«Εμπιστοσύνη», π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος | Εκδόσεις Αρμός

«Ας αφήσουμε να υπάρχει το απροσδιόριστο, να υπάρχει αυτό το μυστήριο. Να ζούμε μέσα σε αυτό το μυστήριο..»
– γράφει η Mαρία Λυδία Κυριακίδου


εμπιστοσυνη

Ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο της Κρήτη. Φοίτησε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και μετέπειτα στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Ο πατήρ Χαράλαμπος ανήκει σε εκείνους τους ιδιαίτερους ανθρώπους του κλήρου που γνωρίζουν το πώς με απλό τρόπο μπορούν οι ιερείς μας να γίνονται ψαράδες ψυχών.
Είναι ένας αγαπημένος ιερέας. Είναι όμως και ένας λογοτέχνης, ένας ιεραπόστολος μέσα στον κόσμο, ένας βαθειά πνευματικός άνθρωπος. Ένας άνθρωπος αληθινός.

Αποπέμποντας τον ευσεβισμό και τον φαρισαϊσμό, τη θρησκοληψία και τον ηθικισμό, δηλαδή καθετί που βρίσκεται στην αντιπέρα όχθη της αλήθειας της χριστιανικής πίστης, έχει, θαρρώ, κατορθώσει μέσα από την πλούσια διάδρασή του με τους ανθρώπους να κερδίσει αυτό που τιτλοφορεί και στο τελευταίο του βιβλίο. Την εμπιστοσύνη μιας γνήσιας σχέσης, χωρίς περιστροφές που γνωρίζει πώς να φτάνει στο κέντρο της ψυχής μας με δυο απλές προτάσεις.

Ναι. Συχνά δε χρειάζεται να διαβάσεις πολύ από τον πατέρα Χαράλαμπο. Φτάνει μια πρόταση κι η ψυχή αγαλλιάζει. Φτερουγίζει και ξαλαφρώνει. Γνωρίζοντας καλά ο πατέρας Χαράλαμπος πως η σχέση μας με τον Θεό απαιτεί άνοιγμα, άσκηση, υπομονή, εγκαρτέρηση, ειλικρίνεια και κυρίως άφημα… εμπιστοσύνη, καταφέρνει χαρισματικά να σπάει με τον λόγο του τους φραγμούς μεταξύ των λογισμών μας και του θείου εναγκαλισμού. Κι αυτό είναι το θαύμα. Αυτό είναι για εμάς η παρουσία του Αγίου Πνεύματος.

Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Εμπιστοσύνη», θα ξεκινήσει κανείς διαβάζοντας τη φράση: «Για να μην πνίγεσαι, μάθε να αφήνεσαι».
Μέσα από τα σημεία των λόγων του και τις αναφορές σε λόγους ιερών προσώπων, ο πατήρ Χαράλαμπος μάς εξηγεί με απλό και βαθύ πνευματικό λόγο πως πρέπει αφενός να πάψουμε να επιθυμούμε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας, αφετέρου, δε, την ίδια στιγμή οφείλουμε να διακρίνουμε πως άφημα και παράδοση στο Θεό δε σημαίνει παραίτηση από τον εαυτό και τη ζωή.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε :

εμπιστοσυνη


Η παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή , 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στην «Αίθουσα Λόγου» της Στοάς του Βιβλίου.εμπιστοσυνη παρουσιαση

Άλλη μια παρουσίαση  του βιβλίου θα προηγηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», στην Κόρινθο.εμπιστοσυνη κορινθος

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.