Λίστα ζωής» (β’μέρος)

«Το όλο σκηνικό ήταν πραγματικά θεϊκό. Το θέμα τώρα όμως ήταν αρκετά πιο περίπλοκο από μια κακή χορωδία χερουβείμ και έναν μετανιωμένο δαίμονα..»
– από τον Βαγγέλη Σωτήρη

(συνέχεια από το προηγούμενο..)

Οι επόμενες μέρες για τον Κόστα ήταν τουλάχιστον διαφορετικές. Το σπίτι προσπάθησε να του φτιάξει το κέφι αλλά μάταια. Το ιστορικό διασκέδασης του Κόστα δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες για μια κατάσταση σαν αυτή.

Το σπίτι έβαλε τα δυνατά του. Ήταν προετοιμασμένο για οποιαδήποτε εμπλοκή άλλωστε.Έδωσε στην ατμόσφαιρα μια έντονη μυρωδιά σοκολάτας και καραμέλας και ενεργοποίησε ένα σύστημα διαδοχικών χαλαρωτικών παλμών. Στην συνέχεια, οι τοίχοι φωτίστηκαν με διαστημικά μοτίβα και το πάτωμα καλύφτηκε από καλοκαιρινή άμμο.

Ο Κόστας τίναξε την άμμο από τα πόδια του χωρίς να δώσει σημασία. Αρνήθηκε ευγενικά μια προσφορά για μασάζ και ίσα ίσα που άγγιξε το γεύμα του. Το ρούμι με την καρύδα παρόλα αυτά το ρούφηξε. Είπαμε κακή διάθεση άλλα όχι αρκετά κακή για να πει όχι σε ρούμι με καρύδα.
Με τη λίστα ζωής ολοκληρωμένη έπρεπε να παραδώσει μια αναφορά. Όχι τίποτα απαιτητικό απλά μια περιγραφή της εμπειρίας. Σε άλλους πλανήτες οι άνθρωποι ζούνε μέχρι τα 150 και είναι θαύμα αν προλάβουν να κάνουν έστω και τα μισά από αυτά που είχε κάνει αυτός. Στα 75 του είχε εντοπίσει το μπιμπερό του Θεού μετά από μια σειρά ψυχαγωγικών θεολογικών περιπετειών που διαρκούν τρία χρόνια. Η μεγαλύτερη αναφορά που είχε γράψει ποτέ. Πως να μην γράψει;

Το όλο σκηνικό ήταν πραγματικά θεϊκό. Το θέμα τώρα όμως ήταν αρκετά πιο περίπλοκο από μια κακή χορωδία χερουβείμ και έναν μετανιωμένο δαίμονα. Είχε κάνει, με άλλον άνθρωπο, κάτι τελείως καινούριο. Ήταν το δώρο του και έπρεπε να είναι η εκπλήρωση όλων των ονείρων του. Αλλά όλα του τα όνειρα τα ήξερε από πριν και ήταν τόσα πολλά, τόσο απόλυτα. Δεν θυμάται να είναι δικά του. Στη σχολική γιορτή για τον πιο φερέλπη σταρ μαθητή, η δασκάλα τον είχε ρωτήσει «Τι θες να έχεις όταν θα μεγαλώσεις Κοστάκη;»
«Μπαζούκα!» είχε φωνάξει.
«Να τον κάνεις τι;»
«Σκοτώθω!»

Ο παιδικός του εαυτός ήταν ένα κωθώνι, σωστό φιντάνι για την ακρίβεια, συμπερασματικά δεν μπορούσε να τον βοηθήσει σε τίποτα. Είχε κερδίσει ένα χοντρό παιδάκι που απάντησε «Εσάς» στη δασκάλα κι εκείνη κορδώθηκε από υπερηφάνεια. Χρονιά με τη χρονιά, ο Κόστας έδινε και πιο περίτεχνες απαντήσεις κάνοντας έτσι πιο συγκεκριμένο το καταναλωτικό του προφίλ και μπαίνοντας σε αλλεπάλληλα προγράμματα εμπειριών.

Ποτέ δεν νίκησε αλλά σιγά σιγά έμαθε το παιχνίδι. Έμαθε να είναι πιο απαιτητικός και πιο επιλεκτικός. Οι αναφορές του συνήθως ξεκίναγαν με «Απόλυτη ευτυχία!» ή «Θέλω κι άλλο!» αλλά τώρα το μόνο που ήθελε να γράψει ήταν «απλό και όμορφο» και σίγουρα αυτό δεν ταίριαζε με καμία από τις περιγραφές που είχε ακούσει ως τώρα.

Ένας παλιός εκπαιδευτής καλωδίων, τού είχε κάνει μια λεπτομερέστατη ανάλυση για το πως όλοι πρέπει να το δοκιμάζουν που και που για να μην ξεχνάμε την κτηνώδη μας προέλευση και να εκτιμάμε περισσότερα την κατάστασή μας.

Ξάπλωσε στον προσομοιωτή και και επέλεξε ένα δάσος της Παλιάς Γης στην τύχη.
Ανάμεσα στα ψηλά πεύκα έβγαλε τα παπούτσια και κάθισε ανακούρκουδα. Έψαξε στο δέρμα του την μυρωδιά της γυναίκας αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα. Δεν ήταν ο εαυτός του εδώ μέσα. Δεν ήξερε καν πως να αρχίσει να τον ψάχνει για να ακριβολογούμε. Πέρα από την συστάδα ξεκίναγε ένα μονοπάτι. Στο βάθος του ξεχώρισε τη λεπτή γραμμή καπνού μιας καμινάδας.

vine_hut__2_by_nearof-d7uq19f.jpg

Ξεκίνησε να περπατάει αργά με αβέβαια βήματα μέχρι που έφτασε στο κατώφλι ενός μικρού πετρόχτιστου σπιτιού. Στάθηκε για λίγο αμήχανα μπροστά από την ξύλινη πόρτα και μετά από λίγη σκέψη την κλώτσησε ελαφρά. Η γυναίκα, η πρώτη του γυναίκα για την ακρίβεια, τον υποδέχτηκε σαν να τον περίμενε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.