει αυτό που επιθυμούμε. Κινούμαστε, δηλαδή, στον χρονικό ορίζοντα των γεγονότων της ζωής μας και φτάνουμε στο σημείο όπου έχουμε πραγματοποιήσει το στόχο μας. Ζούμε αυτή την μελλοντική εμπειρία σα να συμβαίνει τώρα. Ζούμε αυτό το μέλλον τώρα. Φανταζόμαστε τώρα πως είμαστε εκεί, στην εμπειρία της επίτευξης των αποτελεσμάτων που επιθυμούμε.

Παρατηρούμε όλα όσα συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας. Πως νιώθουμε; Πως είναι η αναπνοή μας; Χαμογελάμε; Πως είναι η στάση του σώματός μας; Οι εκφράσεις του προσώπου μας;

Κοιτάμε γύρω μας. Τι βλέπουμε; Τι περιλαμβάνει η εμπειρία του να έχουμε πετύχει αυτό που θέλαμε; Τι αισθήματα μας προκαλεί; Τι μας λένε οι άνθρωποι; Τι τους απαντάμε;

Φανταζόμαστε τώρα, πως φέρνουμε μαζί μας πίσω στο «εδώ και τώρα» όλες τις γνώσεις που μας πρόσφερε αυτή η εμπειρία. Φέρνουμε μαζί μας πίσω τα αισθήματα της αυτοπεποίθησης, του αυτοσεβασμού και της αξίας μας. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι δυνάμεις μας γίνονται διαθέσιμες και αποκτάμε πρόσβαση σ’ αυτές. Κι επειδή το σώμα μας γνωρίζει πως ο στόχος έχει επιτευχθεί, ο φόβος αντικαθίσταται από μία αίσθηση αυτοπεποίθησης κι εμπιστοσύνης.


Βιολέττα Ψωφάκη PCC, CPC,  Life & Transformational Coach

NLP Certified Practitioner, Ho’oponopono Certified Practitioner, Certified HeartMath Coach

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.